Ako vyriešiť vývod od digestora, aby fasáda bola čistá?

Ahojte, mam dilemu. Digestor (podskrinkovy) sa nam nachadza na obvodovej stene domu. Chceli by sme vyvod urobit kusok nad digestorom, aby to islo hned von a na fasade ukoncit asi nejakou mriezkou, alebo co sa tam dava. Majster nas presviedca, ze po case na tom mieste zvonka budeme mat zaspinenu fasadu, ze je lepsie vyvod tahat az ku streche. Mne sa zda absolutne zbytocne platit za dalsie rury navyse. Ako mate poriesene vyvody digestorov v domcekoch? Mate pre to nejake problemy s farbou fasady? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@maco dajte pozor na to , že s odvodom vzduchu cez digestor odchádza z miestnosti aj teplo. Ale k vašej otázke: treba nechať rúru z digestora trčať von aspoň cca 20cm a nič by sa nemalo stať. Nad strechu by som to nedával, myslím , že digestor nemá taký silný ventilátor ,aby to vytlačil až nad strechu
Odpovedať
@poliacik321 bola som sa popozerat po starsich domoch... tam, kde bola mriezka priamo na fasade, mali to okolo toho spinave, tam kde mali rurku trciacu cca tych 20cm, bolo to v poriadku. Este sa chcem spytat, v popise k digestoru je uvedene, ze ma priemer rurky 119mm, na nakrese je uvedene, ze otvor do skrinky treba vyrezat 150mm. A ta rura, na ktoru sa to bude potom napajat a ktora bude trcat von, ta ma byt kolko mm? Vobec neviem, ci sa to nasuva do toho, ci ako....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@maco Maco ako ste to nakoniec vyriesili @all: neviem sa rozhodnut co je lepsie, ci viest vyvod od digestora bocnou stenou (trciaca rura 20cm z fasady je podla mna brutalne nevkusna) alebo viest vyvod cez strechu co moze sposobit komplikovane riesenie so stekajucim kondenzom spat do domu. Doposial som bol rozhodnuty pre vyvod cez stenu ale obavam sa mastnych a spinavych stop na bielej fasade.
Odpovedať
@feldeman mozem odfotit, ako to mame z vonku (isli sme cez fasadu), potom pridam foto.
Odpovedať
@maco poprosim aj ja. Dakujem.
Odpovedať
@maco foto velmi pomoze aj nam,,,tiez aktualne riesime tento problem. dakujem
Odpovedať
@feldeman @voodoo @gabi_h mriezka by bola hned na fasade a nechat rurku trcat 20 cm sa nam nepacilo, tak sme dali toto, je to cca 3 cm od fasady, byvame len 1 rok, zatial je fasada cista.
Odpovedať
Profilova fotka
@maco kde ste také niečo kúpili?
Odpovedať
@puxo nahodou sme na to natrafili v baumaxe.
Odpovedať
@maco Prosim ta a nefuci cez to v zime ? Ci nie su uniky tepla skrz ten otvor.
Odpovedať
@rmu nefuci cez to, ale uniky tepla tam nejake urcite su. Kedze sme nestavali pasivny dom, tak sme to az tak neriesili, vtedy by to vadilo a musel by ist recirkulacny digestor. Mame "len" NED a prezijeme to aj s tymi malymi unikmi.
Odpovedať
Profilova fotka
@maco @poliacik321 je nutné odvádzať výpary z digestora vždy mimo objekt, nemožno použiť digestor s vymeniteľnou vložkou?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@topvideo http://www.digestore.cz/prislusenstvi... cena je dosť vysoká
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som dlho hladala, co by bolo najvhodnejsie na vyustenie digestora aby sa nespinila fasada a zaroven aby to bolo aj esteticke. A nasla som BMK-L - elektrick klapku, ktora sa vysunie ked sa zapne digestor - zapaja sa k digestoru. U nas ale nie je ziadny distributor, nablizsie v Rakusku, tak som si ju musela objednat z Nemecka. Dufam, ze bude fungovat tak ako deklaruje vyrobca....ku klapke boli pozitivne komenty na Amazon aj Ebay a vyrobca uvada ze sa nespini fasada. Vraj je to vhodne aj pre pasivne domy....uz sa neviem dockat kedy mi pride ;-) Cena je ale vyssia, klapka ma stala 320e.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@mipolka Ahoj, mám z digestora v novostavbe vyvedený vývod odsávania na strechuna a steká mi do digestora a potom na várnu dosku kondenzát vytvárajúci sa v dlhej rúre.... Navyše úniky tepla cez digestor hlavne pri vetre von sú značné. Našiel som Tvoj príspevok síce až z r. 2014 ale pre mňa aktuálny. Prosím Ťa o informáciu, ako to dopadlo, či si ho zohnala a inštalovala a eké sú výsledky, tesní, nešpiní omietku, nesteká kondenzát? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
@maco Ja idem to zrovna riesit vyvodom cez spajzkovu ventilacku ktora bola sucast kuchyni :-) Mame zatepleny bytovy dom (Panelak) este k tomu prizemie. Teda fasada ma tmavsi tehlovy odtien a su tam mriezky ale biele 100mm priemer ale chcem dat 120mm. Zaujimalo by ma ako bude fasada na tom a ako to bude moc spinave po case. Je to hodne vidno na tej fasade? =-)
Odpovedať
@savkoo byvame 2,5 roka, fasada zatial ako nova.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Ahojte, chcem sa spytat. Mozem ruru z digestora vyviest cez zatepleny strop - medzi tramami do neobyvaneho podkrovia ? Strecha je len plech a folia - cize sa odvetrava nonstop. dik
Odpovedať
@mato666222 tiez ma tato myslienka napada. ako si to vyriesil ty?
Odpovedať
Profilova fotka
@danginko Ahoj popravde este nijako :-) zrejme to nakoniec pustim plechom von.
Odpovedať
Moze sa rura napajat cez kolienka? V kuchyni nemame dostatocny priestor nad sadrokartonovym stropom,tak by sme museli cez koleno vyviest do chodby a odtial von. Isli by 2 kolena.
Odpovedať
@maco Ahoj.TIez riesime vývod digestora.A chcem vediet ci nemas spinavu fasadu kedtomas iba tie 3cm.Diky.Je tu vela o tom popísane ale citam ze ty si to uz si spravila a nechcem mat spinavu fasadu.
Odpovedať
@hoblinka13 V tom nebude problém aby si nemohla použiť kolienka, lenže každá sranda niečo stojí, v Tvojom prípade to že sa Ti zníži účinnosť odsávania...Každým kolenom /voda,vzduch,/ sa znížuje účinnosť..Ak by to tak bolo a dlhá trasa tak by si mala dať k tomu tkzv.potrubový ventilátor odsávania umiestnený napr. v strede trasy, ktorý sa má zapínať spolu s prvým ventilátorom.. ;-)
Odpovedať
Caute, no ja som sa nahladal toho krytu, nakoniec som nasiel v tomto obchode: http://www.ventilatory-obchod.sk/vent... maju tam toho na mraky, aj presne taky ako na na obrazku od @maco ale kadeco ine, spatne klapky, mriezky samotazne a barsjake mozne
Odpovedať
@michal_i ďakujem za tento príspevok, ušetril si mi čas a námahu. :)
Odpovedať
http://www.ventilatory-obchod.sk/nere... Parada michal_i ... mozem aj ja objednat a mat to konecne pekne ;-) diky
Odpovedať
Profilova fotka
@palino82 mam tuto istu. je dobre spracovana, ale chyba jej strunka na pritiahnutie spatnej klapky. teraz ked fuka tak to buchoce. a mam tepelne straty. chcem to poriesit dvoma magnetmi
Odpovedať
@mato666222 tak čo dali ste to nakoniec von ? Ja tiež uvažujem o vyvedení vývodu pod neobývanú strechu, taktiež som uvazoval o vyvedení ventilátora z kupelky a WC do tohto priestoru len neviem či je to dobrý nápad ?
Odpovedať
@septiko len aby potom tie magnety tu klapku dovolili otvorit...myslim ze drobne tepelne straty a pri silnom vetre buchanie prezijeme...ved nefuci kazdy den ako dnes :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@palino82 neboj sa ja to mam premyslene. sila magnetov sa bude dat stelovat
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?