Ako sa dáva osvetlenie linky?

ahojte ako sa dáva osvetlenie linky - to pod hornými skrinkami? trčia nam tesne pod nimi káble ale nemáme na ne vypínač - to je náš aktuálny stav :-(
Odpovedať
Profilova fotka
cauko tam uz moc toho na vyber nemas pozri napr.toto maju to aj v hornbachu rozne dlzky. www.svietidla-eshop.sk/svietidlo/easy...
Odpovedať
Profilova fotka
ano vyrabaju to cinania f OPPLE na sk a cz to dovaza FULGUR svietidla DARA alebo PETRA Moznost je tam aj poriesit aj led pas do profilu ale to zalezi ako tam mas ten vyvod ci je ho mozne natiahnut poza skrinku pripadne do skrinky kde by sa umiestnilo trafo. Existuju uz aj LED svietidla s internym trafom podobnym od OPPLE ale je ich velmi malo a kvalita je otazna.
Odpovedať
@ramoon to práve neviem či mam kupiť tu klasicku žiarivku či ten pas či čo to je alebo LED pasy...ten vývod je asi 1,5c,m pod skrinkami káblov..
Odpovedať
normálne sa to dáva inde vývod el.?
Odpovedať
Profilova fotka
Su svietidla, ktore potrebuju vypinac na stene, a potom take, ktore maju vypinac na samotnom svietidle. Ak ste na to nemysleli dopredu, tak asi budete musiet vybrat take, ktore bude aj s tym vypinacom.
Odpovedať
Profilova fotka
@pralinkaaa no ak mas ten kabel 1,5cm pod skrinkou tak len hotove svietidlo s vypinacom. Ak by sa kabel este dal presunut za skrinku alebo nad tak zapojit tam trafo a tenkym kablikom od trafa prejst poza skruinku pripadne pomedzi skrinky do hlinikoveho profilu s led pasikom. Zapinanie sa da poriesit do toho profilu alebo dialkovo nalepenym vypinacom na stene. Podrobnosti by som vysvetlil potom.
Odpovedať
Profilova fotka
@pralinkaaa na upresnenie: 1, v tom kabli pod skrinkou je priamo napatie (ci ide kabel priamo z nejakej krabice, resp. priamo z rozvadzaca)? 2, mas viac tychto vyvodov pod skrinkami a su tahane ako jeden kabel alebo je to kazdy samostatny vyvod (tj. ci mas vsade len odstrihnuty drot alebo je tam obluk a kabel pokracuje dalej az k poslednemu vyvodu? 3, Rozbocovacia krabica z ktorej su tahane tie kable pod horne skrinky je niekde pri linke alebo uplne inde?
Odpovedať
@mariand takže: 1. to netušim asi je 2. ano su tam dva vývody- najrpv obluk potom odstrihnutý kábel - medzitým je drez 3. neviem čo je rozbočovacia skrinka :-( ale žiadna pri linke asi nie je teda ak by to malo byť vidno
Odpovedať
Profilova fotka
@pralinkaaa dalo by sa to este teda poriesit nasledovne: 1,podla obrazku co mas vo fotoalbume, je pravdepodobne to svetlo tahane zo stupacky co je vo wecku, neviem to musis preverit pokial by to bolo tak, tak pokial sa rozhodnes pre led pasy pod skrinkami, mozes trafo umiestnit v stupacke a cez ten kabel ti uz pojde napatie 12V (24V) priamo do led-pasov. 2, trciace kable zasekaj do steny tak, aby koncil bud tesne pod skrinkou, ale lepsie by bolo, keby koncil az za skrinkou Potom by si vsetky pripojenia mohla schovat vo vnutri v skrinke 3, Hlavny privod je tam, kde je ten obluk. Tam by si musela napojit aj vypinac, ktory uchytis do nastennej krabice a prisrobujes zospodu na skrinku. Skoda, ze vas to nenapadlo riesit este pred finisovanim, bolo by to najlepsie mat tie vypinace vedla seba (stropne, pos skrinkami. Ale pokial ten trciaci kabel (obluk) nie je daleko od kraja skriniek tak to az tak vadit nebude, ked vypinac bude zospodu skrinky. Pomohlo by foto.
Odpovedať
Profilova fotka
zavolaj si elektrikara ked sa tomu nerozumieš
Odpovedať
Profilova fotka
@pralinkaaa ak uz nemas moznost posunut ten vyvod tak jedine svietidlo do rohu s vypinacom teda napr OPPLE petra alebo dara. ten vyvod treba riesit pred motazov kuch. linky.
Odpovedať
pridám foto ked stihnem
Odpovedať
Článok sa načítava...
a ako osvetlenie by ste poradili mne, máme okno skoro vo výške horných skriniek a pod parapetnú dosku sme si kúpili to otočné, ktoré spomína jano2011 len tam pôsobí mohutne ani farebne mi tam nejde, čo tam dať aby to nesvietilo do očí, len také nenápadné
Odpovedať
@mariand
Odpovedať
Profilova fotka
@klinanka led pasik
Odpovedať
@mariand foto som pridala ešte nejaké rady ako to spraviť? teraz neviem ked to mám takto - môžem si dať na spodok skriniek osvetlenie alebo musím na stenu za prac. doskou? pôvodne to asi bolo myslené tak..
Odpovedať
@pralinkaaa urob foto do mobilu, chod do obchodu so svietidlami a vyberaj take aby ti zakrylo kabel, je ich na trhu kopec. Ale ja by som ich aj tak davala na stenu nemontovala by som do spodnej steny skriniek.
Odpovedať
@atlaska hm, dobrá rada. ide mi o to totiž preto že chcem sklenenu zastenu a teraz neviem či môže byť v kuse alebo tam treba dať vyrezať nejaké otovry na tu elektrinu...a svietidlá
Odpovedať
@pralinkaaa a ako bez otvororv chces prevliect tie kable? ved do skla sa davaju aj zasuvky, obj.zastenu a presne ti vyrezu otvori ako potrebujes. Ak chces mozes tie kable este zasekat do steny, prevliect popod skrinku zozadu prevrtat skrinku a zasa prevrtat spodok skrinky a vystrcit kable, svetla pripevnis o spodok skrinky, vypinace budu na svietidlach, to je najmensi problem zapinat a vypinat ich,podla mna lepsie ako mat vypinac na stene.
Odpovedať
Profilova fotka
@pralinkaaa Atlaska ti to presne napisal zasekat prevrtat sa do skrinky kde mozes schovat trafo a tenkym kablikom vojst do pasika. Mikrovypinac sa da schovat do AL profilu. Pridam sem uz fotku mojho aby ste vedeli ako na to.
Odpovedať
Profilova fotka
kvalita nizka fotene mobilom ale podstata tam je.
Odpovedať
Profilova fotka
@pralinkaaa Ahoj, jednoznacne LED pas do alu listy, s dotykovym spinacom by to poriesil. Mozno bude na zamyslenie ked das trafo, ale to by sa dalo dat do linky vysie a potom to priviest len dole dvojzilovym kablom. to by bolo pekne, po celej dlzke si osvetlit linku.
Odpovedať
@maovago dík. musím zohnať niekoho kto nám to urobí..manželovi sa už nechce :-( neviete niekoho doporučiť? @mariand @ramoon
Odpovedať
Profilova fotka
Je to dost piplacka ked mam byt uprimny, priloz foto linky a rozmery a skusime to vypocitat, popripade odprucit material.
Odpovedať
@pralinkaaa led pasik kupis a namontujes aj sama, staci prilepit listu a do listy pasik, alebo len pasik na linku. Len potrebujes zasuvku vyviest o linky-skrinky.
Odpovedať
@atlaska no však tak som to myslela tu elektrinu vyriešiť
Odpovedať
@pralinkaaa nato elektrikara, ja by som si netrufla to spravit, ja mam pred elektrinou respekt. Nejakeho zavolaj.
Odpovedať
Profilova fotka
@pralinkaaa poslal som ti IP
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?