Ako usporiadať kuchynskú linku?

Profilova fotka
Vymyslame kuchynsku linku, ktora je do tvaru L a ma rozmery 2,5x2,1m. Po zvazeni sme sa rozhodli este posunut vstupne dvere k stene a tak vznikne priestor 2,5x2,4m. Ako ho ale usporiadat? Potrebujem tam mat priestor na chladnicku (nezabudovanu) a zabudovane spotrebice- sporak+varna doska, pracka, umyvacka. Mam navrh kuchyne (ballerina kuchen)- este by sme tam napravo od sporaka posunuli o kus linku, sporak o kusok blizsie k drezu a na kraj by sa tak zmestila zabudovana pracka. Je tak vzniknuta pracovna plocha dostatoca? pri chladnicke 120cm a pri dverach 60cm pracovnej plochy. Este zvazujeme pri chlandicke spravit "panel" s trubou a mikrovlnkou a tym padom by nam zostala pracovna plocha 120 cm pri dverach (druhy obrazok)- to uz je malo, ci? Dakujem za vsetky postrehy
Odpovedať
Druhy obrazok uplne zle. Prvy tiez nie je bohvieco, dres je takto nepouzitelny (este mozno rohovy by tam nejako siel) a blizko sporaku, sporak zas hned pri dverach ... Tu chladnicku neviete dat niekam inam?
Odpovedať
tie dvere sa nedaju posunut uplne k tej stene alebo posunut ju tak aby za dvermi ste dali ruru, mikrovlnku a potravinovu cast do spodnej casti. tu ladnicku treba dat inde skuste sem dat podorys tej kuchyne takto su len dve steny a tie dalsie dve tam je co?
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter - sporak by nebol hned pri dverach- nakolko by sme chceli posunut viac k stene a pri sporaku by bol este spotrebic @andrejh0 http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/l... tuto je nakres celeho bytu. v rohu miestnosti je spajza o sirke 1m. celkove rozmery miestnosti su 3,3x 3,48cm. (ta dlhsia stena je ta kde je napr chladnicka, spajza...) priestor za dverami je aktualne 35cm a dvere 80tky- tie by sme chclei posunut uplne k stene (pripadne aj zmensit na 70-tky). Zvysok miestnosti tvori okno (170cm) a priestor na sedenie. Zial chladnicku neviem dat vobec nikam inam. a za dvere tie spotrebice dat nemozeme, nakolko je tam len 35cm a min. hlbka je myslim 60 na spotrebice.
Odpovedať
skus niekde napasovat pracovny ostrov aj ked mensich rozmerov..
Odpovedať
@lubiduch medzi oknom a stenou nie je priestor na chladnicku? Nevidno to z toho pohladu ...
Odpovedať
Ten druhy obrazok nema ziadne pozitiva, okrem rury vo vyske. Ale to, ze sa par krat nezohnes po pekac do rury, rozhodne nevyvazi absolutny nedostatok pracovneho priestoru. A spajza sa neda zrusit? Je to sice super vec, ale ak nie je dost priestoru.... Medzi varnou doskou a drezom by mal byt priestor minimalne 60cm. V kuchyni na tom druhom obrazku by si tak akurat mohla natierat chlieb s maslom, ale urcite by sa ti pohodlne nepripravovalo jedlo. Ak by sa zrusila spajza, tam by si mohla mat na jej mieste aj ruru a mikrovlnku vo vyske, a aj by bol priestor napr. na vysoku skrinku s vysuvnym kosom, plus ulozny priestor na celu vysku steny.
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter ako miesto by tam bolo- okno je od steny vzdialene 85 cm, cize chladnicka by sa tam zmestila. Myslim ale ze po case by som toto riesenie nepokladala za stastne- vedla toho by smerom k dveram muselo byt sedenie a neviem ci by mi ten prechod popri stole nerobil casom problem. ASkor uvazujem o jednom rieseni takom komplet inom rieseni tej ojej linky- http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/l... kreslila som to od oka v painte, preto so tam dohodila aj rozmery (lebo to nie je nakreslene na mm presne). vchadzalo by sa, po lavej strane by som chcela dat taky pultik, pod nim srkinka na triedeny odpad- na nom priestor napr na moj obrovsky presso stroj. a vedla toho by bol panel s trubou (pripadne chladnicka)? (ale neviem ci by pekne ukazalo tak osamote v priestore. a myslis ze ten priestor na stolovanie by bol potom dostatocny?
Odpovedať
@lubiduch, pozri si v PROFESIONALI - Ladislav Okál - je tam smotankovo leskla kuchyna, kde je chladnicka skovaná v minispajziku, je prekrytá hlinikovými dvierkami, záslepom a potom pokračuje KL. vznikla tam väčšia pracovná plocha. Možno sa inspirujes.
Odpovedať
@lubiduch
Odpovedať
@lubiduch toto je to foto.
Odpovedať
druhy obrazok uplne mimo. rura a chladnicka pri sebe. za dresom hluche miesto a hned pri sporaku. to vobec neni dobre. prvu obrazok je mierne lepsi. len ten dres si potom dajte ako rohovy, nier takto pracku by som do takej malinkej kuchyne nedavala, lebo zas nebudete mat priestor na hrnce, taniere a pod, co k kuchyni treba. 120 cm pracovnej plochy je hrozne malo. akzoe jasne, ked sa inak neda. ale urcite si nedavajte panel na spotrebice. sporak, ked je ako na obrazku 2, tak aj ten moze sluzit na odlozenie hrnca, vlastne ako taky odkladaci priestor a ruru si nechajte klasicky dole. medzi sporakom a dresom si nechajte trosku volneho miesta, ved to nemoze byt nacapene na sebe. velmi male je to.
Odpovedať
zrusil by som spajzu zbytocna strata miesta v tak malom priestore. radsej tam dat potravinovu skrinku a vedla toho ladnicku a ruru s mikrovlnkou. ta spajza je zla tam. zabija to celu kuchynu. nasledne potom sa tiotvori priestor viac
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lubiduch mate pomerne malu kuchynu co sa tyka pracovnej plochy, cize urcite by som neisla do riesenia c. 1 - vysoke skrine a v nich rura+MW. ruru dajte do spodnych skriniek, ziskate tym 60cm pracovnej plochy. v zasade varianta c. 1 nie je zla, len drez a varnu dosku mas nacapene pri sebe, nemas medzi nimi miesto. v kuchyni by malo platit toto poradie (je na vas ci zlava doprava, alebo zprava do lava): chladnicka - mala pracovna plocha - drez - velka hlavna pracovna kuchynska plocha (idealne aspon 80cm) - varna doska - mala pracovna plocha takze ak vychadzame z variantu c. 1, tak drez by som dala k chladnicke, bud uplne k nej, alebo otoceny odkaldacou plochou k chladnicke. a uz by to bola kuchyna v ktorej sa da fungovat.
Odpovedať
.
Odpovedať
varianta c 2 je velmi zla, malo miesta a sporak nerealne vedla umyvadla. varianta c 1 vidim ako celkom fajn kompromis, no drez ku chladnicke
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter @andrejh0 @originalx @gretka2 @sagapo @stanislavao @anairda @ccarinka sme to trochu preusporiadali, chladnicka pojde inam spajza zostava (aj ked v aktualnom navrhu mi ju neslo spravit). Variant: 1. z lava je panel umyvacka+rura+mikrovlnka, zasubky, rohova skrinka s VD, cargo vysuvne, drez, pracka 2- umyvacka+mikrovlnka, zasuvky, rohova s drezom, cargo vysuvne, rura+VD, pracka 3- umyvacka, drez, zasuvky, rohova skrinka, cargo, rura+VD, pracka Tie vynechane miesta hore nad VD je vzdy na digestor. zda sa vam niektora varianta lepsia? Dakujem za vase nazory!
Odpovedať
@lubiduch variant 1. umyvacka sa ti tam nevojdeje to prisil nizke na umyvacku a ked das ruru vyssie budes tazsie davat veci do mikrovlnky variant 2. zatial nejalepsie podla mna. kopec priestoru na doske variant3. dres v rohu to je dost zle riesenie lebo je k nemu zly pristup a zabujes tym dost vela zo spodnej skrinky skoda keby si vyrazila spajzu mas perfektnu kuchynu velku vzdusnu ale je to na vas
Odpovedať
mne sa najviac páči varianta 2. Rúru by som "hodil" pod mikrovlnku a miesto pračky by som dal chladničku. Mraznička a pračka si ľahko nájde aj iné miesto :-) Pod rúrou by ste mohli mať šuflík, kde budete mať plechy na pečenie. Ale zase nepoznám váš byt, neviem koľko tam máte priestoru. A pozor na výšku pracovnej dosky, aby vám vyhovovala ;-) Inak keby ste ešte chceli ušetriť miesto, dnes už predávajú digestory, ktoré nemusia ísť do stropu, ale na pracovnú dosku, ale je to troška drahšia varianta, na druhej strane ale získate jednu skrinku :)
Odpovedať
@andrejh0 Nechtěl jste říct, že se Vám líbí varianta č. 3? Tzn. ani sporák ani dřez v rohu?
Odpovedať
@lubiduch Za mne varianta č. 3. Jednoznačně bez rohových trub a dřezů. Dobré rozložení pracovní plochy. A mezi námi: jsem ráda, že jste si nechala i špajzu. Té se žádná spížní skříň nevyrovná. Jen možná dotaz: nechcete dotáhnout linku ke dveřím? Máte tam asi pár cm prostoru. Třeba byste si mohla zvětšit cargo na 30 cm. Vejde se tam vedle oleje a pod. i ruční mixér a podobné příruční drobnosti. Odzkoušeno doma.
Odpovedať
@kviitko ano dakujem a upozornenie je to varianta 3
Odpovedať
@lubiduch Tiez sa ptiklanam k nazoru, ze "nic do rohu". Vo variante c.1, so stlpom s umyvackou, bude asi problem s pohodlnym pristupom k mikrovlnke (ak nemas 2m), a aj k el.rure, pokial budes mat klasicke otvarnie so spodnym pantom, a nie s bocnym otvaranim. Bolo by to dost vysoko. A este k tej spajzi. Je to sice fajn vec, ale ako som pozerala do tvojho album, kde mas nakres podorysu, tak tam to vyzera, ze je to len "spajzova skrina", nie ozajstna spajza, do ktorej sa da vojst. Podla nakresu ma teda len o par cm vacsiu hlbku ako linka. Taka spajza podla mna nema nejaky zmysel. Ked zburas priecku, a nahradis to cele vysokou skrinkou, a miesto priecky hrubej cca10cm, das stenu skrinky hrubu 18mm, sice usetris iba kusticek, ale ak to bude suvisla linka, a nebudu tam dvere do spajze, tak esteticky dojem bude daaaleko lepsi. Neviem sice, co v tej spajzi mas, ci len potraviny, alebo skor metly a vysavac, a teke veci, ale miesto pre ne by sa dalo najst trebars na chodbe, ci v satniku ( pisala si, ze tam bude bike). Teda ak ten nakres v tvojom albume zobrazoval tu spajzu tak, ako ju mas.
Odpovedať
Profilova fotka
@kviitko s tym priestorom k dveram zvazujem, urcite to chcem potiahnut co najdalej, ale este neviem cim to vyplnit. To cargo mi vyhovuje v sirke 15cm- na sirku oleja a pod. a rozmyslala som ze zvysnych 20 cm dam asi este jedno cargo na cistiace prostriedky.... @gretka2 spajza je normalne murovana s dverami 70tkami a je odvetrana. Rozmer vnutorny je 100*70cm da sa do nej vojst- medzi dverami a polickami je zhruba 25cm. dovod preco chceme spajzu nechat je ten ze nemame balkon a neviem kam inam by som skryla veci ako mop. zmetak, metlicka s lopatkou, 6pack mineralok a pod. na druhej strane aj by to viacej stalo tam dat tu potravinovu skrinu- takto len nejak vyriesime nove regale. Aktualne mame taku potravinovu skrinu doma a jemi to male (mame rozmer 60cm na sirku a 60 cm na hlbku. Tiez stratim priestor "po strop" kedze spajze je aj po strop a potravinova skrina nie. to boli moje dovody preco tam spajzu nechavame
Odpovedať
Profilova fotka
@gretka2 aktualne ta "spajza" vyzera takto:
Odpovedať
@lubiduch varianta 3 je najpraktickejsia. je dolezite aby si drez nezavadzal so sporakom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?