Blikajúca mraznička - neviete, prečo neprestane blikať?

Profilova fotka
Ahojte,máme voľne postavenú šuplíkovú mrazničku Bosch. Bola zapnutá v piatok doobeda a v sobotu večer som si naplnila, ale dala som max.20 kg,ako je písané. Stupeň mrazenia je nastavený na -18, a odvtedy bliká. V návode je písané,že je vnútri moc teplo vtedy bliká stupeň mrazenia, ale podľa teplomeru, čo som tam vložila na skúšku je vnútri presne -18. Viete mi pomôcť, poradiť, prečo neprestane blikať? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@kika14 mala by prestat blikat ked bude vsetko zamrazene ... blikanie znamena ze do mraznicky bol dany naraz vacsi objem na zmrazenie a chladenie ide nonstop... aj ked je teplota -18
Odpovedať
@kika14 ak blika, tak len signalizuje, ze nedavno bol vypadok a ze bola vysoka teplota, treba to zresetovat, skuste si pozriet navod, na niektorych sa to robi v menu, na niektorych tlacidlom, ktore vyzera ako preskrtnuty symbol reproduktora.
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 aj keď to väčšie množtvo bolo dané ešte v sobotu večer? Nemala by prestať blikať po 24 hod.?
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser výpadok nebol, ale vysoka teplota mohla byť, ale už nie je.. večer skúsim zresetovať..ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@kika14 ide stale kompresor? chladi? ak ano tak treba pockat.. ak nie..chyba bude niekde inde
Odpovedať
Pokial stale chladi tak myslim ze to chce len viac casu a blikat prestane, nechaj tomu este den a ked blikat neprestane, tak to skus riesit s nejakym technikom :-)
Odpovedať
@kika14 je umiestnená v miestnosti kde je teplota vyššia ako 15st C?, nie všetke typy majú vyhrievaný kompresor a u tých kde to nie je , signalizuje poruchu u každého typu ináč, práve teraz boli nízke teploty i v nevykurovaných miestnostiach napr, schodiská , špajza
Odpovedať
Profilova fotka
@velton ďakujem..budem musieť nejak riešit..a pri tom ta mraznička má 3 dni 😞
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu je určite aspoň 15 stupňov v tej miestnosti..
Odpovedať
@kika14 ja som mal ten isty problem. Bolo to vtedy, ked deti nechali pootvorenu mraznicku cez noc. Potom nam takmer cely den blikala. Vypli sme z elektriny a nechali ca hodku vypnute, potom sme ju zapli a stale blikala... Po ca 3 hodinach sa to dalo do normalu. Tiez mame Bosch.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk ďakujem, určite vyskúšam..
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk @stowasser ďakujem Vám za rady, vypla som ju na 5 minút, zapla, zresetovala ako bolo písané v návode a odvtedy plno funguje.. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kika14 podla mna ani nebolo potrebne vypnut. Stacilo zresetovat. Blikala preto, aby vas upozornila, ze je v nej prilis vysoka teplota, alebo iny problem :). "Resetom" ste tuto informaciu zobrali na vedomie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe Ale teplota bola v pohode, zmerala som teplomerom..
Odpovedať
@kika14 no tak ale potom ste mozno odstranili problem ako ked v animaku tucniak rozbil blikajucu cervenu kontrolku v letiacom lietadle :). Inak ja som mal na mysli nizku teplotu vo vnutry. Kazdy mrazak sa rozblika, ked ma dlho otvorene dvere
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe dvere sme nemali dlho otvorené, preto nemohol byť taký problém..
Odpovedať
@kika14 BLIKAJÚCA mraznička...to ju máš ako kontrolku???? :-N :-N :-N :-N
Odpovedať
@kika14 super ze sa to nakoniec podarilo dat do poriadku ale aj tak by ma zaujimalo kde bol problem ked proste takto reagovala ale tak podstatne je ze je to vyriesene a uz nerobi sarapaty :-)
Odpovedať
@kika14 mal som podobny problem s Elektroluxom so vstavanou. U mna to bola neopravitelna vada, tusim unik chladiacej zmesy ci so a vymenili mi za novu..
Odpovedať
Profilova fotka
@kika14 na taky problem nemusit mat mraznicku otvorenu, staci ked tam das 20kg niecoho co chces zamrazit. Tym padom stupne teplota a mraznicka nema vykon aby to okmazite zmrazila. Pri mraznickach sa udava mraziaci vykon, cize ak tam mas ty napisane 20kg, znamena to, ze tolko mraznicka zmrazi za 24h na povedzme -18C.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj presne tak je a presne 20 kg je aj v navode pisané..viac ako 20 kg som urcite nedala, ale trvalo jej 48 hodín..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?