Aký mraziak na pečivo ???

ahojky, možno niekto to poznáte a niekto zas ani nebude tušit o čom píšem. máme doma z tých drahších chladničiek s mraziakom Samsung no frost a netuším, či je to tým, ale pečivo a aj mäso ked skladujem v mraziaku, tak mi príde nechutné. pečivo kúpené alebo aj domáce kysnuté koláče či zákusky sú také chutovo čudné a nechutí mi to. aj maso po pár týždnoch má taký biely povlak akoby vysušené. neni to pokazené maso, neviem, ako to lepšie opísat. moji rodičia majú starú chladničku tuším calexku a je tam aj mraziačik. dvierka sú zvlášt na mraziak i chladničku, ale značkou som si nie istá. ale rozdiel je ten, že ked si u nich vytiahnem mrazený kysnutý koláč, tak je celkom chutný. poradte mi, že čím to je??? môže to byt tým no frost? alebo ??? už ju máme 2 a pol roku a aj muž už uznal, že je to rozdiel v chuti, či je z nášho mraziaku alebo u mojich rodičov a pritom je skladovanie rovnaké a aj rozmrazovanie rovnaké, čiže v tomto asi problém nebude. prosím máte niekto podobnú skúsenost? čo by ste mi poradili? už normálne rozmýšlam nad kúpov nejakého menšieho mraziačiku, že iba čiste na pečivo, ale aký si vybrat, aby bolo pečivo z neho chutné? budem rada, ak mi napíšete vaše skúsenosti s mrazeným pečivom v spojitosti so značkou či typom mraziaku. bud nejaký fígel na tú našu, alebo nejakú novú menšiu. už som skúšala aj dat viac obalov na pečivo a v dozach to uskladnit a bez výsledku. samozrejme to tam neskladujem pol roka, ono to už je nechutné aj po pár dnoch. neni to pokazené, iba nechutné. dík za rady.
Odpovedať
@bibi23 a co tak teplomer do mraznicky dat a okontrolovat, ci Ti mrazi na tych minus osemnast stupnov? Rovnako nerobi potravinam dobre, ked davas na uz zmrazene potraviny do mraznicky nieco nove mrazovat, navzajom sa to od toho potom otepluje, kym sa novsia vec zamrazi...musi byt aj potravina dobre zabalena, neexistuje to tam davat na volno. Funkcia no frost nema na take veci vplyv. Hovorim - zisti najprv ci mrazi ako ma, a to by malo byt tych minus osemnast.
Odpovedať
@snowy66 mrazí správne, to som už skúšala dávnejšie a je to -18st. samozrejme, že tam dávam zabalené veci v sáčkoch /aj 3 sáčky dávam na jednu vec/ či dozach a mám šuplíky, čiže vždy dávam mrazit do nového šuplíka a potom podla potreby to už zamrazené dám aj do iného šuplíka. ked rovnaký postup okolo zamrazovania a rozmrazovania používam u rodičov a aj u nás a rozdiel je teda fakt chutovo poriadny. teda aj ja si myslím, že by to nemalo vadit no frost, ale už fakt netuším, že kde je tá CHYBA. aj predtým v podnájme sme mali starú chladničku - bola súčast prenajatého bytu , čo mala len ten malý mraziačik priamo v chladničke, že sa museli otvorit dvere chladničky a až potom dvierka mraziaku boli vo vnútri a tam som si tiež kupovala pečivo aj do zásoby, aby som nemusela bežat do obchodu len kvoli rožkom a v pohode aj mesiac tam boli a po rozmrazení ako čerstvé z obchodu. inak dík za snahu, budem rada, ak na niečo prídeme a nebudem musiet kupovat nový mraziak, bo máme malý byt, tak ani neni velmi ho kam dat.
Odpovedať
my máme samostatné plastové zásuvky (nie drôtené ) a pachy sa neprenášajú. ukladaj do mrazáku potraviny v dózach, možno pomôže. Ale prečo sa vám robí povlak na potravinách netuším.
Odpovedať
@bibi23 pravdepodobne je to maso vysusene mrazom. a mrazenie rozkov a chleba niekolkonasobne predrazuje taketo pecivo.
Odpovedať
Nemate tam nejaku "pliagu"? Ja by som vsetko zlikvidovala, vycistila a potom skusila zamrazit par veci, ci sa to nezlepsilo.
Odpovedať
@slavoslav tiež mám plastové šuplíky ale to ono nepáchne masom. a to ani nie tak povlak, ale skôr ako @stano4000 napísal, žeby vysušené mrazom? ale je tam -18st. a neskladujem to dlho. @ivka_bv myslím, že tam neni žiadna pliaga, je to asi mraziakom. som myslela, že ešte niekto má podobnú skúsenost a ozve sa niekto, kto to aj osobne riešil. ale dakujem všetkým za odpovede.
Odpovedať
mám šuplík na zeleninu, další na maso, tretí na pečivo a jeden ten najspodnejší najmenší používam na zamrazovanie a potom hodím do správneho šuplíka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?