Ako sa udržiava vanilková kuchyňa?

Profilova fotka
Teraz sme v štádiu že pôjdem objednávať kuchyňu ale ešte niesom rozhodnutá akú farbu.Velmi sa mi páči bledý orech s tmavým ale prac. dosku ktorú chcem tak by to bolo celé tmavé tak sa rozhodujem že korpusy dám orech a dvierka lesklá vanilka.Má s tým niekto skúsenosť ako sa to udržiava atď.
Odpovedať
1
2
my mame v praci kuchynsku linku a dvierka su vanilka... nie su leskle ale matne... trosku sa to sice chytam zašmudle ale pretreš a pohoda :-N no ja osobne by som si domov uz vanilku nedala, asi ju mam moc opozeranu :-| ja som za alternativu: biele dvierka a čoko boky :-)
Odpovedať
ja mám korpus noce, dvierka lesklá vanilka a prac. doska čokoládový dub. Krásne to spolu ukáže ;-) Tiež som sa obávala ako sa to udržiava, mám malé dieťa ale je to v pohode, Stačí pretrieť vlažnou vodou s citrónovou šťavou a krásne sa leskne, žiadne šmuhy neostávajú. To mi poradili v decodome. A inak v kuchynskom štúdiu mi dali na výber z asi 15 odtieňov vanilky :-) ,takže každá kuchyňa môže byť v podstate trošku inakšia
Odpovedať
Profilova fotka
ja budem mat vaniulkovu kuchynu x-) teda dvierka a korpus a prac doska ceresna, paci sa mi ta kombinacia vanilkova kuchyna je moj dlhorocny sen x-) teraz mame bielu kuchynu a nemam problem s udrziavanim tak s vanilkou urcite problem nebude, akurat sme nakoniec upustili od lesklych dvierok, viac by boli ucapkane a hlavne drahe. paci sa mi ze je velky vyber odtienov vanilky ak psie martinaema ;-) (nemas nahodou foto vasej kuchyne? ta kombinacia znie uzasne x-) mne vanilka nepride okukana mam pocit ze uz jej je malo praveze
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte ja mam celu kuchynu vanilkovu....a zatial ok :-D
Odpovedať
udržby by som sa nebala, ved chcem mať bielu :-N alebo by som si este dala sloniu kosť - je pre mňa jemnejšia než ta vanilka :-) ak mate foto svojich kuchyň radi sa inšpirujeme x-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj my mame dvierka vanilka, matne a korpus, pracovna doska a zastena ceresna.. ziaden problem s udrzbou, lesklu treba podla mna castejsie utierat, ale vyzera vyborne, aj biela..
Odpovedať
Profilova fotka
mam aj fotky kuchyne v albume ;-)
Odpovedať
Záleží od toho aký povrch dvierok budeš mať.Ak budú fóliované tak utieraš stále.odporúčala by som Ti striekaný povrch s vysokým leskom od Sýkoru,vyzeré to úžasne a nešpiní sa to tak ľahko.mala by si premyslieť aj farbu,ja mám slivku korpus a žlté dvierka,je nádherná, ale keby som si mala dať kuchyňu nadčasovú tak určite bielu.Porozmýšľaj aj nad výberom pracovnej dosky,mala som tmavú dosku a dosť som sa s ňou dojedovala lebo všetko na nej vidno.Teraz mám bledú,je to imitácia žuly a som nadmieru spokojná.
Odpovedať
gabrielka, pozrela som si v albume tvoju kuchynu, je pekna.. :-) ale to je ten pripad čo som ti hovorila, skor by som podla obrazku ju prirovnala k sloniej kosti...vanilka byva taka žltšia :-) ja pracujem v tejto oblasti, preto som trosku profes.zdeformovana :-N morencova, čo si myslela tym ze na tmavej doske ti bolo všetko vidno? =-) ja budem mat taku tmavu čoko s bielymi dvierkami... :-) aj ked leskle dvierka asi nedam, velmi to navysuje cenu tej kuchyne :-|
Odpovedať
Profilova fotka
hviezdicka, to je to co spominala martinaema, ze je niekolko odtienov.. ja som si vybrala taku viac do biela, ale vola sa vanilka.. leskla sa mi paci, ale ta udrzba.. a tie kvalitne su strasne drahe.. a co sa tyka pracovnej dosky, mne sa tiez pacia tmave, keby som mala vacsiu kuchynu, urcite by som si dala nieco tmave.. nemyslim si, ze by sa mala horsie udriavat..
Odpovedať
neviem co myslis velkou kuchynou .. ja si dam určite tu tmavu s bielou a to bude kuchynská linka len 4x3m :-)
Odpovedať
práveže lesklá sa udržiava lepšie ako matná, samoška ked je striekaná ;-) Ja mám takú, len neviem dať foto, lebo nevien zmenšiť veľkosť :-|
Odpovedať
Článok sa načítava...
Na tmavej doske vidno všetky omrvinky a nečistoty,kvapky a keď pečieš tak múku, ssíce to zotrieš ale aj tak zájde za lištu a postupne to vypadáva.Je to otázkou vkusu,aj ja som si ju dala kvoli estetike ale kvoli praktickosti vôbec nie. ešte chcem povedať ža to je len fáma že na lesklých dvierkach vidno otlačky.Teraz sú už také kvalitatívne(myslím striekané),že na tom nevidno fakt capky a to by si fakt musela veľmi veľmi chcieť aby to bolo vidno.Pri bežnom používaní nie je šanca.
Odpovedať
mam "vanilkovo striebornu" linku (lakovanu/striekanu) pracovna doska je imitacia cerveneho mramoru... moje odporucania... ked sa pecie... muka je uplne vsade jemny poprasok je aj na dlazke... pomoze jedine povysavat... moja pracovna doska je taka "maskovacia" nie je na nej vidiet omrvinky ani fliaciky... ale aj tak... ked mate manzela ako ja, tak tie omrvinky vidite vsade, taktiez fliaciky a prskance... a pri dopade svetla na dvierka... vidite aj tie odtlacky prstov a ruk... takze treba sa nad to povzniest a upratovat upratovat a upratovat... alebo ho nepustat do kuchyne :-D :-D a ked nechcete aby bolo vidiet tie odtlacky odporucam pouzit drevenu dyhu... na tej nie je vidiet nic... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
hviezdi, ja mam kuchynsku linku 3,40 x 1,85 a to je aj rozmer kuchyne, takze tak som to myslela.. podla mna kombinacia tmavej a svetlej pekne vynikne vo vacsich priestoroch.. viem, ze pri kvalitnych striekanych dvierkach nie je problem s udrzbou, ale nam sa dost navysila cena linky s takymi dvierkami, tak sme si dali radsej matnu s kvalitnejsimi kovaniami, plnovysuvmi a vnutornym vybavenim.. a pracovnu dosku treba len utierat a utierat, rodicia maju svetlu a to ze na prvy pohlad nevidno omrvinky, neznamena ze tam nie su ;-) vybrala by som si podla toho co sa mi paci.. mne za listu nic nezachadza :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám kuchyňu 3,25 x3,70 tak si myslím že keby som sa predsa rozhodla pre tmavý orech tak tam bude asi trochu tma.Osobne sa mi páči tmavá kuchyňa ale neviem čo mám spraviť či mám daať dvierka vanilka.
Odpovedať
Ja mám kuchyňu 3,5x3,5m a mám korpus slivka a dvierka niektoré žlté a niektoré slivka.Mám bledú leštenú dlažbu na podlahe a bledú dosku pracovnú a vôbec to nie je tmavé.Záleží od toho čo si dáš na podlahu a aj obklad steny.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame linku calvados-vanilka,a pracovnu dosku taku skor sivu,,ale zacala sa mi pacit aj doska calvados,,casom si ju dam vymenit,a cela kuchyna je oranzovo zelena,,
Odpovedať
dobru temu ste rozvinuli na byte som mala malicku 2,5 m dlhu kuchynu vanilka matna a hlinikove skrinky a sivu pracovnu dosku a bola som spokojna. Co do kvality urcite je vela kvalitnych vaniliek a nekvalitnych myslim drevotriesiek. Sestra ma striekanu vanilku lesk od sykoru so slivkou a trochu si ponadava ked upratuje ale to je podla mna normalne pri hocakej linke. Ja som chcela teraz na dom tiez vysoky lesk vanilku a s tmavou zastenou ale ta cena v Koryne bola hroziva :-p i ked by bola krasna. Nakoniec mam bieleny dub s kvalitnou doskou a zastenou vo tmavej farbe ako mam v albume. Ukoncenie pracovnej dosky mam take jemne a myslim ze sa nebude spinit. Na byte som mala taku listu silikonovu a to bolo hned zaspinene to je pravda. Ono zalezi na detailoch prevedenia. Ked ju budem mat / hadam do Vianoc tak nafotim/ ;-) ;-) skusim najst aj staru linku a hodim do albumu
Odpovedať
Aj ja som mala vanilkové matné dvierka a bola som s ňou naozaj spokojná,rýchlo sa pretrie a je čistá ;-) A modrú už nechcem ani vidieť,za 3 roky sa mi ... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Má niekto aj takúto prac.dosku ako mám v albume,???? ste spokojní???
Odpovedať
my budeme mat dvierka biele vysoky lesk a pracovnu dosku tiez v bielom odtieni.nemate niketo skusenosti s takouto doskou? ;-)
Odpovedať
biele dvierka planujeme aj my... ale dosky v bielom odtieni by som sa bala .. či tam nebude vidiet kazdy škrabanec alebo čo... ale to je len moja predstava, ak s tym ma niekto skusenosti nech ma opravi :-N
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj my mame teraz bielu kuchynu, dvierka este ok ale ptrac dosku by som si nikdy nedala, mozno nova pekna ale po par rokoch je uplne osuchana taka zosednuta nepekna a o tom ze na tom vsetko straaasne vidno ani nevravim ja zu mam bjednanu novu kuvhynu, vaniklove matne dvierka a prac doska ceresna x-)
Odpovedať
baby pisu, ze aj na tmavej je vsetko vidiet.. co je potom ideal? =-)
Odpovedať
Profilova fotka
ono to ze na tom nieco vidno by som az tak neriesila, sak sme zienky cistotne tak hadam ju budeme udrzovat cistu a nie ze omrvinky nevidno tak ich tam necham... mne ta biela proste zosivela nepekne aj skrabance a svetko je na bielej proste vyraznejsie ale je to vec vkusu s nedostatkami svetlej farby treba ratat neviem presne kolko ma ta kuchyna co teraz mame rokov cca 6, ale dvierka su stale ako nove no prac dosku treba vymenit. a biele dvierka sa mi udrzuju lahko, pretriem zcasu nacas vlhkym obruskom (pre deti :-D )
Odpovedať
treba kupit kvalitnejsie produkty aby sme mohli drhnut na farbe myslim nezaleziii :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam bielu kuchynu s vysokym leskom a bielu kamennu dosku s takymi ako keby vsadenymi kamenmi a je to v poho (teda deti nastastie nemam,tak neviem ako v tom pripade....) ale myslim,ze ked niekto nie je prasa,tak je to uplne v pohodke bez dlhosiahleho upratovania perfektna farba :-) a to fakt nie som zienka domaca a mam ju krasne lesklu a cistu :-) drzte sa :-)
Odpovedať
Ja mam calvados a vanilkove dvierka. Som spokojna.
Odpovedať
ja mám kombináciu čerešňa-vanilka... Všetko super, pokiaľ sme nemali deti :-D Ale to je podľa mňa so všetkým, keď sú deti v domácnosti Inak som s tou kombináciou veľmi spokojná, všetkým, čo to videli sa to veľmi páči...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?