Akú máte skúsenosť výrobníkom sódy?

Ahojte. Akurát si zariaďujeme bývanie a rozmýšľame, že si kúpime aj výrobník sódy - sodastream. Akú máte skúsenosť s týmto výrobkom? Oplatí sa to vôbec kupovať? Vyrobená sóda je kvalitná? Nechcem zbytočne vyhodiť peniaze za vec, ktorú nakoniec nebudem používať. Ďakujem za pomoc pri rozhodovaní.
Odpovedať
Profilova fotka
je to skvelá vec, okamihom kúpy nám z domácnosti zmizli všetky plastové fľaše od minerálok a iné ako sódovú vodu už nepijeme :) sóda je kvalitná, mne osobne úplne stačí tá, ktorá je vyrobená na najnižšom stupni, tie intenzívnejšie majú už moc bubliniek na môj vkus ... my sme neoľutovali .. sódovač stojí na linke a je denne používaný na rozdiel od iných spotrebičov umiestnených hlboko v kuchynských šuflíkoch ;-) leelu
Odpovedať
jedna z veci na ktore sa strasne tesim :) kamarati maju a u nich nic ine nepijem :)
Odpovedať
@leelu @amexa Ďakujem Vám za odpoveď, už som rozhodnutá na 100%, že výrobník sódy musíme mať ;-)
Odpovedať
aj my to mame ale vyuzivame ho len cez leto, cez zimu nam bublinky nechutia najidelnejsie ked mas blizky zdroj mineralnej prirodnej vody z pramena a tu su nasodujes, mas mineralku skoro zadarmo x-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja nad ním tiež uvažujem, no u nás je problém, že nemáme pitnú vodu, takže by som kupovala obyčajnú vodu a robili by sme si bublinky a príchute, len neviem či sa nám to oplatí.? či v konečnom dosledku nebude lepšie kupovať malinovky tak ako doteraz...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
dnes som objednala sodastream, popri dalsich objednanych veciach som zabudla na sirupy. Mozu sa do toho pouzivat aj normalne sirupy, nie priamo tie od nich?
Odpovedať
My si to nevieme vynachvalit :) Je to super, od kedy to mame tak aj dodrziavam pitny rezim, lebo ma to bavi vyrabat :D My mame radi ochutene, takze nepijeme cistu. Ich sirup tusim lemon- chuti PRESNE ako Sprite! Ale kedze az take sladke vody nemame radi, davame menej sirupu ako je sa ma davat. Ale samozrejme to vychadza lacnejsie a nemate doma flasky a nenosite ich tazke z obchodov. Jediny ten sirup sme kupili original, inac davame normalne sirupy-ale take hustejsie co uz (jupi, zlata studna extra huste) a vychadza to este lacnejsie..Nam osobne chuti jupi- cierna baza ;) A inac aj sirup cola- vraj chuti na nerozoznanie od coly.. Takze super vec, odporucam, vzdy je co pit :)
Odpovedať
@maco netreba zabudnut, ze sa okrem sirupu dokupuje aj plyn, ale zasa, urcite treba zo zaciatku investovat este do jednej bombicky, co je asi 26 eur, nech je nahradna (vydrzi vraj 60-70 litrov), potom sa uz plati pri vymene len za plyn asi 8 eur. Plus nejake asi aj nahradne flase, zarobit a fuknut do chladnicky. Ako tak ratam, ta pociatocna investicia - no, nic moc :( Ale muz chce, tak uvidime. To, ze sa tam moze pouzit aj normalny sirup, je ok. Podla mna tam ale kazdy sirup ist nemoze, nasi robia sodu z klasickej flase s co2 ci co to je a pamatam si, ze sme isty cas skusali a nejaky sirup penil ako besny, asi treba najprv odskusat.
Odpovedať
Je tam nejaky rozdiel medzi tymi vyrobnikmi? Lebo pozeram, ze su od 62-170 Eur. Skor sa mi jedna o jednoduchost obsluhy, ci ma nejaky konkretny muchy a tak.
Odpovedať
@nanika jasne, najprv som si zistila miesto, kde mi doplnia plyn, aby som to mala blizko, ak by sme to mali od ruky, tak to ani nekupim. Nahradnu bombicku som nekupila, zdalo sa mi to zbytocne. Nahradne flase ano. Som rada, ze tam moze ist aj normalny sirup :-)
Odpovedať
@maco no pozeram, ze kedze by to mali robit aj v tescu a nay, tak by to az taky problem nemal byt. Pre mna osobne su to vyhodene peniaze, okolo 30 eur mesacne davat na plyn, sirup neratam. My mame dobru vodu z vodovodu a decka su naucene, aspon tie mensie na cistu vodu, obcas si Oli vypyta aj so sirupom. Neviem, ci su bublinky 2x zdrave... Vidim to tak, ze by to pil skoro vyhradne pubertiak a maly by sa chcel tiez opicit. Zasa obchadzat haraburdu na pulte kvoli jednej osobe, no neviem, musim si to nechat rozlezat v hlave... Inak original sirupy su strasne drahe, s cim su zarobene, s trstinovym cukrom?!
Odpovedať
@nanika keby sme mali dobru vodu z vodovodu, tak ma ani nenapadne, riesit nieco taketo. Ale musela som kupit aj filtracnu kanvicu, mame priserne tvrdu a hnusnu vodu. A kedze som si povedala, ze teda ked bude filt. kanvica, uz nech je rovno aj sodastream a nemusime viac kupovat mineralku. Manzel cistu vodu nepije, len mineralku - ma rad bublinky. Maly pije zasadne len cistu vodu, a ja raz tak - raz tak. Dufam, ze ho vyuzijeme, dnes prisiel. Uz je na stole aj dobra vodicka v kanvici pre drobca a v chladnicke bublinkova pre manzela. Ja som si skusila dat zatial do toho sirup hello - baza, podla mna velmi dobre. Ale chcem aj tak kupit tie origos sirupy (citron ako sprite, colu, pomaranc ......), skor pre navstevu, kedze uz dufam nebudeme kupovat ziadne napoje v PET flasiach z obchodu, a nezaskoci ma ani neohlasena navsteva, vzdy bude co pit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@maco ano, pokial si doteraz kupovala balenu vodu a malinovky to podla mna vyznam ma. Som rada, ze si spokojna, ktoru ste kupili? My mame niesto varnej konvice od tefalu quick and hot, ci ako sa to vola, takze ja mam filter tiez, ale asi mame dobru vodu, lebo som si nevsimla zmenu chuti vody po filtracii. Ale zasa, po dvoch mesiacoch bez pouzivania filtra mi padali do kavy kusky vodneho kamena :(
Odpovedať
@nanika myslis vodny filter, ktory sme kupili? Povodne som chcela Britu, ale nasla som, ze nefiltruje vsetko, napr. dusicnany nie, tak som kupila Hyundai Aqua optima, ta filtruje aj tie.
Odpovedať
@maco nie, konkretne som myslela teraz ten sodastreem :) lebo je ich viac druhov, tak som bola zvedava :)
Odpovedať
cena pristrojov je rozna len kvoli dizajnu a pouzitia materialu, ale inak v nicom nie je zasadny rozdiel. :) a penit po sirupe to moze aj preto, ze sa ten sirup nespravne leje..vela spravi, ak sa flaska nakloni (ta s vodou) a sirup leje tak :)
Odpovedať
@arcanea prave ze jeden pan pisal v hodnoteniach sodastream, ze bol prekvapeny, ze aj na drahsom modely bol pouzity rovnaky plast ako na tych lacnejsich, tak neviem. Inak bublinky to spravi rovnake, to je jasne. @nanika dizajnovo sa mi pacil jedine Penguin, ale ma moc vysoku cenu. Z ostatnych mi to bolo jedno, tak som kupila Jet.
Odpovedať
@maco si moj clovek, aj mne sa pacil ten, tusim ma aj sklenene flase, to sa mi zdalo super. Zatial muzovmu presvedceniu to kupit odolavam :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Našla som už aj výrobník sody myslím že sa to volá česká soda a je to za polovičnú cenu... neviem akej je kvality, ale na skúšku asi kupime najprv ten a ked sa došetrí kupime iný... a možno v zime budú lacnejšie ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Moze mi niekto povedat ako sa vyraba ta soda?Zase bombicky?Asi nie,ze?Treba original sirupy?.Nebavi ma kupovat tie kartony vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@ejco Je tam bombička, ale taká veľká, nám zatiaľ ešte stále drží od Vianoc, robíme teraz v zime tak 1 l denne
Odpovedať
Profilova fotka
@admi a spokojna?Kupila by si si to znovu?
Odpovedať
Profilova fotka
@ejco Neľutujem, že som to kúpila, keby sa s tým niečo stalo, kúpila by som to znovu. Sódpvka je super, len najprv musíš zistiť, koľkokrát sa musí stlačiť ten bublinkovač, aby si mala takú sýtenú vodu ako chceš. Ale už si každý vie robiť takú vodu akú má rád. Originál sirup som ešte nemala,ale chvália si ich. A tie obyčajné sirupy si dáva syn, ale mne také sladké vody nechutia , podľ mna nic moc. Ale sódovka je fakt dobrá
Odpovedať
Profilova fotka
@admi dakujem.
Odpovedať
@ejco sirup si mozes kupit aky chces, ved co uz mozes pokazit sirupom zmiesanym so sodou aj ked nie je original?
Odpovedať
Profilova fotka
sodastream a kavovar na kapsle Dolce Gusto su jednymi z mala veci ktore v domacnosti stale vyuzivame, ceny su rozne podla designu ale staci kupit uplne najlacnejsi model, pretoze robi taku istu sodu alebo kavu ako ten drahsi model
Odpovedať
@ejco ja mam sodastream aj s origo roznymi sirupmi. su naozaj dobre. najviac mi chuti zeleny caj kiwi a jahoda :-) ale mozes pouzit aj obycajny. kupila som to tiez koli tomu ze ma uz nebavilo zvlakat tazke flase domov. a setrime ziv. prostredie :-)
Odpovedať
aj my to mame a je to supeeer tiez kupujeme obycajne sirupy a je to skveleeeeee :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Chcem sa spýtať, na tlačítko na spustenie bubliniek resp. výroby sódy. Samo sa vypína, alebo to robí bublinky dovtedy dokedy ho budem stláčať?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?