Aký obklad do bielej kuchyne?

Profilova fotka
Prosím poraďte mi lebo už neviem čo s tým... Kuchyňu budeme mať leskú bielu z Ikei. Dlažba na podlahe bude imitácia dreva, taká stredne tmavá (na fotke). Pracovnú dosku by sme chceli tmavšiu, ako podlahu, asi orech. Aký dať obklad? Rozmášľame nad takými malými obĺžničkami (na foto) ale nemáme možnosť prirovnať ich k tej pracovnej doske... Nebude pôsobiť rušivo, ak tá hnedá na obĺžničkoch bude úplne iná ako tá orechová pracovná doska? Respektíve bol by biely obklad (väčšie biele matné obĺžniky) lepší? Zas ale nechcem aby celá kuchyňa pôsobila veľmi sterilne, na bielo... Môžete mi sem pre inšpiráciu dať foto, aký máte vy obklad v bielej kuchyni? ĎAKUJEM
Odpovedať
radsej by som isiel do bielej.. tam niet co pokazit.. bude to vyzerat dobre v tej kombinacii.. osobne by som moc asi nebol rad keby mi z tej mozaiky kricala ina farba jak pracovna doska.. ked pojdes do bielej tak podla mna stavis na istotu..
Odpovedať
Podla mna, by ta biela bola celkom fajn. Alebo my ste mohli zvolit este taku no maslova, sa tomu hovori? To by mohlo este dobre vyzerat. My ked sme prestavovali byt, tak taketo nieco riesila aj manzelka, lebo chcela, aby jej pracovna doska ladila s obkladom. Ale tak zalezi na tom, co sa paci hlavne tebe. No moc velke kontrasty by som asi nerobil.
Odpovedať
Profilova fotka
Krémová. Smotanová. Myslím, že to by bol celkom fajn kompromis. Ak by si chcela ísť do mozaiky, tak by som volila niečo bledšie, lebo je dosť pravdepodobné, že tá hnedá sa tam bude byť ak ten odtieň bude úplne iný. To si treba dobre rozmyslieť. Možno ani bledá sivá by nemusela byť zlá.
Odpovedať
dajte si zastenu vo farbe pracovnej dosky a problem vyrieseny😉
Odpovedať
tak tak, ja by som uz obklad alebo mozaiku do modernej kuchyne nedavala. bud zastenu z drevotriesky, alebo sklo, pripadne len dekorativnu omietku a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak sme sa nakoniec rozhodli pre vacsie béžové obdĺžniky. Biele sa nám zdali až moc "sterilné." Snáď to bude dobre vyzerať... @mirecr Taká zástena sa nám nepáči, chceme obklad.
Odpovedať
Profilova fotka
@belllinka biele leskle tehlicky obklad
Odpovedať
Ja mam bielu kuchynu s dub bardolino doskou a dali sme biely mozaikovy obklad. Ono to neni uplne mozaika na sietke, ale tak kusy, no sparuje sa aj na nich tie male casti. pozri na nete Cosmo Peronda polis. Ta biela na obrazku
Odpovedať
@mirecr kiezby to bolo take jednoduche - casto prave taketo riesenie ma za problem to, ze cela ta kuchyna aj ked je biela, tak posobi takym tmavym dojmom, kedze je tmava aj doska aj zastena. Zastenu by som jednoznacne volil nejaku bledu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@belllinka myslim, ze zeny ti tu dobre poradili. Skus tu bielu a nekombinuj tam ziadnu inu farbu. Nemuselo by to v konecnom dosledku vyzerat dobre. Bielou nikto nikdy nic nepokazil a ani v tvojom pripade sa toho bat nemusis. Bude to vyzerat dobre
Odpovedať
Ku bielej bezova vonkoncom nie. To sa bude bit. A obklad je najhorsi na udrzbu, hlavne okolo sporaka a drezu. Mozem porovnat s laminatovou zastenou. Nebe a dudy. Obklad vecne okydany, umyt to bol horor, spary uplne samostatna kapitola a to som mala format 15 x 15, cize radovo menej kilometrov spar ako pri vasom vybere.
Odpovedať
biela by sa podla mna uz moc zlievala s tou bielou linkou. dala by som nejaku vanilkovu, smotanovu, alebo slonovinovu kost. uberalka by som sa asi takymito odtienmi, neviem. ak bude pracovna doska tmavsia, tak by to podla mna vytvaralo celkom fajn kontrast. len treba ratat s tym, ze udrzba bude troska tazsia
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Asi som sa nevyjadrila dobre, nie bezove, take jemne vanilkove, tretie zdola... Uz som bola rozhodnuta a teraz uz zas neviem :) Co sa tyka udrzby, tak viem do coho idem, aj teraz mam obklad.
Odpovedať
Profilova fotka
Nenasla som taku farebnu kombinaciu kuchyne na nete, tak som si farebne skusmo upravila jednu fotku... Podla mna to s tymi vanilkovymi kachlickami a tmavou doskou vyzera v pohode..
Odpovedať
osobne si myslim, ze pri takej kombinacii linky a podlahy si mozes vybrat akykolvek obklad, ktory nebude imitovat podlahu ci dosku a ani sa nebude odtienom prisposobovat k tymto dvom. to znamena, nic hnede. ta mozaika na tvojej fotke podla mna nie je dobre riesenie, je prilis "komplikovana" - styri odtiene, vzor kamena v kombinacii s tym formatom posobi tak nezaujimavo. vela zalezi od stylu kuchyne, ak ides do moderneho dizajnu, tak si fakt mozes vybrat hocico. cim jednoduchsie, tym lepsie, jednofarebne ci kludne aj nejake abstraktnejsie graficke tvary a textury (super su 3D obklady). Nielen biela, ale aj farba je v sucastnosti dost popularna, zalezi co preferujes - rozne odtiene sivej, modrej, bezovej, ciastocne aj zelenej su stale moderne a neokukaju sa. ciernobiela kombinacia jednoduchych tvarov je tiez fajn. mozaika typu "ton v tone" (jedna farba, ale viac textur, takze to sa na nej inak odraza svetlo) je tiez dost nadcasova. ak mas navrh kuchyne, pridaj aj ten, tak sa lepsie da poradit.
Odpovedať
@belllinka s tou bezovou je to ok, len pozor na realnu farbu pri vybere kachliciek. rozhodni sa, ci chces tepla alebo studeny odtien, aby si potom mohla ladit ostatne doplnky v kuchyni. mozno pre niekoho blbost, ale ta bezova je v tomto potvora. maslova je neutralnejsia, k tej zladis takmer vsetko.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?