Aký uhlíkový odsávač pár do paneláku?

Ahojte, mám otázočku, počula som o uhlíkových odsávačov pár. Chceli by sme taký kde nie je potrebné kupovať a meniť filter ale kde stačí filter umyvať...Odsávač by sme nechceli pripájať k stúpačkam-či ako sa to robí v panelákoch...Viete mi poradiť? aké máte odsávače v panelákoch? Ďakujem
Odpovedať
@daniela.ho Pri cirkulačných odsávačoch je tou látkou, ktorá pohlcuje pachy, práve uhlík, ten treba vymieňať. To, čo sa umýva, je také kovové "sito", ktoré zase zachycuje mastnotu. Odsávače majú oba tieto filtre.
Odpovedať
ako často to treba meniť?
Odpovedať
@daniela.ho Býva to napísané v montážnom návode. To si pozrite niekde u výrobcu... marí sa mi, že raz za rok...? Ono to závisí aj od toho, čo a ako často človek varí. My sme nemenili odvtedy, čo odsávač máme, t.j. 6 rokov :-o takže účinok antismradu nula bodov. Ja vždy radšej urobím prievan a odnesie sa aj vlhkosť - v starom dome to je potrebné. V novom bude odsávač cirkulačný, takže sa bude používať. Plus vzduchotechnika.
Odpovedať
@blacksr no keby to bolo raz za rok, to by bolo ok :-) či ho budem nejak extra využívať neviem, ide mi hlavne o to, aby všetka ta para a to mastné nešlo na vrchné kuchynské skrinky....
Odpovedať
@daniela.ho Áno, ja ho tiež zapínam, keď odkryjem hrnce (inak všetko varím pod pokrievkou a hlavne v tlakovom) - kvôli skrinkám.
Odpovedať
@blacksr tak pôjdeme popozerať a hádam už čosi vyberieme, ďakujem za rady ;-)
Odpovedať
@daniela.ho no, dúfam, že sa zapoja aj iní... najlepší je pluralizmus skúseností :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?