Aký máte názor na otvorenú kuchyňu?

aký mate názor na otvorenú kuchyňu?? odhovárajú ma viacerý, že výpary z kuchyne budú po celej obyvačke.. .. baby ktoré to tak máte, akú mate s tým skúsenosť....??? dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
urcite zavrena,... kdyz se vari napr gulas, tak je potreba tu vuni izolovat :-D co treba oddelit kuchyn sklem?
Odpovedať
Pri mojich dvoch malých deťoch, by som skôr vyvetrala, ako by som to sklo dočistila.... :-D :-D ale je to pekné....
Odpovedať
Ja som tiez za zavretu kuchynu. Ono to vyzera pekne, ked je kuchyna upratana, ale ked sa v nej realne vari a pripravuje jedlo, tak napriklad ked su na navsteve hostia, tak tiez nemusia vidiet cely postup varenia, hrnce atd. Taktiez vypary su potom v obyvacke. Pripadne ked sa nieco spali. Takisto su situacie ked napr. niektory clen rodiny ma navstevu a zvysni clenovia su napr. hladni alebo nieco potrebuju z kuchyne a moze to byt neprijemne riesit to pred zrakom cudzich ludi resp. si tam nieco zohrievat a ten pach bude citit aj v obyvacke a host sa moze citit blbo, ked potom nie je ponuknuty.
Odpovedať
Profilova fotka
my ted mame kuchyn bez dveri a je to vazne citit vsude,.. ikdyz vetras :-N takze my budeme mít v baracku kuchyn uzavrenou,.. nehledě na to, že když někdo sedí v obýváku a zrovna pustíš robota, digestor,.. proste neco co dělá hluk,.. tak zavres dvere a tlumis ten hluk. ale resit to budeme urcite velkymi posuvnymi dvermi,... abychom mohli mit prostor spojeny, kdyz budeme chtit...
Odpovedať
ada 12345 na tomto maš vela pravdy, asi ju fakt uzavriem.... aj ked sa mi strašne páči mať otvorenú kuchyňu...
Odpovedať
Profilova fotka
jo a jak pise ada,.. v otevrene kuchyni musis mit stale uklizeno,...
Odpovedať
No dobre baby, prehovorili ste ma.. bude uzatvorená kuchyňa....
Odpovedať
100 ludi 100 chuti. Uzavrenu kuchynu nikdy viac. Kuchyna je srdce kazdeho bytu/domu a preto ju mam full open. Neviem si predstavit, ze by som stratil ocny kontakt s ludmi pre ktorych varim, nehovoriac, ze mam detska stale pod kontrolou aj pri vareni. Ono nechat navstevu sediet o samote niekde v obyvacke a komunikovat cez steny ... toto fakt nemusim.
Odpovedať
Ja som mala v bytovke kuchynu uzavretu a nepačilo sa mi to,lebo ked prišla navšteva tak kym ja som sa motala v kuchynitak oni sa veselo bavili a ja som bola mimo toho,teraz v domčeku mam otvorený priestor,hoci obyvku mame predelenu krbom a už by som ani nedala ináč,je to fantasticke, a čo sa týky výparov,tak mame výkonný digestor,tak nie je to take zle,a keby aj nejaká aromá od varenia,tak nam to neprekáža a doteraz ani jednej návšteve,naopak.....ale je to vec vkusu a názoru.
Odpovedať
Ja mam teraz kuchynu uzatvorenu a snivam o otvorenej. Ked nieco prihori aj tak e to citit v celom dome, a ked som cely den v praci aspon vecer chcem byt s rodinou, aspon takym sposobom ze varim a komunikujmem s nimi. Je to fakt o nicom byt tam zavreta, ked ostatni su v obyvacke, a to nehovorim len o navsteve ale aj napr. o manzelovi ked pozera televizor... V nasom dome, ktory staviame, mame spojenu kuchynu s obyvackou. A uz sa na to tesim :-)
Odpovedať
Profilova fotka
som za otorenu.... teraz mam taku a je to super! a ked aj kedysi bola u nasich uzaveta, aj tak bolo citit ked sa varilo.... vzdy niekto prechadzal z miestnosti do miesttnosti a pod.. nikdy to nebolo hermeticky" uzavrete... jednoznacne som za to - nebyt izolovana, ja pri vareni napr. v nedelu a pod... vsetci sme tak spolu :)))) a ked su navstevy je to na nezaplatenie :)))mozme sa rozpravat a chystat pohostenie bez problemov,
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak. každému vyhovuje niečo iné. my máme vyskúšanú kuchyňu aj otvorenú aj uzavretú a už by sme uzavretú nechceli ;-) a k tomu boredelu na linke - keď je to na očiach aspoň mám dôvod udržiavať väčší poriadok ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
a ze musi byt "furt uklizeno??" vsetci sme len ludia, a navtevy nie su " inšpekcie z hygieny".... takze ak niekto vie varit bez toho , aby mal aj nieco povykladane tak je to kuzelnik... nikto odomna nemoze chciet , aby som len a lenn stale upratovala, a ak ano, tak je to problem toho coveka a jeho obsesia :)))) a v ére umyvaciek upracete raz-dva :))))
Odpovedať
Profilova fotka
ja som vzdy bola za zavretu kuchynu, ale časom sa mi zapačila aj otvorena, ale tak opticky oddelena od obyvky nejakym pultom. Ale kedze sme v byte, tak to nie je realne a kedze som potrebovala pracovnu, tak aj kuchyna sa musela trocha upravit a mame len kutik, ale stači :)
Odpovedať
Profilova fotka
my ju mame opticky predeleni prieckou, ale inak je to otvorene, kuk album... terak ju mam uplne otvorenu na byte, je to akoby bo vyklenku z obyvky, a je to fajn :)) valmi prakticke :)
Odpovedať
Profilova fotka
tiez som za otvorenu kuchynu, paci sa mi ze som stale v diani a priznajme si ze baby stravia vela casu v kuchyni, takto nie som izolovana od navstev ked nieco pripravujem a tiez v buducnosti ked budu deti si myslim ze je to fajn..bordelik je pri vareni normalny, akurat treba tak dobre navrhnut kuchynu aby sa dalo vela veci rychlo schovat ked je treba aby to vyzeralo dobre a nie prepratane..a ja neviem co vsetkym vadia pachy z varenia..podla mna nie je nic lepsie ako prist domov a citit cerstvu varu :-)
Odpovedať
ahojte, my sme mali ako deti zavretu velku kuchynu - tym ze bola taka velka ako obyvacka, tak sme tam aj travili strasne vela casu, v obyvacke sa len pozerala telka, cely zivot sa odohraval v kuchyni... aj navstevy tam casto travili viac casu ako v obyvacke... :-) preto mi pride kuchyna prepojena s obytnym priestorom ako nieco uplne prirodzene... v prvom byte sme mali taky malicky kuchynsky kut - prepojeny s obyvackou a nikdy som s tym problem nemala. teraz mame opät velky obytny priestor - kuchyna je prepojena s obyvackou jedalnou - cize je kuchyna oddelena z polky od obyvky prieckou ( co je fajn v pripade ze robim nejake hlucnejsie cinnosti ) ale stale je otvorena, cize mozem komunikovat s ludmi v jedalni aj v obyvacke... uzavretu kuchynu by som asi uz nechcela ( fakt je ze si nepamatam kedy mali moji rodicia zavrete dvere oddelelujuce obyvacku od kuchyne - myslim ze nikdy :-| )
Odpovedať
a k tomu bordelu - ked mate umyvacku tak nie je co riesit - bordel je upratany hned... pary - ked sa vam nieco pripali, je jedno ci je zavreta alebo otvorena kuchyna - citit to je vsade, dolezite je skor vetranie ( dobry digestor, okna ), vona dobrej papy vacsine ludi nevadi... kuchynu ocenujem prave aj kvoli malickej - ma 2 roky, je stale pri mne ked som doma, strasne chce pomahat... a ked nie pomahat tak sa hrat v mojej blizkosti. v kuchyni sa teda so mnou hrava, pripadne v obyvacke - stale vie kde som a ja mozem robit co chcem ;-)
Odpovedať
Kedze sa chystáme este len stavat, tak to musim vediet skor. ta oddelena kuchyna...so sklom... je to sklo aspon bezpecnostne? alebo aku hrubku skla tam davaju? ma to niekto? este nemam deti, tak preto sa pytam.
Odpovedať
este som zabudla....ak mate takuto kuchynu, tak prosim napiste, co vas tie skla cca stali a aj nejake fotky by som chcela vidiet.diky
Odpovedať
ja osobne by som kuchyňu zo sklom nikdy neprepájala a už vôbec po skúsenostiach z dvomi malými deťmi...
Odpovedať
ja som urcite za prepojenu kuchynu s obyvackou .. aj teraz v dome to tak mame ... opticky to jej predelene krbom trojstrannym ... a urcite by som to inac neriesila .... co sa tyka neporiadku to vobec neriesim ..existuju umyvacku a ze navsteva uvidi hrnce? noaco ved v tom dome zijeme my a navstevuju nas nasi priatelia kamarati ktorym to urcite nevadi. Ved kazdy vari v hrncoch ci nie? je to prirodzena sucast existujucej rodiny, ktora v dome byva .... takze moj nazor urcite prepojeny priestor .. neviem si predstavit bit v oddelenj kuchyni ... mne to takto velmi vyhovuje, vidim stale svoje dieta mam ho na ociach .... takisto som v spojeni s rodinou .. teda je to o tom ako to clovek vnima .. ako vnima rodinu, vazby .. nie o poriadku ci neporiadku .. skor o pocite a o fungovani rodiny ako takej. Kazdemu vyhovuje nieco i ne ... takze tolko moj nazor
Odpovedať
Hlasujem za uzatvorenu. Teraz to mam otvorene a dooost mi vadi ked niekto pride, ja v plnom variacom nasadeni a navsteva sedi na gauci a ma vyhlad na linku. Nehovoriac o tom, ze ked napr. varim vecer na druhy den, zapnem len digestor, umyvacku alebo nieco mixujem tak ma muz vrazdi pohladom lebo nepocuje televizor. Alebo ked varite vacsi obed ludia uz zacnu chodit .... to by som na vsetky hrnce a misky potrebovala asi 2 umyvacky a kde su este potom riady z obeda ..... V novom dome mame zatial naprojektovanu kuchynu s obyvkov do "L" kuchyna je v tej mensej casti a opticky bude uzatvorena posuvnymi dverami. Bude tam aj mensi stolik, napr. na ranajky. Velky stol bude v obyvacke. Je to taky kompromis. Blizko obyvky aby som sa nenabehala ale pritom sukromie, ked napr. v obyvacke sedia kamosky a pride muz neskoro domov, nech sa v klude moze najest v kuchyni. Barovy pult som nechcela, ziadna moja kamoska co ho ma ho na sedenie nepouziva pride mi to ako zbytocnost.
Odpovedať
noo ja som bola tiež za otvorenú kuchyňu , ale som si to rozmyslela, poprvé ja nechcem aby mi návšteva videla hrnce, keď nestinem upratať, ďalej smrad, keď sa vypráža a tak lebo to sa dostane do obývačky a to hlavné pre mňa je , že v kuchyni mám pokoj môžem si pustiť pri varení alebo umývaní hudbu nikomu to nevadí, hlavne keď sa pozerá v obývačke telka, v dome u oca som to tak mala a abolo to super, tu v byte nemám dvere medzi obyvkov a kuchyňov, takže si hudbu moc nepopočúvam, :-) lebo môj muž väčšinou kuká telku , takže v dome to bude oddelené, ale to je môj názor
Odpovedať
Urcite ma vsetko nejake vyhody aj nevyhody ... mne mozno trosku vadi hluk ako taky, ked zapnem v kuchyni mycku tak to jej pocut a potom je pravda ze menej pocut televizor .. ale urcite mi to vadi menej ako uzatvorena kuchyna .... co sa tyka neporiadku tak o tom nehovorim ten mi ozaj nevadi ... teda mam priatelov kamaratov .. ktori to beru presne ako ja cize neriesia .. ked sa vari je to normalne ze nie je poriadok ...... a nejake velke oslavy rodinneho typu oslavujem v restike .....
Odpovedať
ono, asi kazdy musi vediet aky je sam typ a kde travi cas... napr. lexie pise ze ziadna z jej znamych pult nevyuziva... ja uprimne tiez nie, ale velmi casto ked ja varim a je u nas navsteva, tak cast z nej sedi pri pulte a rozprava sa so mnou, pripadne tam popija napoje... teraz sme napr. robili dost velku silvestrovsku oslavu a pult nam sluzil ako napojovy bar - cize bol obsadeny skoro stale ( manzel sa realizoval ako barman :-) ) my sme vyslovene po odskusani hladali projekt kde je kuchyna prepojena s obyvackou ( aj ked ako hovorim, u nas ide o otvoreny priestor cca. 80m2, kde kuchyna je prieckou asi 4-metrovou oddelena od obyvacky ) - u nas sa moc tv nepozera kedze mala je posadnuta hudbou - vacsinou sa teda pocuvaju pesnicky 8-) maska, musis si uvedomit kde a ako travis najviac casu v byte, aky zivot zijes a podla toho sa zariadit... univerzalnu radu, toto je dobre a toto zle ti nikto neda, kazdy len napise co jemu konkretne vyhovuje a preco ;-)
Odpovedať
Ja tiez hlasujem za prepojenu kuchynu, mam to aj teraz v byte aj to uz mame naprojektovane v dome... Ja by som sa nedokazala zatvorit v kuchyni sama a tam varit...Ked pride navsteva a ja nemam nachystane tak sedia pri mne v kuchyni a kecame a keby som mala samostatnu kuchynu tak aj tak tam budu somnou, urcite nebudu sediet v obyvacke zatial co ja budem chystat....Je pravda ze ked sa vari je to citit po celom byte, ale to je tak isto aj u nasich, tam maju vsetci samostatne kuchyne a uz pri vytahoch citim co kto vari.... Ale priznavam ze ked ma niekedy vecer chyti muza a chcem nieco upiect, tak by som sa rada zatvorila aj s mixerom, ale nastastie to nieje casto a ak tak pustim pernicku a ta mi to potichu vymiesa :-D
Odpovedať
Profilova fotka
maska uz bola rozhodnuta a teraz zacali prevazovat komentare ZA prepojenu... tak som zvedava , co urobi :-D
Odpovedať
Profilova fotka
my mame teraz v byte otvorenu kuchynu a je to podla mna hrozne 8-( koli tomu absolutne nerobim veci ako zemiakove placky, rezne a pod. pretoze to mam v celom byte. Kvalitny digestor to sice poriesi ale na druhej strane neustale tecenie vody, pusteny digestor a pod. vyrusuje pri telke. takze by som nikdy spojenu kuchynu s obyvackou nechcela. My sme to v domceku vyriesili o nieco vacsimi zatahovacimi dverami ako su klasicke, ktore su takym mensim kompromisom ;-)
Odpovedať
namiesto pernicku malo byt pekarnicku :-D :-D :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?