Ako vypocitat potrebnu velkost pracovnej dosky

ahojte mame vybranu kuchynu a vieme aj rozmery .. zarazila som sa az teraz ked si chceme objednat pracovnu dosku ..neviem ake rozmery nadiktovat .. spodne skrinky su hlboke 44cm .. kolko cm sa robia standardne prac. dosky? .. kolko by mala doska precnievat pred spodnymi skrinkami a za nimi? .. dakujem .. zatial mi to vychadza ze ked su skrinky hlboke 44cm a v predu by precnievali cca 3 cm tak s doskou hlbokou 60cm by v zadu precnievalo 13cm .. ? dakujem
Odpovedať
klasicke pracovne dosky su hlboke okolo 60cm... ja mam konkretne 63cm. ty si hlavne zisti aku dlzku potrebujes. Kuchynu mas rovnu alebo do L alebo U: Ako chces riesit spoje?
Odpovedať
@igigi kuchynu mame do u ..prave preto sa pytam ako si mam vysvetlit dlzku kolko by mala pretrcat v predu? a kolko minimalne by mal byt priestor za skrinkou?
Odpovedať
@maribell v predu pretrca tak ako komu ale takých 3-5cm ale vzadu zavisi od toho ako mas rieseny odpad, ja nmam za linkou kable, vodu, plynove trubky, tak mne je tych 15cm tak akurát na "kabelaze"
Odpovedať
Profilova fotka
@maribell st. sa robia 60cm siroke. kde vyberate kuchynu? tam by vam mali aj poradit sirku prac. dosky k skrinkam.doska by mala pretrcat cca 2-3cm .Cize pri sirke dosky 60 cm a hlbke skriniek 44 ostane za skrinkami cca 14cm. ak tam mate plyn, resp nejake potrubia
Odpovedať
Profilova fotka
to kto vyrába 44 cm hlboké spodné skrinky?
Odpovedať
Profilova fotka
@prirodokochac skoti :)
Odpovedať
Mne neprecnieva nic,mam ju presne. 44cm je dost mala hlbka ,nieje to 54?
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska da sa aj tak. hlavne ked nie su uchytky alebo iba velmi malo vytrcajuce
Odpovedať
ja mam skrinky 60cm a dosku 63 a vzadu su skrinky pri stene... rozvody mam v stene... vpredu pretrca doska tie 3 cm
Odpovedať
@atlaska teraz ste ma dostali .. neviem ci sme nepozreli omylom rozmer vrchnych skriniek :-D .. musime este raz zajst aby sme dobre vypocitali :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@maribell horné skrinky tiež nemajú mať hĺbku 44cm...
Odpovedať
Profilova fotka
@maribell prezradím teda to tajomstvo: spodné skrinky robím na 49 cm, keď potrebujem priestor za linkou, vtedy dávam do skriniek výsuvy Hettich, tie majú hĺbku 47 cm. Keď robím na 51, vtedy tam dám aj 50 cm výsuvy Blum. Všetko je to podľa situácie a dohode so zákazníkom! Skrinky osádzam tak, aby predok korpusu bol od steny na 56 cm.. dúfam som aspoň trochu pomohol ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@maribell Dobrý deň! Pokial nehovoríme o pracovnej doske z kameňa alebo masívu, tak bežné PD sú dostupné v dvoch šírkach a to 600mm a 800mm. bezná skrinka kuchynskej linky má hlbku 510mm ( s odsadením 40mm od prednej a 50mm od zadnej hrany pracovnej dosky). Pri hĺbke 440mm sa pravdepodobne jedná o užšiu linku bez zabudovaných spotrebičov. Tu by som odporučil objednat PD so širkou 600mm s dodatočním rezaním na 530mm (ak je nutné skrinky odsadiť od steny 50mm koli vode a odtoku) . Predný presach sa odporúča podla hĺbky úchytky, ale bežne je to 40mm od korpusu skrinky ( od dvierok 20mm). Prajem pekný deň!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
prosim vas poradte mi ci do skrinky na ruru hlbokej 44cm sa da osadit vstavana rura.?dik
Odpovedať
Aka? Niektore mikrovlne hej, plnohodnotne pecuce na velke plechy urcite nie...tie musia ist samozrejme do hlbokej skrinky, vacsinou maju 55cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyka1 myslim ze 44cm je malo chcelo by to trosku viac
Odpovedať
Profilova fotka
ach jaj to som asi nedomyslela tie hlbky skriniek. samozrejme som myslela vstavanu ruru na pecenie. este to skusim napravit. minimalne kolko musia mat? 50 alebo 55cm?dakujem. @marek_k @samsebe
Odpovedať
@lucyka1 vsak ak mas vybratu konkretnu tak vzdy je k nej aj nakres, vacsina ma minimalne 55cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_k ruru este nemam. zatial len kuch.linku. ale je 44cm hlbka tak asi ju zrusim a pozriem skrinky s hlbkou min.55cm. dakujem. ;-)
Odpovedať
A co je to preboha za linku kde skrinky maju hlbku 44cm? Ked su to hlboke skrinky maju cca 56,5 cm vzdy. To si si dala vyrabat alebo uz tak kupila?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?