Ako si navrhnut kuchynu

Dobry den. Pred 3. rokmi som bola nutena si narychlo navrhnut kuchynu a kedze jediny obchod, kde ju mali skladom bola ikea, isla som do toho. Po 3. rokoch mi ale pride neprakticka, polka kuchyne by musela byt tak ci tak zmenena, a tak by som ju potrebovala zmenit a chcem si niekde vytvorit bud to potravinovu skrinku, pripadne spajzu. Vedel by mi pomoct prosim niekto s navrhom? Pridavam foto ako to teraz mam a navrh 3 roky dozadu co som si vytvorila. Kazdy den premyslam ako tu kuchynu urobit, ale nenachadzam riesenie.
Odpovedať
1
2
Na nete je kopa clankov o ergonomii kuchyne, pogoogli. Zaklad je trojuholnik tvoreny chladnicka - umyvadlo - sporak. Medzitym kusy pracovnej plochy. Najviac casu clovek travi medzi umyvadlom a sporakom. Niekto sa zamysla, ci vyklada riad pravou/lavou rukou a podobne…Mala som obe strany a je to jedno, zvykne si clovek. Skor, aby si myslela na to, ze pri sporaku je dobre mat po ruke koreniny, naradie na miesanie. Pri pracovnej ploche, kde krajas noze…Nad umyvadlom/blizko neho pohare na vodu… Zacni chladnickou, kde sa Ti zmesti a od nej by som sa odvijala…
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, pomoct by sme mohli, no posli podorys s rozmermi, a s cim sa da hybat- premiestnit vodu, odpad, sporak. Sporak zostava plynovy? Chladnicka zostava? Ake su jej rozmery?
Odpovedať
@lenkito10 jasne, posielam aj tie. Tak s vodou sa hybat da stale nejako, ale zaklad je, ze tam kde je teraz umyvadlo, tam je aj odpad, sporak by som mohla zmenit na indukciu, velmi nad tym uvazujem a chladnicku mam francuzsku cize 91 cm sirka a hlboka cca 70 cm. V podstate az tak sa velmi hybat nevieme zo sucasnych rozmerov. Mozno by bolo riesenim aj uzavretie kuchyne od obyvacky, tym padom by sme nejake veci poposuvat mohli
Odpovedať
Tu su rozmery. Sirka 3556, dlzka 2560
Odpovedať
Ak by ste kuchynu uzatvarali v tychto rozmeroch podla mna by to nebolo bovie co. Rozmiestnenie nie je az tak zle, no rozhodne by som dala sporak blizsie k umyvadlu. Mate to dost daleko, co je aj dost neprakticke. Mne co tak najviac bije do oci su tie vrchne skrinky
Odpovedať
mne to cele nepride az tak neprakticke, ale na pohlad je to take akoby odflaknute. Nesedia poriadne skrinky, ten roh s uymvackou je cudny, tie horne skrinky tiez, aj ta rohova pri sporaku, digestor zle zalozeny ..Proste taky chaos..A preto mas mozno aj ty zly pocit z tej kuchyne.. Stacilo by ju lepsie preskladat. Dbat na detaily, aby veci licovali navzajom. Normalne by som ju asi rozobrala a zacala odznova. A idelane, ak by to robil niekto, kto ma cit pre detail.. V Ikei sa urcite daju dokupit nejake veci, ak by chybali.. Lebo teda kuchyna nevyzera vobec zle, len je chaoticka..bolo by skoda ju vyhadzovat.. Sprav i novy planik v planovaci, alebo aj v Ikei ti mozno budu vediet pomoct. Aj by som si kludne zaplatila profika, co by navrhol riesenie s existujucimi skrinkami..
Odpovedať
@akvi len problem je ten, ze by som musela menit vsetky dvierka, nakolko mi napucali pod umyvadlom a aj tie na okolo a tieto uz nevyrabaju :/ dalej mam problem s tym, ze som vysoka 160 cm a kuchyna je na mna prilis vysoka. Ikea ma velmi vysoke skrinky a kedze musia byt na nozickach, tak to mame vo vyske 94 cm, coz je dost na moju vysku. Takto naozaj neviem pracovat. Kuchynu by som predala a ja zacala znova od 0, pretoze dosku musim menit, ta je tiez znicena po 3.rokoch a tak za opravu by som dala mozno o cosi menej ako za novu a aj keby som si ju preskladala, tak zial, nevyhovovala by mi vyska.
Odpovedať
@lagatta To čo za kvalitu, keď po 3 rokoch je napučaná? Doska zničená... Čo sa týka plánovania novej kuchyne, skús si napísať na papier čo konkrétne Ti na tejto kuchyni vadí a od toho sa budeš môcť ľahšie odpichnúť.
Odpovedať
Profilova fotka
Hmmm no asi sa o kvalite bavit nemusime. Nebolo to bohvie co, lebo 3 roky je na kuchynu nic a nemoze sa stat, ze takto napuci a znehodnoti sa
Odpovedať
@barbie888 ja hovorim to iste a pravebpre toto ikea kuchyna nikdy viac
Odpovedať
@lagatta IKEA nedáva 25 záruku na kuchyňu? Skús reklamovať.
Odpovedať
@zltalienka ano, dava, ibaze nie na dvierka 🙂 poistili sa
Odpovedať
Článok sa načítava...
To som nevedel, že ikea nedáva záruku na dvierka :/ Ako ono pokiaľ je korpus dobrý, tak by som ho zanechal a vymenil dvierka, teda ak sa dá. Sú rôzne aplikácie, kde si môžeš vytvoriť vizualizáciu kuchyne, tam budeš mať asponň probližný pohľad toho ako by to vyzeralo a či by ti to sedelo.
Odpovedať
Aby po 3 rokoch bola Ikeacka linka znicena - tam je niekde inde problem, nie v kuchyni ako takej. Mame Ikea linku v jednom dome 11 rokov, v dalsom 7. A obe su skoro ako nove. Ked vidim tie detaily odlfaknute, tak podla mna problem bude aj v nedostatocnej straostlivosti o veci. A to nemyslim v zlom, su proste ludia, co si nevedia dat pozor na veci. Mam takych svokrovocv.. oni uz maju tusim stvrtu gaucovu supravu odkedy ich ja poznam a vacsinu proste znicili. Tak isto pracku maju uz asi 3-tiu, to proste nemoze byt nahoda, ze sa im tak kazi vsetko. A jedinu vadu, co mam na mojej linke, su poskriabane dvierka, ktore mi poskriabala svokra.. 🤔
Odpovedať
no mňa osobne tie horné skrinky rušia a umiestnenie umývačky, na nete je veľa článkov o tom ako je dobré postupovať čo sa týka rozmiestnenia a potom si v programe sama skús nakombinovať podľa rozmerov čo a ako by bolo najlepšie 🙂
Odpovedať
@akvi nehnevaj sa, ale s tymto nesuhlasim ja. Na veci si davam extremny pozor to je prva vec, druha vec, linku dokoncoval muz, tak ano, nie je abaolutne v perfektnom stave a tretia vec, to, ze je pracovna doska respektovat dokazem nakolko som mevedela, ze dyhovu dosku je potrebne natierat, avsak pri tejto rade z akej sme si my brali dvierka, zial kazdemu jednemu napucali. Prave z toho dovodu stiahli z predaja tieto dvierka. Mozes ich cely den utierat, napucia tak ci tak lebo voda sa dokaze krasne dostat do tych zahybov.
Odpovedať
Profilova fotka
Skus si precitat nejake prakticke veci ako by mala vyzerat prakticka kuchyna, co kde pricom mat aby to posobilo ako celok 🙂
Odpovedať
@lagatta ak dvierka na tieto korpusy už nevyrábajú, tak asi to bude problém predať. Kuchyňa je spojená s obývačkou? Skús dať foto, prípadne rozmery celého priestoru. Či by sa nedala kuchyňa poskladať trochu inak. Napríklad ten "barový pult" pri ktorom máš schodíky musí byť práve tam?
Odpovedať
@zltalienka ano, musi byt tak lebo tam je prave ta spojena cast s obyvackou. Akurat som dovarila, tak az upracem, dam pekne foto, ale predpokladam, ze sa k tomu dostanem az ku veceru
Odpovedať
@lagatta to chcete len skrinky nejako povymieňať alebo celú kuchyňu vymeniť?
Odpovedať
@fillo_kiko asi celu ako som uz spominala vyssie
Odpovedať
@lagatta vôbec som to nemyslela v zlom. A možno práve koli nie úplne dobrej montáži vam dvierka napucali. Nam sa to stalo pri umyvadle v kupelni. Milimetrik bolo posunute do jednej strany a stacilo to na to, aby voda zatiekla do drevotriesky. Darmo som to utierala, uz je to na vymenu. A inak ak Ikea stiahla dvierka koli vadam, tak by som určite skusila reklamovať.
Odpovedať
@lagatta ak dodáš ďalšie foto, daj prosím aj jedno od drezu. Vidím tam asi jedálenský stôl len čo je ďalej 🤔
Odpovedať
Aby ste lepsie rozumeli priestoru
Odpovedať
Profilova fotka
@lagatta aka je dlzka lavej steny a aka je dlzka pravej steny? Chladnicku si ponechavas? Zmeraj este raz jej sirku. Pridaj aj podorys celej miestnosti, zda sa ze ten pultik obchadzate ked idete do kuchyne. Kde su okna, sedenie, stol... Mozno chladnicku posunut vpravo k oknu, bar predlzit, nechat ~100cm na prechod/vstup , mycku miesto drezu a drez medzi okna. Alebo dat chladnicku na stenu vlavo a pult na opacnu stranu ale mozno tam bude zavadzat stolu.
Odpovedať
Profilova fotka
Som pisala, ked si postala fotky. Takze pultik obchadzate. Ale nie je moc dlhy, keby bol dlhsi, dalo by sa to nazvat obchadzanim. Este nejake miery teda posli.
Odpovedať
Profilova fotka
.
Odpovedať
@lagatta chladnička zostáva táto? Ak áno akú má výšku šírku hĺbku?
Odpovedať
@aandrea99 chladnicka ostava, sirka 91 cm, hlbka 70 cm
Odpovedať
@lenkito10 zaujimavy napad, nepremyslala som nad takouto moznostou. Myslis, ze by bolo lepsie vchadzat do kuchyne z tejto strany?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?