Aký silný digestor mám kúpiť?

Ahojte, nevyznam sa vo svete digestorov ale vsakde sa uvadzaju hodnoty v m3 .Ako si mam vypocitat aku silu budem potrebovat ked mam izbu 4,1m X 7,3m a vyska plafonu 2,65m ... kuchynu mam rozmer 2,45m X 3,12m ... Aky vykon ma mat teda moj digestor ??? Dakujem
Odpovedať
@jeepers VÝBER DIGESTORU PODĽA ODSÁVACIEHO VÝKONU. výkon 200 - 300 m3/h: do menšej kuchyne, k príprave rýchlych jedál výkon 300 - 400 m3/h: do stredne veľkej kuchyne, ak varíte pravidelne, rôzne typy jedál výkon nad 400 m3/h: do veľkej kuchyne, ak často pripravujete jedlá alebo použite našu pomocnú kalkuláciu pre výber správneho typu práve pre Vás. Príklad, ako si vypočítať výkon digestoru: Ak máme rozlohu kuchyne (dĺžka x šírka) 3 x 5 m a výšku stropu 3 m, potrebujeme odsávač s výkonom najmenej 450 m3/h, pri optimálnej výmene vzduchu 10 x za hodinu. t.j. 3 x 5 x 3 m x 10 výmen vzduchu = 450 m3/hod
Odpovedať
Profilova fotka
@jeepers podla objemu tej miestosti :) a podla toho si z rozmerov vypocitas a vies, aky silny digestor potrebujes, aby bol efektivny :) My mame kuchynu otvorenu s obyvackou, jedalnou a chodbou, je to asi 50m2 a mame digestor s vykonom cca. 700m3 ... a v pohode staci :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte je dôležité, či budeš mať vývod alebo to budeš dávať na filter. S filtrom je nižší výkon. Osobne by som kvôli digestoru dieru do chalupy nerobil... 8-)
Odpovedať
budem mat len filter...
Odpovedať
ak by bol digestor s odsávaním do vonkajšieho prostredia nasmerovaný do garáže a pridaný uhlíkový filter na zachytávanie pachov, aký by to bol kompromis?
Odpovedať
@ivan_pk to by som asi nerobil,nejde o pachy ale o to teplo. hlavne v zime ak mas nevykurovanu garaz bude sa Ti tam zrazat a mrznut odsavana para.
Odpovedať
No a hlavne ked chcete ten vzduch odsavat mimo, tak musite rovnake mnozstvo vzduchu od niekial prisat, co je v dnesnych vzduchotesnych novostavbach celkom slusny problem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?