Aký je rozdiel medzi lakom a fóliou pri lesklej kuchyni?

Profilova fotka
mozem sa opytat k teme kuchyne? chcela by som bielu lesklu...ak rozdiel je medzi lakom a foliou? skoro kazdy stolar ponuka foliu lesklu...dakujem za reakcie
Odpovedať
Kup si v IKEA a budes spokojna... Vseliaki suflikanti to ajtak nespravia dobre... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@aplikpalik chacha,si ma rozosmial
Odpovedať
Profilova fotka
@deniskaj moja mama ma foliovane dvierka a pri vsetkych tepelnych zdrojoch (rura, horaky, digestor) sa jej folia zdeformovala - stiahla sa a pokrcila, takze teraz jej to zadiera o vedlajsie dvierka a skriabe :-/ Ja mam tiez foliovane dvierka a v pohode, ale mam inak riesenu kuchynu a nepeciem ani zdaleka tolko ako mama a tiez mama ma plynove horaky, je sklokerm.dosku... Inak novu kuchynu tiez uvazujem lesklu a dam ju zrejme striekanu, teraz mam take horne skrinky a v pohode... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinas Katka dakujem za nazor...tiez budem mat sklokeramicku varnu dosku a peciem tak 2 krat za mesiac v rure, tak etraz neviem..musim sa na to opytat stolara:) a striekana je aka? tiez bude mat leskly povrch?
Odpovedať
Technológia strekaných kuchýň je podobná ako pri nanášaní lakov na karosérie automobilov. Výhodou je veľmi široká paleta farieb a možnosť úpravy od matu až po vysoký lesk (klavirny lak) Výroba takejto kuchyne je náročná na prácu a čas potrebný na nastriekanie dielcov, vysušenie, ďalšie nastriekanie a vysušenie. Čím je nástrek lesklejší, tým je potrebné diece viac krát striekať. Preto aj cena takýchto kuchýň je oveľa vyššia, ako pri kuchyniach fóliovaných. Pre striekanie vysokých leskov je potrebné mať aj striekareň dobre technologicky vybavenú.
Odpovedať
@deniskaj stolari casto tlacia zakaznikov do laku, lebo je drahsi, rucne sa to strieka, cize je to narocnejsie na pracu a tym padom clovek aj viac zaplati. co sa tyka odolnosti, tak nie raz som tu na fore citala sklamanie ludi, ze lak sa im otlkol, pripadne opryskal tam kde je casty kontakt s vodou, ci parou... (dvierka nad drezom, nad a pri umyvacke a pod). folia je lacnejsia, ale myslim, ze ked je kvalitna tak je takmer na nerozoznanie od laku. A co je jej vyhoda, neotlcie sa ti. samozrejme, treba si ju dat spravit u kvalitneho stolara, alebo v kvalitnom kuch. studiu. my mame foliu, bielu lesklu, ani po 4 rokoch sa nikde nic neodlupuje, nikde nic nie je odrete, poskrabane... a to nie sme z tych co by si davali extra pozor... casto nieco o dvierka tresknem a pod... my mame bielu lesklu kuchynu zn. dankuchen z albera. ale ikea je tiez fajn, kvalita cca rovnaka, pomer cena-vykon je asi najlepsi. takze za mna jednoznacne foliu, nie je o com. a poznamka na zaver - skus nabuduce pouzit vyhladavac vo fore a tam sa pytat. tem o bielych lesklych kuchyniach, vratane diskusii ci folia, alebo lak (striekana) je tu neurekom. otvarat nove temy je zbytocne ;-)
Odpovedať
@budaika zial @aplikpalik nebol tak uplne mimo ;-) ikea je standardna kvalita, s kvalitnym servisom a pristupom v pripade problemov... zadat zakazku sukromnikovi je vzdy risk. moze vypalit dobre, ale aj zle. moze vyjst lacnejsie ako ikea, ale aj drahsie... treba si vzdy dat kuchynu nacenit viacerym stolarom, pripadne skusit vyskladat v ikea planovaci a az potom sa rozhodovat.
Odpovedať
Profilova fotka
vyskladať a urobiť namieru,je podľa mňa vééľky rozdiel,ale môže sa samozrejme stať,že človek narazí,ako napísal aplikpalik aj na "šuflikantov"... neviem,čo sú tu všetci posadnutí tou Ikeou,ja mám od nich 2kusy nábytku a nikdy viac,aj keď ich design sa mi páči,aj doplnky
Odpovedať
Profilova fotka
@deniskaj tak ako je to hore vyssie pisane folia sa vam zacne osupovat.preto ak uvazujete nad bielou urcite si dajte striekanu nie foliovanu.my napriklad vobec nerobime foliovane dvierka nakolko sa nam osvedcilo dvierka striekat aby sa zakaznik mohol tesit z linky viac ako je zarucna doba.cenovy rozdiel medzi foliovanymi a striekanymi nie je az taky velky.teda aspon u nas nie.
Odpovedať
@deniskaj My mame kuchynske dvierka striekane biele vo vysokom lesku. S udrzbou nie je ziaden problem, raz za cas prebehnem jarovou vodou a dolestim svedskou utierkou. Ja osobne striekane dvierka vrelo odporucam ALE musia byt kvalitne spravene. To znamena ze ziaden autolakyrnik ktory si privyraba striekanim dvierok, ale clovek ktory ma prax a detailne ovlada technologicke postupy. Ta vyssia cena je opodstatnena ked si zoberiete ze lakyrnik zoberie kazde jedny dvierka do ruky minimalne 7 krat (zakladna farba, 4-5 vrstiev laku, prebrusenie, lestenie). To je poctiva manualna praca ktoru treba zaplatit. Vela ludi nakoniec predsa len skonci pri tych foliovanych, kvoli cene. Mna teda nikto nikdy nepresvedci ze striekane dvierka su porovnatelne s foliovanymi dvierkami. A este k tvojej otazke na katku. Striekane dvierka mozes mat vo farbach od vymyslu sveta, vysoky lesk aj matne. Momentalne sice u nas stale fici biela vysoky lesk (uz asi 3 roky) ale vo mimo SK je trend mat v kombinacii s drevom.
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda dakujem pekne, Vas nazor pomohol:) skusim vo vyhladavaci...som tu nova a tak sa tu potrebujem este troska zorientovat:)
Odpovedať
Profilova fotka
@verodesign robite aj pre klientov v KE? vsimla som si, ze ste z PO:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@deniskaj kvalitných fólií je na slovensku málo, preto tak často počuť o problémoch, striekaný vysoký lesk je úplne o niečom inom ako sa píše hore (technológia, vzhľad a stým aj cena atď). Pravdu má aj verodesign, že ak chcete kvalitnú fóliu, tak jej cena je len o niečo nižšia ako striekaný lesk. Ako alternatíva ma ešte napadá lesklé lamino ako fundermax, thermopal alebo senosan - tam určite problém s odlepovaním mať nebudete a na hranách sú ABS pásky. Čo sa týka škrabancov a obtlčenia - treba dávať pozor vo všetkých prípadoch rovnako.
Odpovedať
Profilova fotka
@deniskaj Mam striekane leskle dvierka (mam foto v albume), su pekne, vymenila by som vsetky za taketo, no tazko presvedcit manzela... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinas idem kuk:)
Odpovedať
@budaika My mame cca rok IKEA FAKTUM leskla biela a sme velmi spokojni, co sa tyka ceny a kvality... Predoslu kuchynu sme mali od DAMONu, ale neboli sme nakoniec spokojni... IKEA ma sufliky BLUM a navyse davaju zaruku 25 rokov. Ked nam ju montovali montaznici z IKEA, sami povedali, ze mali nejaku reklamaciu na dvierkach, ale IKEA uz ten odtien nerobila, tak im dali zadarmo komplet vsetky dvierka nove... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@deniskaj toto je kuchyna lamino vysoky lesk http://www.modrastrecha.sk/katalog/fi... a toto je striekana vysoky lesk http://www.modrastrecha.sk/katalog/fi...
Odpovedať
Profilova fotka
mna tam nechce pustit:( neda sa mi to otvorit..pyta nejake heslo..
Odpovedať
ani mňa tam nechce pustiť. Čo treba robiť?
Odpovedať
Tieto linky su funkcne aj pre nonpro http://www.modrastrecha.sk/katalog/fi... http://www.modrastrecha.sk/katalog/fi... @deniskaj @alsim
Odpovedať
Profilova fotka
@cubica Poprosim vas, ked zadavate linky od PRO, treba dat formu ako dala @alzbetae odstranit pro z linku a z https, dat prec s...lebo potom sa tam nedostanu aj nepro.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?