Biela vysokolesklá kuchyňa - žltnutie dvierok

Profilova fotka
Ahojte chcela by som sa opýtať, či len my alebo aj niekto z vás ma rovnaký problém. Tento rok su 3 roky čo nám jedna firma z Lv vyrábala a montovala kuchyňu. Suma za kuchynu nebola nízka. Dali sme si lesklú bielu nakolko sme sa báli, že ked nebude lesk určite farba časom začne strácať bielu farbu. Linku užívame 2 roky a už pol roka sledujeme že krásna biela lesklá kuchyňa má už 3 dvierka nie biele ale pomaličky maslove až vanilkové. Stalo sa už toto niekomu? Dá sa s tým niečo robiť? Som z toho zúfalá nakoľko sme za kuchynu vyhodili nemalé peniaze.
Odpovedať
1
2
Svieti na zozltnute dvierka priame slnko?
Odpovedať
Profilova fotka
Práveže vôbec slnko do kuchyne nesvieti...a máme tak nízky podhlad domu že sa nam slnko ledva do pol okna dostane...
Odpovedať
Moja krásna, perleťovo biela kuchyňa vydržala 9 rokov, potom sme ju vymenili. Žlté fľaky sa objavili na namáhaných niestach, napríklad na skrinke pod drezom, tam, kde sa oprieš nohou pri umývaní riadu.
Odpovedať
Tazko urcit presnu pricinu, dvierka budu pravdepodobne z varky kde zlyhala kvalita farby. Riesenie je bud vymenit chybne dvierka alebo ich dat prestriekat, ak lipnete na farebnom odtieni tak prestriekat vsetky. Nebal by som sa pouzit profi autolak napr PPG. Reklamaciu nevidim ruzovo najma z dovodu casoveho odstupu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som z toho uplne nešťastná keby bola ta kuchyna za pár tisíc nepoviem a ta kuchyna povodne bola striekana a nebolo to dobre urobené tak potom nakoniec bola foliovana na vysokolesklu, myslíte že by išlo tie dvierka prefóliovať? alebo musim to celé vymeniť?
Odpovedať
@lusiana999 no asik len vymenit a pokial je foliovana tak to rado vi zazltnut aj z pary a tepla nemusi priamo nato svietit dene svetlo
Odpovedať
Prepacte ja nepoznam detailne technologicke postupy povrchovych uprav v stolarskom odvetvi, ale neverim tomu ze uz raz nastriekane dvierka boli este individualne foliovane, t.j. nanasane lamino. V konecnom dosledku neboli dobre spravene ani druhy krat. Vase dvierka su ploche s ostrymi hranami alebo profilovane ci zaoblene?
Odpovedať
Profilova fotka
fuuu a myslíš že je to finančne náročné?
Odpovedať
@lusiana999 bohuzial nam sa stalo presne to iste so vsetkymi dvierkami, po troch rokoch su viditelne zlte-maslove, korpus vo vnutri ostal biely (iny material) nevidim to inak ako po case vymenit vsetky dvierka a cela zasuviek (dvierka boli vsetky melaminove biele vysoky lesk) tiez to nestalo malo, bola kuchyna na mieru a ocakavala som zivotnost cca 10 rokov...
Odpovedať
Profilova fotka
Ivet presne tá kuchyňa je krásna najskôr to boli len jedny dvere teraz sa pridala aj chladnička a ďalšie dvere. Neviem či to má význam meniť dvierka po častiach asi vždy tie nové by boli vyditelnejšie. Kuchyňa bola tiež na mieru robená a všetky výsuvy sme dali blum takže asi nam za par rokov nič neostane len to vymenit teda tie čelá...pretože tie výsuvy fungujú super..ale je to škoda že to má takú malu životnosť tiež som čakala viac..keby som to vedela NIKDY NEDÁM BIELU!!!
Odpovedať
Nie biela je zla, zle su vyhotovene vase dvierka.
Odpovedať
@lusiana999 jj tiez som mala inu predstavu, @s555 ano, tiez si myslim, ze je to nekvalitne vyrobene.... Bohuzial ako ma clovek vediet, ze farba vydrzi, ved sme nekupovali polsky vyrobok a ani lacny... Tak po takej skusenosti sa potom clovek radsej vyvaruje opatovnej kupe bielej...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ivet tá biela ja som za ňou zbláznená mám ju v celom dome aj šatník v spálni je biely...ale ten je stále krásny biely možno je to iný materiál. Dnes pýtajú peniaze velké a hrajú sa na šikovných majstrov a čo všetko vedia urobiť a popritom ťa len oklamú a nakúpia lacné veci...teda tomuto stolárovi by som už nedala ani pozrieť sa na kuchyňu po 2 rokoch užívania už máme tolko opráv..ešte aj šuflík rohový od BLUM sa nám pokazil
Odpovedať
Profilova fotka
s555 áno a ako môžem vedieť ked kuchyňu objednávam a pán majster má super kuchynské štúdio kde vidím že má kvalitný materiál a prac. dosky značky egger atď....tak nemožeme vedieť že je to nekvalita!!! A neviem či by som to znovu riskla a dala vyrobiť bielu iba ak by mi dali záruku aspon na 10 rokov za tie peniaze!!!!
Odpovedať
biela je nachylna zltnut, farebne ti zasa mozu stratit farbu. Fakt ide skor o kvalitu folie.
Odpovedať
Profilova fotka
Mame teraz treti rok lesklu bielu kuchynu a stale je krasne biela. Slnko na nu smazi hlavne cez leto.
Odpovedať
@lusiana999 ja som si nedovolil spochybnit Vas umysel kupit si kvalitnu kuchynu, ale opakujem ze nie biela je na vine. Dalej kvalita je velmi relativny vyraz. Vsetko dobre.
Odpovedať
@ivec16 , podľa čoho vieš , že si nekúpila poľský výrobok ? skutočne cena je zárukou kvality ? krajina pôvodu je tiež zárukou kvality ?
Odpovedať
@bdalibor tak iste, to ze to bolo vyrobene v slovenskej dielni, neznamena, ze material nemoze byt z polska... Ved aj tak je vsetko z ciny ;)... S korpusom kuchyne som max spokojna aj so zasuvmi a kovanim. Viem, ze dvierka si davala firma vyrabat u ineho vyropcu a ich povod nepoznam... A samozrejme cenanie je zarukov kvality, ale niekedy moze byt jej obrazom. Ak by to bolo lacne tak to mozeme tusit alebo ocakava, ze nieco je asi vo veci... No samozrejme dnes ked je vsetko drahe aj to co je vlastne lacne, lebo lacne nikto nechce tak tazko sudit podla ceny, ale nie o tom je tema... Skor si nam mohol dat nejake rady ako vediet kupit kvalitne a nie davat otazky, ktore si davame tiez... Osobne som si dala pozor na korpus, aby bol spravnej hrubky a na kovania, zasuvy aby boli kvalitne. Dvierka boli zo zaciatku krasne, ako som mohla spoznat, ze zozltnu?
Odpovedať
@lusiana999 môžeš mi prosím do IP adresy dať meno stolara, lebo aj si teraz davam robiť kuchyňu, tak aby som sa mu vyhla... ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Veru dnes nevieme čo kupujeme výsuvy mám Blum tie su super. Presne na začiatku super krása a teraz zrazu sledujem každým dňom viac a viac ako žltnú nám dvierka. To je pravda že nevieme kde pán majster objednáva lesklé dvierka. On na tej kuchyni urobil veľa chýb po 2 rokoch nám odišli pánty na vstavanej chladničke ich výmena 55€ a ževraj to bolo preto že zle zabudoval chladničku a neodborne pretože dvierka z vnutra nechodili v takej pomocnej lište a dal tam nevhodné kovanie. Vedela by som napísať plno chýb o ich neodpobnosti a teda kuchyna z vonka krásna ale plno vecí urobili zle a všetko sa to pomaličky ukazuje!!! anjelik 73 kludne napíšem jeho meno aj verejne: Patrik Hodek- Stolker!!!! Poviem Vám že nikdy by som neriešila túto kuchynu s týmto človekom!!!
Odpovedať
Profilova fotka
s 555 naše dvierka sú ploché s ostrými hranami a tiež si myslím že boli na novo výrabané teda osobne neviem nemám skusenost či je možné to dodatočne prefoliovať!!
Odpovedať
ked mu to reklamujete nemal by s tym mat problem. On to pošle len dalej na reklamaciu firme, ktora mu robila dvierka. Ak to neobjednával od poliaka
Odpovedať
Profilova fotka
Tomasko007 tu kuchyňu máme už 3 rok namontovanú a užívame ju 2 roky neviem teda či to vyreklamuje, teda bola by som velmi rada!!! Písala som mu email nereaguje a čísla ktoré používal má vypnuté!!
Odpovedať
tak potom to nieje clovek, ktorý sa tomu seriozne venuje. Zákazníka "odbavím" aj po 3rokoch ak si chcem udržat dobré meno.
Odpovedať
@lusiana999 každý komu žltnú dvierka kúpil nekvalitný materiál, nech už bola cena z jeho pohľadu akákoľvek. Dnes je taká doba, že lak robí každý, ale tam treba rozlišovať. Niekto robí kvalitu a niekto lak do truhly. ;-) Cena môže byť veľmi podobná. Niekto používa najkvalitnejšie laky 8 vrstiev (takých firiem je veľmi málo) a cena tomu aj zodpovedá a niekto 2-3 vrstvy úplne inú triedu lakov. Treba to reklamovať. Nemyslím si ale, že pochodíte, ak to bol nejaký stolár, tam je veľmi ťažko sa dovolať pravdy, takto to žiaľ chodí. Nechcem tým ale uraziť seriózne výroby. ;-)
Odpovedať
@stolverka veľká pravda, keď si spomínala ten viac vrstvý lak, tak konkrétne Hanák používa sedem vrstiev polyuretanového laku a ešte ho aj vytvrdzujú UV žiarením. Presne toto zabráni napríklad žltnutiu bielej lesklej kuchyne. To je vec, ktorú podľa mňa stolári ťažko dosiahnu.
Odpovedať
Profilova fotka
a napr. pri Ikea kuchyniach sa vam to nestava? napr. faktum abstrakt? dik za odpoved :-)
Odpovedať
@skywalker10 áno viem, u Hanáka som robila ;-)
Odpovedať
@stolverka tak zdieľaš moje presvedčenie o kvalite :D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?