Biele jedalenske stolicky z ekokoze

Dali by ste si ich opat? Ako vyzeraju po nejakom case - roku, dvoch? Neostavaju flaky po obleceni - rifloch?
Odpovedať
Profilova fotka
@sprite001 Utrieďme si pojmy. Ekokoža = koženka. Niekedy sú doslova šmejdové. Inokedy doslova kvalitné. Koženkové sedáky a operadlá na jedálenských stoličkách sú úplne bežná vec. U koženky sa treba viac obávať mechanického opotrebenia (pokiaľ je nekvalitná), čiže vytrhávania hornej vrstvy, imitujúcej kožu. Mám ako bielu koženú sedačku, tak aj biele koženkové jedálenské stoličky. Jednu som mal pri počítači. Pokiaľ som tam vysedával v rifliach, skutočne som si všimol, že po čase sa objavili modré šmuhy. Ale myslím si, že na vine boli skôr rifle a biela farba sedáka. Handričkou a čistiacim prostriedkom to pekne zišlo dole. A na bielom sedacom nábytku sa už nesnažím vysedávať v rifliach... ;-) Takže otázka: Nezostávajú flaky po rifliach je asi taká istá otázka ako či nezostávajú fľaky po jahodovom kompóte.... ;-)
Odpovedať
@leonardom dakujem za objasnenie :-) ale porovnavat rifle a jahodovy kompot je trochu out... ;-) Dal by si opat tie biele jedalenske stolicky alebo by si uz s odstupom casu volil inu farbu?
Odpovedať
@sprite001 My mame v byte sedacku z bielej ekokoze a nikdy viac, po par rokoch sa zacala supat a cely byt mame plny bielych supiniek (a castokrat sme nimi oblepeni aj my). Co mame znamych, vsetci maju rovnaku skusenost. Do domu mame zasa objednane stolicky z bielej koze, udrzba ocakavam, ze bude narocnejsia ako pri inych farbach, ale na vsetko su cistiace prostriedky tak verim, ze neolutujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
@sprite001 Vôbec by som neváhal ísť znova do bielej. Myslím, že sa toho netreba obávať... Tie modré šmuhy, o ktorých som písal, som si všimol cca po 3/4 roku intenzívneho vysedávania na tej istej stoličke v rifliach... Jahodový kompót sa Ti zdá pritiahnutý za vlasy...? A čo cvikla...? :-D Mám niekoľko vnúčat - viem, o čom píšem...
Odpovedať
@leonardom tej cvikle by som sa inak bal viac ako tych rifli :-D
Odpovedať
@pallacinka viem, ze kozenka, hlavne ta menej kvalitna, sa moze zacat velmi skoro supat, opadavat a podobne... Mne ide skor o udrzbu ohladne tej bielej farby. Stolicky sa pouzivaju kazdy den + mame male dieta a nechel by som, aby ich manzelka musela drhnut "kazdy den" :)
Odpovedať
@sprite001 My mame tiez male deti, ale v tomto pripade som ochotna drhnut aj kazdy den, v niektorych veciach skratka neviem ustupit a biele stolicky boli jedna z nich :-) Ak to bude velmi zle, poriesim to docasne nejakym vankusom, kym trosku nepodrastu.
Odpovedať
mali sme biele kozenkove podsedaky na stolickach na byte a aj po siedmych rokoch vyzeraju super. prezilo to dve deti, popisanie farbickami, pichanie vidlickou, jazdenie autickami atd. pouzivanie je na nich vidno, lebo farba uz nie je uplne jasne biela, ale oproti latkovym podsedakom je to neporovnatelne lepsie. do domu sme dali tiez stolicky calunene bielou kozenkou, ale to je skor atrapa nez kozenka. nevyzera to zle, po pol roku pri detoch este tiez na nich moc vidno nie je, ale uz na dotyk je to makksie, latkovejsie, ten material nie je tak husty ani odolny. raz mam dovnutra zbehol susedov kocur a rovno na stolicku, kde za hned zadrapil a vidno to (nastastie moj muz to este nevidel ;-) ). cakam ci o dva roky budem precalunovat, alebo rovno kupime kvalitnejsie stolicky... takze zaver, nie je kozenka ako kozenka. pred kupou je dobre to aspon vidiet, aby ste si vedeli spravit nazor. ak objednavate z eshopu, objednajte si 1-2 na vyskusanie a bud ich potom hned vratite, alebo doobjednate zvysok.
Odpovedať
@kkl82 dakujem za prispevok ;-)
Odpovedať
ahoj, my máme tiež jedálenské stoličky z bielej ekokože asi 2 roky, a v pohode, keď ich malá zachytá špinavými rukami, tak ich jednoducho utriem vlhčenými utierkami. Aj keď ich sem-tam utieram, tak len detskými vlhčenými obrúskami a v pohode. Zatiaľ som nič abrazívne nemusela použiť :) My máme takú jemnejšiu tú ekokožu, hladšiu. Potom máme sedačku z ekokože, ale tá už je staršia tak 7 rokov má, a na nej mám deky, lebo je aj vysedená ale aj tie sedáky sú dosť špinavé, tam sa sedelo častejšie aj v rifľoch a tak... také zájdené sú na okrajoch a nejde to už vyčistiť. Na tej sedačke je taká hrubšia, vrúbkovaná ekokoža.
Odpovedať
@sahenka asi pojdem do tej bielej, len musim manzelku presvedcit :-) Ona chce cierne, mame biely lesky stol, bielu lesklu kuchynsku linku + tmavy beton (pracovna doska), ze aby bol kontrast, ale cierna u mna posobi ako kancelarska stolicka :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@sprite001 ja mam tieto biele aj cierne, akoze zatial len, ale som spokojna, su velmi lahke... udrzba ok https://www.reaction.sk/Stolicka-SCEN...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bambula626 su pekne, nad podobnymi sme tiez uvazovali, ale s chromovymi nozickami :-) Nakoniec sme objednali cierne - ustupil som mojej polovicke :-) Pre inspiraciu pripajam foto:
Odpovedať
ja som mala nie biele, skor bezove/vanilka. Luna od Decodomu. v pohode 4 roky, ziadne flaky, a to mam aj kocura, takze vydrzali :-D teraz sluzia novym majitelom. treba vybrat kvalitnu kozenku a ziaden strach.
Odpovedať
Profilova fotka
@sprite001 pre mna su tie lyžinove ťažšie. Ale poznáš to: Happy wife happy life-)))
Odpovedať
@bambula626 :-D tak tak
Odpovedať
Profilova fotka
mame mobizi adamo, asi rok, biela koženka, zatiaľ držia. až som prekvapena za tu cenu :) http://www.glamourdesign.eu/sk/stolic...
Odpovedať
my sme mali asi 6 rokov, nič sa im nestalo, nešúpali sa, ak sa zašpinili, tak sa utreli a hotovo... trošku zmenili farbu, ale len tak, že ak niekto nevedel, že boli snehobiele, tak si to nevšimol.... však kúpte lacnejšie, v akcii stoja aj okolo 25 eur, vyskúšajte a po 2-3 rokoch môžete kúpiť nové, dcérka podrastie, tak môžete kúpiť aj drahšie....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?