Bioodpad

Zaujimalo by ma ako riesite doma bioodpad. Davam ho do nadoby uzatvaratelnej, co mam na linke a vysypam na kompost podla potreby, ale esteticky nic moc, hlavne sa mi zatial nepodarilo najst nejaku vhodnu nadobu. Nasla som sice na nete taku keramicku, ale 40 eur sa mi zda dost, a tusim to bola jedina, co sa mi podarilo najst. DMka ma sice take papierove vrecka na bioodpad, ale nejak sa mi neosvedcili - nalinke polozene je to na nic a do kosa to davat to pretecie a stale umyvat kos sa mi nechce. Takze zatial stale ostavam pri plastovej nadobe, ktoru raz za cas v umyvacke umyjem.
Odpovedať
ja mám plast. nádobu od zmrzliny 8-)
Odpovedať
@staronova No ved to mam aj ja ale rozmyslam nad nejakym lepsim riesenim.
Odpovedať
Profilova fotka
existuje taka plastova nadoba ktora sa vyreze do pracovnej dosky a ma nerezovu pokrievku, esteticky je to fajn v rovine s pracovnou doskou, ale stoji tusim okolo 80 €, ak nezabudnem zajtra spravim nejake foto
Odpovedať
@robinho uf tie prachy viem použiť na niečo zmysluplné a nie na krabičku z plastu,bioodpad dávam do krabičky,ked je plná vonku do plastového koša a keď je plný do kompostu
Odpovedať
@moratibru -Aktuálne mi dcéra priviezla z Luxemburgu takýto kusok.Som sa potešila. Je to plechová nádobka,kde vo vnútri je plastové vedierko s rukoväťkou/kýblik/. Prikrývka má okolo tesniaci gumový profil. Super vec. Sa teším tomu.
Odpovedať
@staronova Perfektne. Zatial ostavam pri nadobach zo zmrzliny, casto sa mi na linke nakopia aj tri, kedze kompost mam cca 50 m od domu, tak sa mi nechce stale tam behat a taka nadobka od zmrzliny sa naplni raz dva, my teda mame vela bioodpadu, kedze zelenina a ovocie u nas velmi frcia.
Odpovedať
@moratibru tak sme na to boli rovnako.Aj ja som mala v obehu 3 nádobky a odpad tiež 50 m a ešte aj dve poschodia. Toto som si za dva týždne oblúbila. Vynášam zatiaľ každy druhý tretí den a vôbec to nesmrdí. Ale v najteplejšom počasí leta asi budem musieť častejšie.
Odpovedať
@staronova Verim :) Fakt to vyzera fajn, mne hlavne vadi, ze priamo nad tym sa mi neda supat a podobne, lebo je to malicke, takze vzdy to robim v dreze (tom malom odkvapkavacom, ci na co to je) a potom to rucne pcham do tych nadobiek. Co som pozerala aj v Ikei nadoby, ziadna ma neuchvatila, nic prakticke som neobjavila.
Odpovedať
@moratibru No a ja teraz nad touto čistím všetku zel. a ovocie
Odpovedať
@staronova tak toto je paráááááádne :-p Škoda že nemám nikoho v luxemburgu :-) Behám furt s plastovými krabičkami.
Odpovedať
@moratibru toto je celkom sranda: http://www.probioticky.sk/eshop/kompo... Mozes vyrobit kompost priamo v kuchyni.. A ziadne pachy ani hmyz nehrozi ;-)
Odpovedať
@matorado Keby som byvala v panelaku, nepoviem :) Akurat, ze urcite musis dokupovat ten prostriedok, aby to fungovalo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?