Ako si poradiť s touto kuchyňou?

Ahojte, hladala som ale otazka sa zatial nevyskytuje Ide o to ze sme kupovali byt cca 6 rocny ktory uz mal zariadenu kuchynsku linku z Ikei a priestor je spojeny s obyvackou a jedalnou velmi ale velmi sa ziada tento priestor oddelit barovym pultom No tu je problem ikea uz taketo odtiene nerobi a tak rozmyslame co s tym?? Ake su moznosti? Vymenit komplet kuchynu ? Alebo dat urobit nejakemu sikovnemu stolarovi pult? (Trafi sa do odtienov?) Alebo renovovat pracovnu dosku a tak bude jednoduchsie doladenie? Posielam aj foto Dakujem za rady
Odpovedať
Daj barový pult vo farbe podlahy alebo ho oblož kameňom a hotovo . V prípade že chceš rovnakú farbu každý jeden stolár ti to spraví v rovnakom odtieni .
Odpovedať
@mony970 to tam ches dat akoze ostrovcek; bude to velmi male kolko na sirku meter? Nieco santam ziada ale miesta je fskt malo, stolar ti to spravi ak to neni nejaky fakt100 rocny dekor co sa uz nerobi, v najhorsom das daco podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
@mony970 Pokiaľ nebudeš fakt striktne trvať na tom aby si mala barový pult vo farbe kuchyne, tak sa ti otvorí obrovský rozsah možností ako si pult spraviť. Či už v rustikálnom duchu, (priznané tehly, drevo, keramika...) alebo v takom modernom šate kde bude viac kovových nerezových prvkov a skla. Svojím spôsobom bude mať pult dve funkcie bude oddeľovať obyvačku od kuchyne a tak isto bude slúžiť aj ako pracovný či servírovací priestor. Potom by to bolo dobré riešiť komplexne aj s rozvodmi elektriny, s novou zásuvkou poprípade s bodovými svetlami. Čiže treba pult zapasovať do celého interiéru komplexne nie len čiastkovo do kuchyne aby bol funkčný vo všetkých oblastiach a či už bude drevený, murovaný alebo nejak inak vyskladaný to už je len vecou vkusu.
Odpovedať
Kde mate jedalensky stol?
Odpovedať
Profilova fotka
@mony970 ja by som to nechala ako je a zmierila sa s tym, ze barovy pult nebude. Uz teraz je ta vasa obyvacko-kychyna napratana az az. Barovy pult, zvlast taky, za ktorym sa da sediet, by ti zabral strasne vela miesta a miestnost by bola ovela preplnenejsia, ako je teraz. Ved ten gauc mas pomaly v chladnice 8-( Ak potrebujes len miesto na odkladanie (napojov napr), tak by som maximalne riesila nejaky maly uzky pultik medzi dvere a kychynsku linku - dostatocne maly na to, aby nezavadzal pri vstupe do miestnosti. Kludne vo farbe dveri. Alebo uzku vyssiu komodu za chladnicku vo farbe obyvackoveho nabytku.
Odpovedať
Tiez ma ako prve napadlo ze kde jete? stol mate kde? ak tam das pult uz sa nepohnete. najlacnejsie a najrychlejsie riesenie je otocit gauc chrbtom k linke :-D , cim neuvidis "do kuchyne" ale popravde takto spizdeny priestor to chce naozaj kreativitu. podla chodby sudim ze to nie je garsonka a toto je take riesenie pre pidibytik :-S
Odpovedať
@eeffka @originalx stôl maju :-) http://www.modrastrecha.sk/blog/mony9...
Odpovedať
@majina.b a je po probleme :-) vymenit jedalen s obyvackou a je po probleme... kto nema starosti si vyrobi :-D
Odpovedať
@eeffka podla foto to je len jedálenský kut, vymeniť to nemôžu, nezmestí sa
Odpovedať
Ahojte no aby ste si predstavili ako celok takto vyzera tato miestnost a cely byt Nechceme tam ziadny siroky skor naozaj len oddelit obyvacka vs. Kuchyna a ziskat nejaky ten ulozny priestor 😀
Odpovedať
@sysell na sirku max 60cm
Odpovedať
Profilova fotka
podla dispozicie bytu by sa hodila kuchyna do Ucka, neskusite sa opytat stolara, ci by to nejako sikovne nevedel vymysliet a urobit tak? :) podla mna by sa to tam perfektne hodilo a vyuzil by sa aj priestor :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dada318 presne to chceme vyriesit tym pultikom musim najst teda stolara a ak nie tak vydrzime a mozno vymenime na komplet kuchynu aj so zmenou umiestnenia rozvodov a elektrospotrebicov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mony970 myslím že skrinky by sa dali využiť, len preskladať inakšie, chladničku dať ku dverám (najlepšie vstavanú) a linku len predĺžiť do učka, možno by netrebalo komplet kuchyňu vyhodiť, stačilo by možno dfvierka vymeniť alebo tak :) vyzerá byť nová ta linka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mony970 ja by som to riesila ako pisala @eeffka - otocit gauc chrbtom do kuchyne. Za tu sedacku by som ako oddelovaci prvok oprela nejaky pekny dlhy a vysoky (aspon ako sedacka ale nie ovela viac) - a hlavne nie moc hlboky, aby zbytocne neukrojil vela miesta. Napriklad nieco taketo: https://www.novynabytok.sk/regal-wip-...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahoj, ako ste to nakoniec vyriešili? Ste spokojný?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?