Aký obklad zvoliť?

Ahojte, sme v štádiu riešenia kuchyne, naša predstava je biela matná (spodné skrinky, a ostrovček) v kombinácii s dekorom orech dijon (horné skrinky a vstavaná skriňa na spotrebice) . V tejto kombinácii máme obývaciu stenu, tak by sme to chceli mať rovnaké keďže to bude prepojená miestnosť. Chcela by som obklad mozaiku (možno hexagon) alebo nejakú 3D (vlnky). Otázka je ale , či zvoliť leskly alebo matný obklad? Lesklý sa bude asi lepšie udržiavať ako matný. Len si sa to nebude veľmi "biť" matna kuchyňa a lesklý obklad. (Obklad by bol pravdepodobne biely, béžový, alebo svetlo hnedý) Za každú radu dakujem
Odpovedať
Podla mna to bude fajn, aspon bude taky kontrast. Osobne by som sa nebala si dat leskly obklad aj ked budete mat matnu kuchynu. Len tak som si hodila do googlu tuto kombinaciu a sice mi kuchynu nenaslo ale napriklad kupelnu, kde skrinka bola matna a obklad leskly a dobre to vyzeralo:)
Odpovedať
@mirevi k bielym skrinkam by som nedavala bezovu a uz vobec nie hexagon, kvoli kilometrom spar, ktore sa prekliato debilne cistia. Ked obklad tak velky format a kalibrovany aby sa dal lepit na minimalne spary
Odpovedať
Profilova fotka
Najhorsie sa cistia v kuchyni spary,preto si nedavajte uplne biele sparovky- nikdy! :) potom na druhom mieste su leskle skrinky, sklo a klucky/ drziaky na otvaranie skriniek,- do nemoty budes behat s cistou handrou a leštit. Matne a drsne povrchy sa mozno zdaju narocnejsie na udrzbu ale realne na nich soinu nevidno, ani packy a ani ked gresovy obklad ofrkas cestom na babovku! Alebo som uz slepa?? Hehe.. moja mama ma lesklu a nie nie nikdy...a tretie miesto patri nerezu- cim ho je viac, tym horsie. On sa tak zvlastne zanasa- nikdy si nekupuj nerezovu konvicu! Uff ale to su iba moje postrehy takze nerucim ze to tak kazdy ma :)
Odpovedať
Mám matnú kuchyňu a schválne som si dala biely lesklý obklad - mne sa to páči ten kontrast.
Odpovedať
Profilova fotka
do týchto vecí sa lepšie vyznajú ženy ale čo sa týka kombinácie, tak tiež by som zvolil lesklý obklad, aby si nemala všetko matné. to je potom také nevýrazné a o ničom. treba tomu dodať šmrnc.
Odpovedať
@mirevi neviem, či je to úplne tak, že lesklý sa bude lepšie udržiavať. ale vyzerať s lesklým to bude isto lepšie ako s matným obkladom.
Odpovedať
Mozno by bolo fajn dat obklad teda leskly, tak ako tu pisali, aby sa to potom cle nejako nezlievalo cele. Nech ma proste vsetko svoje miesto a bolo ho aj vidno
Odpovedať
@mirevi a chces davat obklad, nechces dat zastenu? Lebo to teraz po najnovsom davaju stolary a vyzera to dobre. Nemas ziadne spary, takze nemusis sa bat, ze ak ti nieco frkne ako to ocistit a tak. Skus porozmyslat aj nad touto variantou.
Odpovedať
@halepka @zita19 @pavka139 @erka2 @ssp @krahuliatko @jaros55 @kendova_anna Ďakujem veľmi pekne za reakcie a rady, včera sme boli v Mercury tak sme hľadali že čo asi sa nám páči, no a obaja, ja s mužom sme sa zhodli na Tom že matný zrejme nevyberieme, , a taktiež mi vravel že mozajku by sme nemali vybrať, kvôli tým sparam ktoré by sa zaspinili, takže pravdepodobne vyberieme väčšie obkladačky, lesklé rektifikovane aby boli minimálne spary, možno a nejakým 3d vzorom. Lesklé mám aj teraz a teda očistím ich prostriedkom na mastnotu a potom Clinom a papierovou utierkou a sú krásne lesklé. Drevenú zástenu nechcem, neviem nejako som jej nedošla na chuť. Nerezové spotrebiče nechcem už ani vidieť, teraz v byte máme všetko nerezové a je to katastrofa ozaj, hlavne tá kanvica 😜😲 Kuchyňu budem mať bez poličiek, všetko bude uzatvorené žiadne sklo na skrinkách nebude, toto všetko som zatrhla ako prvé, skrz toho upratovania, teraz mám len zopár poličiek a dvierka so zarezmi a je to horor upratovať, mastnota prach voda, všetko sa tam hneď dá vidieť..
Odpovedať
Profilova fotka
@mirevi nie je nerez ako nerez😉uz davno sa spotrebice vyrabaju z bezotlackoveho😊my mame bielu lesklu kuchynu a kremovu velkoformatovu matnu zastenu. vyzera, ze je to peklo na udrzbu, ale popravde som ju este poriadne ani neumyvala. Ked je zafrkana pretriem a nic nevidno, nemenila by som😊
Odpovedať
Profilova fotka
@wewika1 oha, vyzera velmi zaujimavo :-) ;-)
Odpovedať
@wewika1 čo to je prosím ťa za zástenu? Lebo vyzerá to teda fakt dobre, najmä je to také iné ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@yelly1 mutina dechirer...za tu cenu by mal aj sam varit a nielen vyzerat dobre a inak😆
Odpovedať
@mirevi nemas vobec za co, rado sa stalo. A myslim, ze ste sa dobre rozhodli. Ked si uz gazdina vybera druhu kuchynu, tak uz presne vie, comu sa ma vyvarovat :-D :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@wewika1 za tu cenu? Co to stalo? :-x
Odpovedať
Profilova fotka
@marcelloo nic, len ta zastena stale 700€😆
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
@wewika1 a mozes poslat foto celej kuchyne prosim? Tiez rozmyslam nad celou bielpu matnou kuchynou a obkladom a tento sa mi paci.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivus36 my mame kuchynu lesklu a tento obklad sa vyrabal pred 3mi rokmi, takze uz ho isto nezozenies😊
Odpovedať
Profilova fotka
@wewika1 ale nieco na podobny styl urcite na trhu bude 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@drahoo a?
Odpovedať
@wewika1 a co je to za obklad a kolko stoji m2?
Odpovedať
@wewika1 fuuu ako tak ta je teda paradana. po pravde som veru videla uz vseliake, no s takymto dizajnom som sa este nestretla
Odpovedať
Profilova fotka
@ivus36 mutina dechirer, 170€/m2...ale uz ho nerobia
Odpovedať
@wewika1 no chvala bohu 😀
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?