Aký sporák do paneláku?

vie mi niekto poradit do panelaku aky sporak kupit?jasne elektricky ale na kolko V??poradili mi na 380v,ale zaroven mi povedali že nemozem naraz varit aj ruru pouzivat tak noco taky sporak??a co ten na 230v??uz neviem vazne:(viete mi poradit??
Odpovedať
Najprv sa musí vyjadriť elektrikár, či to Vaše ističe utiahnu. A či vôbec máte 3f. Najprv sa poraďte s elektrikárom, čo sa dá ako zapojiť. On Vám odporučí a Vy si nájdete vhodné riešenie. Sú aj dosky na 230 V. 3 zóny. Ak nie ste veľká domácnosť, postačí aj 2 platnička. Pri indukcii v kombinácii s tlakovými hrncami je všetko veľmi rýchlo spravené, takže dá sa... Málokedy človek používa naraz viac ako 2 zóny. A pri tej rýchlosti prípravy je možné variť aj za sebou (v časovom slede).
Odpovedať
Milá wex11, ako napísal blacksr, v prvom rade musíš zistiť, či máte v byte prípojku na 400 V. My napríklad nemáme a čo som si pozerala na stránke elektrární, tak jej zavedenie by stálo asi 500 eur, čo sa mi zdá moc... My máme len jednoizbový byt, tak dúfam, že tam nestvrdneme tak dlho, že na sporáku budem musieť variť pre veľa hladošov naraz ;-) Takže asi si treba zvážiť aj v tvojom prípade, či sa ti taká investícia oplatí. Inak ja uvažujem nad týmito sporákmi (230 V): http://sporaky.heureka.sk/mora-cs-623... http://sporaky.heureka.sk/mora-mec-56... http://sporaky.heureka.sk/mora-mec-51... A zháňam nápady na ďalšie sklokeramické s 3 platňami, tak ak niečo nájdeš, daj vedieť, poteším sa! Tie fungujú tak, že buď ti fungujú naraz 3 platničky alebo 1 platnička a rúra...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?