Akú farbu kuchyne?

Dobrý deň. Potrebovala by som poradiť. Chceme si dať spraviť kuchyňu na mieru a rozhodli sme sa že si ju dáme spraviť stolarovi. Moja predstava je lesklá kuchyňa a priložím obrázok aká farba. Na výber sme dostali z farieb vzorkovnika Ral. Vybrala som odtieň slonová kosť ale keď som hľadala na webe tá farba je oproti tej čo chceme veľmi bledá. Nemá niekto prosím odtieň kuchyne aká je na obrázku? Neviem aký odtieň z toho vzorkovnika aby tá farba bola ako na obrázku alebo podobná. Najlepšie by bolo ak by mal niekto aj foto kuchyne pre inšpiráciu. Ďakujem pekne
Odpovedať
Profilova fotka
tazko podla obrazka sudit, aka je to farba, kedze to vyzera tak, ze je v tieni. v reale moze vyzerat uplne inak. nemas nahodou ten vzorkovnik, co ti dal stolar?
Odpovedať
ak ten RAL tak podla mna skor sedobezova, ale isla by som si pozriet aj vzorku http://www.valor.sk/soubory/RAL_vzork...
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez som pozerala a suhlasim s tebou @eeffka. Slonova kost je bleda, takto sice nevyzera, ale rozdiel je ked ju budes vidiet realne.
Odpovedať
Veď to lebo keď som pozerala na webe kuchyne slonia kosť sú veľmi bledé. Ja mám predstavu o takej do hneda. Na tom vzorkovniku sa mi zdá že by to bola skôr tá sedobezova ale neviem si to predstaviť na väčšej ploche či by to nebolo moc tmavé.
Odpovedať
Moja mama ma nieco take v obybacke. Je to capuccino myslim ;-)
Odpovedať
Toto bude nieco ako kamenna seda v lesku, lenze tazko mozno najst taku v tom ktorom vzorkovniku. Tiez som mala hlavu v smutku, co vybrat, lebo sa mi pacila farba cappucino v jednom studiu ale v inom cappucino zas vyzeralo inak, stolar mi dal zas iny vzorkovnik, no des. Skus ist pozriet do Decodomu, tam tu kamennu sedu maju. Teda aspon mali. Ja mam kamennu sedu na skrini, ale v matnej verzii.
Odpovedať
To je taupe odtien hnedej, sedobezova. Z akeho materialu Vam tu kuchynu ide robit, striekanu? Pozrite si Trachea dvierka akrylove, vyzera to na odtien A14 alebo A41.
Odpovedať
@batwoman v decodome ju majú ako kaschmir. Chcem presne takú istú lenže stolár nám ukázal vzorkovnik Ral a tam sú iné odtiene. A z takej malej vzorky si ti neviem tak predstaviť ako to ukáže. A preto chceme od neho lebo nás to vyjde lacnejšie.
Odpovedať
@klara321 materiál bude striekana
Odpovedať
@niki4832 mam aj kasmir a to je dost bledsie oproti tej foto, co si tu dala. Skus sa stolara spytat, ci v takom odtieni uz niekomu kuchynu nerobil, ze by ti aspon foto dal. Alebo sa ho spytaj, odkial to berie, velakrat maju nejaku vzorku a porovnas so vzorkovnikom. Nemusi byt ten isty odtien, ale aspon uvidis, ako to sedi, realita vs.vzorkovnik.
Odpovedať
Teda treba rozlisit, ci pozeras na tu osvietenu stranu alebo to neosvietene. Vtedy to moze skreslovat.
Odpovedať
@batwoman chcela by som ju v tej bledsej hnedej
Odpovedať
Článok sa načítava...
@niki4832 skús si nájsť stolára, tomu to ukázať, ten najskôr ti bude vedieť poradiť, keďže oni sa stretnú počas práce s mnohými farbami, povrchmi a to je to, čo ty potrebuješ ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zarrinka Toto vyzera dobre, ale skor do seda keby je to, tak je to tip top :-)
Odpovedať
toto je siva a nie slonova kost
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Profilova fotka
Dobrý deň, pripajám sa k diskusii a zároveň ju obnovujem. Máme taktiež tento istý problém, rozmýšlame, že pojdeme do striekanej kuchynskej linke len pozeráme RAL vzorkovníky a katastrófa 🙂 milion farieb a ešte sa ten RAL delí čo som vyštudoval na RAL classil ale aj RAL dizajn a práve pri RAL dizajne je typ: RAL 080 80 05 a na zahraničnej stránke som našiel, že by to mal byť KAŠMIR viď. https://www.ralcolorchart.com/ral-des... lebo pozerám a kopu je tých farieb 🤔
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od niki4832:

@batwoman chcela by som ju v tej bledsej hnedej
@niki4832 nakoniec akú kuchynskú linku ste si dali spraviť? do akého prevedenia v RAL? 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?