Ako prerobiť kuchyňu v modernom štýle?

Profilova fotka
Pred rokom sme kúpili byt, v ktorom je kuchynská linka v modernom štýle. Nie je to však úplne môj vkus, chcela by som ju nejako prerobiť na neutrálnejšie prírodné odtiene. Linka je v dobrom stave, nechcem meniť dvierka ani dosku. Uvítam akékoľvek nápady na prefarbenie, pretapetovanie. Prípadne aj na postup práce. Ďakujem :)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@gubiko Zdravim Mohli by ste poslat viacero fotiek dookola miestnosti kuchyne , aby sme si vedeli lepsie predstavit priestor , tvar , a rozlozenie DAKUJEM
Odpovedať
Profilova fotka
@gubiko Ak je kuchyna typizovana, zvykne byt kompromisne riesenie vymenit len dvierka a uchytky, pricom by korpusy ostali povodne...
Odpovedať
z môjho pohľadu bez výmeny minimálne spodných dverí to nepôjde, resp. výsledok nikdy nebude tak dobrý ako by mohol byť. Mali by byť biele, aby sa minimalizoval počet farieb - aj vzhľadom k tomu, že je tam práčka, ktorá pri iných dvierkach bude vždy "kričať".
Odpovedať
@gubiko doska je farbou v pohode - neutralna. aj ked. ja by som asi prave tu dosku vymenila , a to bez debaty - z hygienickych dovodov. a z tychto istych dovodov by som vymenila aj drez. pri zmene vzhladu najviac pomoze zmenit dvierka, to mas investiciu cca 200EUR, u stolara. zmena by bola taka, ze ani by si potom tu kuchynu nespoznala. lebo korpusy mozu byt aj 20 rocne, dolezite su pre vzhlad len dvierka :-) dokonca aj pracku by si si mohla dat vstavanu a vyzeralo by to lepsie a kompaktnejsie. alebo, ak mas v kuchyni malo ulozneho priestoru, tak namiesto pracky dat normalne spodne skrinky a pracku presunut do kupelne.
Odpovedať
@stolverka suhlasim uplne. inak, pokial nechcu bielu farbu, tak mozu byt aj ine - dyha, sive, cierne. ale biele by boli najlepsie, pokial pracka zostane tak ako je... velmi pekna kuchyna by to bola v bielom. pricom biela nemusi byt len leskla, moderna a minimal. kludne moze byt ladena "vidieckejsie" http://asset1.elhogar.de/photos/0030/... http://moregeous.files.wordpress.com/...
Odpovedať
@anairda Tiez riesim momentalne kuch&nu. mne sa neskutocne pacia vidiecke kuchyne, ale nejak sa bojim ist do toho. Musim sa rozhodnut a najst v sebe styl, smer v akom sa budem citit dobre uz vzdy, ved to bude moj dom - domov. A modernym, takym tym ultra modernym si vobec nie som ista, skor nie ako ano
Odpovedať
@anairda súhlas, s bielou sa dá najviac pracovať, toľko možností a kuchyňa je zakaždým iná. Ja mám asi túto istú dosku a aj zástenu - aspoň to podľa fotky tak vyzerá a biele dvere a je to veľmi jednoduché, čisté. Dnes by som už dala bielu dosku a bielu zástenu, ale predsa len, ubehlo už pár rokov. Krásne to je možné doladiť doplnkami napr. v škandin. štýle, Ferm living, ... a je z toho kuchyňa jak víno.
Odpovedať
Profilova fotka
@zunastudio @stolverka @anairda @anairda uvažovala som veľmi podobne ako vy. najmä teda nad bielou. myslíte, že je nutné vymeniť dvierka, nestačí ich premaľovať, pretapetovať? k tej doske. pôvodný majiteľ sa v kuchyni zdržiaval minimálne. po 6tich rokoch nebol na digestore ani fliačik od jedla a vnútri skriniek boli piliny od montáže. takže meniť dosku by som ozaj nechcela. tá kuchyňa je vo výbornom stave.
Odpovedať
@gubiko ja by som ich vymenila jedine, tapetovať ani maľovať nie. To sú vyhodené peniaze. Iné by bolo keby to bola stará kuchyňa a bolo by to na veľmi obmedzený čas. Inak nie.
Odpovedať
@gubiko premalovat urcite nie, mozno par tyzdnov to bude vyzera ako tak dobre, nasledne to zacne opryskavat. ale aj kym to bude drzat, pekne to nebude, nebudes to mat hladke. jedine ze to nastriekas. ale zbytocna robota, lebo zacne opadavat. v kuchyni plochy prichadzaju do styku s vodou - preto by som tapetu ci foliu nevolila. opat riesenie, ktore posluzi len na par tyzdnov. ak nechces na to minat peniaze, tak to radsej nechaj potom tak ako to je - mozno nie je najkrajsia, ale nebudes mat nervy s tym ze ti opadava farba, alevo vzduva sa tapeta... pre mna by vymena dosky musela byt - proste je to o pocite... tak ako by som si na navsteve nelahla do perin v ktorych domaci spal co len jeden den... ale uznavam, ze ak finacnne hladisko urcuje co ano a co nie, tak radsej na tomto usetrit, lebo bola by to nejaka stovecka navyse urcite...
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka @anairda tak myslím, že ste ma presvedčili, že je lepšie ich vymeniť, ako premaľovávať. ja som dosku vydrhla kadejakými čističmi. je úplne krásna. a do použitých perín by som si ani ja neľahla. môj muž mi zvykne hovoriť, že som trafená, keď všetko tak pulírujem. ale k tejto doske naozaj nemám žiadne nechutenstvo. no a teda vymeniť dvierka a tú šedú by ste na stene a doske nechali?
Odpovedať
@gubiko ja by som nechala, vymeníš za pár rokov keď budeš mať chcieť zmenu a zároveň bude už trošku "ojazdená". Hlavne daj preč tie kvety z parapetu a z horných skriniek. Ak nie rozumné dekorácie, tak radšej žiadne. Na parapete nechaj len tie 3 v bielych kochloch.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gubiko a keď budeš robiť tie zmeny, určite tam daj umývačku ak tam nie je. Bez toho by som ani nezačínala.
Odpovedať
najlepsie je vsetko vyhodit a spravit nove to je najednoduchsie ako tu vsetcii pisu. ale pokial ich chces menit a su dobre zbytocne je ich menit staci ich dat len prestriekat stolárovi alebo aj autolakernik to zvladne ak neakeho poznas. mas to najlacnejsiu investiciu ako zmenit dvierka zbytocne ti kupovat nove ked na tie ajtak treba kupit dosku streknut zaklad a potom bielu farbu ked mu das povodne dvierka trosku ich prebrusi a uz mas dosku aj zaklad uz staci len bielu farbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka umývačku som nikdy nechcela, ani nechcem. otec ju má a nevidím v nej žiadny benefit, najmä keď sme len dvaja. tie dekorácie tam určite necháme. máme ich moc radi :) takže šedobiela kombinácia by to mohla byť. ešte pohútame nad dekorom tých dvierok.
Odpovedať
Profilova fotka
@juzan ahoj, no najradšej by som dala celú novú. pretože hoci je v dobrom stave, je tak príšerne riešená, že variť v nej je pobehovanie medzi 3 miestami. ono rovnobežne s ňou, ako ju vidíš, tak ide jej pokračovanie naľavo od radiátoru, tam je trúba. do novej určite investovať nebudeme. plánujeme sa za pár rokov sťahovať do domu, radšej by som šetrila na novú linku do domu. tú si urobím presne podľa predstáv :) s tou farbou - baby píšu, že sa to olupuje. ty myslíš, že sa to nebude olupovať?
Odpovedať
@gubiko ja vidím benefit v umývačke - teda okrem ušetreného času a námahy, stále upratanej linky - úsporu vody. A to sme tiež dvaja doma. Dekorácie som nemyslela vyhodiť, ale dať na iné miesto, kde im to pristane viac. To je ale môj názor, ty si urobíš podľa seba. ;-)
Odpovedať
@gubiko no tak ked sa chces stahovat tak neaky ten cas prezijes alebo este skus hu predat napr. na bvazos. a ak predas doplatis neco a das si spravit podla seba a ak ne tak musis sa zmierit stouto verziou. a co sa tyka toho striekania tak urcite sa to nebude odlepovat skor to poskriabes keby to bolo folia tak ano ale striekane ne a ano baby pisu pisu ale ja nemyslim ale viem lebo to uz neaky ten rok robím.
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka @juzan tak vám moc pekne ďakujem za rady a tipy :)
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka @juzan @anairda ahojte, tak už som to premyslela. asi najlepšie bude vymeniť pracovnú dosku za hnedú. nástenný panel by som obrúsila a premaľovala, prípadne naň dáme nejaký obklad, či nový panel. sokle by som premaľovala na hnedo vo farbe dosky. digestor by som tiež premaľovala. čelá skriniek by zostali červené. bolo by to s tmavohnedou doskou a bledohnedým nástenným panelom jemnejšie a prírodnejšie. čelá by som potom premaľovala, keď by už aj červená sa nám zunovala. a bola by z toho hnedo-biela linka. úchytky tiež vymením za niečo prírodnejšie. takže by šlo o výmenu dosky. a to sa mi zdá celkom ekonomické. zvyšok by sme buď premaľovali alebo dorábali podľa financií a chute. uvedomila som si, že najhoršia na tom je tá šedá, že červená je celkom teplá farba. a že aj keby som červenú zmenila, šedú dosku nemôžem premaľovať, to by nešlo. a skúsila som si to premaľovať v paint-e a zistila som, že kebyže to premaľujem len na bielu, tie dvierka, že by to zostalo dosť chladné. takže takto. a inak, trochu som zredukovala počet dekorácií a na okne už sú len biele ;-) vyzerá to fajn :-)
Odpovedať
@gubiko z môjho pohľadu červená a hnedá nikdy nebude vyzerať dobre. Premaľované veci domáckym resp. kutilským spôsobom a sú namáhané - čo kuchyňa je určite - majú krátku životnosť. Podstatné je ale ako to chceš ty.
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka podľa mňa by mohla byť červená s hnedou krajšia ako so šedou. k tomu premaľovaniu. ja som tu videla albumy báb, ktorým sa premaľovanie celkom podarilo a aj to dobre vyzerá. niektoré napísali, že aj po rokoch je to dobré. a zase mne nejde o nejaké trvalé riešenie, lebo až tak dlho tu asi nezostaneme. ale beriem do úvahy, hm.
Odpovedať
@gubiko zial, asi ta nepotesim :-( , lebo suhlasim uplne so @stolverka ...
Odpovedať
Jednoznacne vizualne najlepsie by podla mojho nazoru bolo vymenti dvierka. Pozri sa na tuto uzasnu zmenu od @janka64 : http://www.modrastrecha.sk/blog/janka... http://www.modrastrecha.sk/blog/janka... http://www.modrastrecha.sk/blog/janka... Pripadne sa janky popytaj ci je spokojna, ako to vyslo financne.
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda @stolverka aach baby, už som z toho úplne neistá. nechám si to prejsť hlavou, dám si čas a znovu sa na to pozriem. alebo sa naštvem a nechám to ako to je a basta. tá jankina prerábka je nádherná. rozhodne to stojí za úvahu.
Odpovedať
@gubiko @anairda tá posledná foto - samozrejme aj predošlé - je presne taká ako by to vyšlo. Veľmi elegantné a čisté. Akékoľvek doplnky to farabne obmenia - teda ak ich potrebuješ. Ak to takto urobíš ako sme navrhovali bude z toho parádna kuchyňa,
Odpovedať
Profilova fotka
@gubiko hnedá k červenej by ešte zvýraznila kontrast (inak, mňa by z takej farby piclo :-)) Úplne súhlasím s tým, čo Ti baby vyššie písali - biele dvierka (spolu so sivou doskou a prírodnou podlahou = výborná kombinácia) a tie inšpirácie ukážu, že čo to spraví...v takej kuchyni už aj voda z vodovodu chutí lepšie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka @pocem ďakujem vám, naozaj ste mi pomohli.
Odpovedať
podla mna ta siva s kombinaciou cervenej to robi dost chladne,ak nechces menit dvierka musíš ostat v modernom style,ja by som vymenila dosku za bielu a zadok steny cierna a aj vrch cierna možno 1skr cervena a vrch steny v doplnkovej farbe bud siva ci bledomodra alebo aj bezova by bola super,nic co ti bude buchat do oci... doska ti to osviezi a cierna by mohla zateplit ,isla by som v lesklej ciernej...
Odpovedať
@tatianka.g mam vidiecky styl,ale nikdy viac,ani sme ho nedorobili ,s ideme spat do stylu moderny do tych spar sa usadi vsetko..uf nedoupratujessa
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?