Ako riešiť bezúchytové otváranie chladničky, mrazničky

Poradte prosim ako mate riesene otvaranie chladnicky bez pouzitia madiel. Celu kuchynu budeme mat bez madiel (Tip-on bluemotion) a radi by sme sa im vyhli aj na chladnicke a mraznicke (budu vedla seba). Dakujem za rady.
Odpovedať
Vstavana chladnicka?
Odpovedať
@dagaz ano vstavana monoklimaticka chladnicka na vysku cca 180cm a vedla nej zrkadlovo rovnaky mrazak.
Odpovedať
servo drive jedine.
Odpovedať
vsak a nejako zdola sa otvarat nebude dat ze by si tam nemusel mat ziadne madla?
Odpovedať
@peky1984 akoze sa budu zohynat uplne k zemi aby ju otvorili? este mozes dat vyfrezovany uchyt v tej istej farbe ako bude linka, ja som dala nezer farbu k elektrospotrebicom.
Odpovedať
Takto by mala vyzerat kuchyna. Na konci (vlavo) je vidno dve skrinky kde v jednej bude chladnicka a v druhej mrazak. Aj v navrhu mame take to akoze predelenie v strede co by mohlo byt to zafrezovanie. Da sa to urobit aj pri akrylatovych dvierkach? Prave preto som sa pytal ci to uz nahodou niekto neriesil a ako to nakoniec dopadlo :) nerez tam samozrejme nechceme aby to z tej ciernej moc nekricalo.
Odpovedať
tak daj servodrive a mas pokoj. niekdy si dozajnovo niektore prvky doslova vyzaduju nejaky predel napr ten nerez ale musi sediet s ostatnymi skrinkami nie kdekade. ufff s tou ciernou si uzijete. moja prva volba rok som ju chodila pozerat do Atria uz mi ju aj s velkou zlavou chceli predat.
Odpovedať
@atlaska nie nie, tak som to nemyslel..neviem to ani opisat ako som to myslel:D ale som si to zle predstavil, lebo my mame tak ze spolu chladnicka a mraznicka a tym padom mame v strede taky volny pas a tam otvarame chladnicku takze ziadnu uchytku nemame
Odpovedať
@atlaska rozmyslam nad tym, akurat mam pocit, ze to potrebuje elektriku a s tym sa neratalo - vsetky zasuvky za kuchynou uz maju svojho najomnika :-/
Odpovedať
@gazzz tak nieje problem s nejake zasuvky vytiahnut dalsiu. do kuchyne vzdy tadsej dve tri navyse.
Odpovedať
servo drive v kombinacii s push systemom, alebo vertikalnu listu vid obr... (foto zo stranky nobilia.de)
Odpovedať
My máme na chladničke A mrazničke takéto "zarezy"
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska ved boli aj navyse len spotrebicov sme zopar podoplnali od doby kedy sa elektrika robila :D @jaro_v ta vertikalna lista by sa mi tiez pozdavala len neviem najst ciernu, vsetko elox @zuat len to je asi volne stojaca chladnicka ci nie?
Odpovedať
@gazzz treba kupit elox a dat si ho strieknut praskovou v peci vypalovanou farbou.... Jednu listu do zalohy odporucam; ta farba aj ked je kvalitna, nieje vecna a cierna farba je dost hakliva na skrabance... (klucka na aute) Takuto pec na vypalenie by mohli mat firmy, ktore robia s hlinikovymi konstrukciami, ako vyroba automatickych bran, plotov, zabradli, prip. vyroba tienenia - moderne hlinikove pergoly, vonkajsie zaluzie, markizy...
Odpovedať
@gazzz jasne, to je volnestojaca ved to vidis :)
Odpovedať
@gazzz ved to rieš s výrobou, ktorá ti bude kuchynu vyrábať, to máš najlepšie. Ak sú k svetu, toto vyriešia k tvojej spokojnosti.
Odpovedať
@stolverka to je jasne ale vzdy som rad popredu pripraveny ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@gazzz Pozerám, že sú to všetko naložené dvierka. Aký je presah dvierok v tom strede. Najjednoduchšie je spraviť skosenú spodnú hranu z vnútornej strany. Z prednej strany bude hrana v rovnakej výške a zo strany to nikto nikdy skúmať nebude. Prípadne spraviť polodrážku. A dá sa to aj pri akryláte. Keď už nechcete investovať do Servo drive flex, pri tej cene čo som investoval pri umývačke sa ani nečudujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuat takéto zárezy asi na vstavané chladničky sa moc nedávajú, či?
Odpovedať
Profilova fotka
@gazzz Ináč som zabudol. Parádna kuchyňa.
Odpovedať
daj to ako to mas na vizke bude to krajsie ako len ciste vysoke dvierka.
Odpovedať
@durim vdaka za radu @atlaska to je jasne bez tej linie by to uz nebolo ono :)
Odpovedať
@gazzz my mame na cladnicke s mraznickou zafrez lakovany do biela, vyzera to nenapadne a je to funkcne
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa toho čo píšete bude na konci kuchyne v ľavo samostatná chladnička a potom mraznička , v takom prípade vám vizualizácia nesedí. Dvere pri tomto type spotrebičov nebývajú delené sú zväčša jedny vysoké. Neviem ako vyzerá kuchyňa z pravej strany ale ak sú tam podobné skrine tak odporúčam zmeniť aj ich dizajn na jedny veľké , úchytkový profil ( alebo medzera, neviem presne určiť o čo sa jedná ) by ostal len v strednej časti a na otváranie chladničky a mrazničky sa použije mechanizmus Servo drive flex http://www.blum.com/sk/sk/01/60/20/30... je to síce drahšie riešenie ale vyriešil by sa tým váš problém. V prípade že budú výsuvy na Tip-on blumotion http://www.blum.com/sk/sk/01/60/40/ nemusíte mať v strednej časti ani ten profil - medzeru a získali by ste tak jednu veľkú čiernu stenu bez delenia. :-)
Odpovedať
@ryska25 Dakujem za radu Vizualizacia samozrejme sedi a dvere na chladnicke aj mraznicke su delene zamerne koli tomu aby z toho nevznikla jedna velka cierna skrina a aby to nejak korespondovalo aj s pravou stranou- preto sa cela ta linia taha napriec celou linkou. Samozrejme ta medzera moze a asi aj bude uzsia. Ten servo system vyzera dobre. Problem je ze by to znamenalo dalsich neplanovanych 400€ navyse :-p
Odpovedať
@ryska25 lenze "ciarky" kde su sufliky tam budu tak ci tak, velke cierne skrine by neladili. @gazzz ale mas tam aj nejake skryte uchyty na tej vizke takze mozes ich dat aj na chladnicku, akurat budes do nich vkuse kopat aby sa otvorili. ja mam nampr. na mycke uchyt dlhy koly preveseniu uteraka na ruky. ale zvyknuta na servo vsade furt do nej kopem aj do chladnicky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Velmi odporucam servo drive flex. My ho mame a sme velmi spokojni. SIce to skutocne potrebuje el.zasuvku, ale nezerie to vela, takze kludne staci nejaku existujucu "zdvojit".
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@gazzz zdravím, môžem sa opýtať ako ste to nakoniec vyriešili s chladničkou, poprípade poprosím foto . Máme podobný problém. Ďakujem
Odpovedať
problém vyriešený :-)
Odpovedať
my to mame riesene ako na foto (nie je to moja kuchyna, ale tym otvaranim sme sa tu inspirovali).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?