Akú varnú dosku odporúčate?

Ahojte, viem, že je tu veľa diskusií na túto tému, ale väčšinou staršieho dáta. Chcem sa opýtať akú varnú dosku odporúčate (okrem plynovej), konkrétny typ, značku v priemernej cenovej hladine. Rozmýšľala som nad sklokeramickou, no stále váham. Rúru by som chcela elektrickú. ďakujem
Odpovedať
Indukčnú varnú dosku. Nič sa na nej nepripáli, takže nič netreba škrabať dolu alebo používať agresívne čistidlá. Všetko ide dolu pekne jarovou vodou. Ak má doska, ktorú si vyberiete aj možnost "booster", tak dajte zbohom rýchlovarným kanviciam, s týmto režimom máte totiž vodu vrelú do pár sekúnd. Vôbec nepoužívame mikrovlnku... V živote som vyskúšala všetky typy varných dosiek a poradie, od najlepšej po najhoršiu je podľa mňa nasledovné. 1. Indukčná, 2. plynová, 3. sklokeramická, 4. klasika s platničkami. A konkrétnu značku odporúčam Miele. Je drahšia, ale bezchybná. Prajem vám správne rozhodovanie sa :)
Odpovedať
Jednoznacne indukcia. Rychlost, jednoduchost. Snazit sa da dokonca tak, ze si rozlozite novinovy papier, nato date panvciu, smazite. Ked dokoncite,papier hodite do kosa a mate stale cistu dosku, :-) Kupovala som aj lacnu do bytu (Electrolux alebo Candy v cene okolo 300 EUR) aj drahsiu (Gorenje, cena okolo 700 EUR). Neviem preco, ale s Candy, ktora bola z tychto najlacnejsia, som bola najspokojnesia. Moj nazor je, ze v tejto dobe netreba za spotrebice vyhodit majland. Miele je super znacka, ale aj tak Vam ta doska nevydrzi 30 rokov. Vyvoj ide dopredu, mozno sa prestahujete... Keby sa Vam ta doska aj za 8 rokov pokazila, tak kupite inu za 300 EUR, ktora bude opat lepsia. Booster je dobra vec, to je taky rychloohrev. Voda na kavu zovrie naozaj rychlejsie ako v kanvici.
Odpovedať
My tiež uvažujeme nad indukciou a aj kvôli tomu, že som tiež čítala, že netreba kanvicu (budeme mať malú kuchynku, takže každý ušetrení kúštik pomôže) A teraz ma tu zaujalo, že nepoužívate ani mikrovlnku? To si neviem predstaviť. Ako sa dá ohriať napríklad ryža? tiež má nejakú špeciálnu vlastnosť na to?
Odpovedať
veldinka ja síce nemám indukciu (predovšetkým preto, že mi bolo ľúto vyhodiť všetky hrnce, ktoré mám, lebo nefungujú na indukcii), ale mikrovlnku nepoužívam už roky (je tu aj zopár tém o vplyve mikrovlnky resp. jedla v nej zohrievanom na zdravie) a dá sa bez nej žiť, je to len zvyk. ja mám sklokeramiku a som spokojná, je to v pohode. neviem, mne sa nezvykne nič pripáliť, ked varím, tak sa venujem vareniu. a je tu aj téma o tom, že vraj je aj indukcia škodlivá, skús pohľadať, neviem, čo je na tom pravdy, názory sú rôzne ale skús si to prečítať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?