Ako prerobiť kuchyňu?

Dobry den, chceme prerobit kychynu v novom byte, pretoze v sucasnej podobe ma podla mna malo pracovnej plochy. Problem je, ze na troch stenach su otvory - chodna, vstup do obyvacky s jedalenskym kutom a na tretej stene su balkonove dvere. Klasickemu riesenie kuchynskej linky v tvare L brani sachta. Nevieme vyriesit, kde umiestnit varnu dosku, drez a chladnicku, aby sme ziskali viac suvislej plochy a aby to bolo prakticke pri vareni a peceni. Ocenim akykolvek napad. Prikladam sucasny nakres.
Odpovedať
Nakres kuchyne
Odpovedať
a nedá sa vám to tak poriešiť že jeden vstup by ste zrušili? neviem ako to potom máte riešené či by sa inak dalo dostať do obývačky ale toto ma napadlo tým by ste získali aj miesto
Odpovedať
Profilova fotka
a ma byt v nej len ciste kuchyna alebo aj nejake ranajkove sedenie?
Odpovedať
nemas nejaky nakres celeho bytu ako je rieseny? je to mala kuchyna na to aby tam boli az tri otvory, tri akoby vstupy. :-S Keby si dala nakres celeho bytu tak by sme ti mozno vedeli skor poradit ako ano a ako zas nie :-)
Odpovedať
Jeden vstup je balkon, dolu je vstup do jedalno-obyvacky a treti napravo je vstup z chodby...nie je tam potrebna ziadna jedalenska cast lebo hned vedla v obyvacke je jedalensky kut...keby sa zrusil vstup z chodby, muselo by sa do kuchyne chodit cez obyvacku :/ co mi pride neprakticke...skysim pozriet nejaky rizumny nakres celeho bytu...
Odpovedať
zrusila by som dvere do chodby. tiez som to tak spravila a do kuchyne sa chodi len z obyvacky. tak ti vyjde kuchyna do kvazi L, aj ked v rohu bude sachta. ak mate pri tej chodbe jadro a kupelnu, ta sa moze o chodbicku zvacsit.
Odpovedať
Tu chodbicku nechceme rusit, pretoze je to najkratsia cesta do ostatnych casti bytu - je to 4 izbovy byt a nadchadzat si cez obyvacku cestu do kupelne, aj ostatnych 3 izieb aj k vchodovym dveram nam pride nezmyselne....je to dost daleko....
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkams Ak by ste mohli zrusit ten rebrikovy radiator v rohu, tak by som tam supla napriklad chladnicku a vedla nej pracovnu plochu pod oknom. Potom by som dala drez a umyvacku ku jednej stene, a varnu dosku ku druhej stene, aby okolo kazdeho bol odkladaci priestor. Na steny by som dala aj horne skrinky, a pod vsetky pracovne plochy (vratane tej pod oknom) vysuvy. Mohlo by to vyzerat asi takto:
Odpovedať
Ja by som zúžila vchod z chodby na 70 cm, na prechod to stačí, na pravej strane tak získaš 210 cm, kde umiestniš varnú dosku, umývačku a drez. Hore by som dala vysoké skrine - chladnička, potravinová skriňa a vstavaná rúra. Pod oknom by bola pracovná plocha, 170 cm je celkom luxus v takejto malej kuchyni
Odpovedať
Profilova fotka
@mairam to zuzenie vchodu je vynikajuci napad, no 70 cm je malo, nechala by som 90 cm. Otazka potom je ci tam ostane len otvor alebo tam budu dvere. I ked vysoke skrine su super na uskladnovanie, ja osobne by som nedavala varnu dosku, drez a umyvacku riadu spolu na jednu stranu, lebo aj keby tam bolo 210 cm, je to dost napratane na sebe. Muselo by to byt: 15cm skrinka + 60 cm varna doska + 60 cm umyvacka + 60 cm drez + 15 cm skrinka. Okolo oboch (varna doska a drez) potrebujes priestor na odlozenie hrncov, panvic, ingrediencii na varenie... Ak bude rura na pecenie priamo pod varnou doskou, tak aj na plech. Na tych 15 cm nedas ani hrniec, takze na toto vsetko by bolo len tych 60 cm nad umyvackou riadu, alebo by sa musela otacat a vsetko prekladat pod okno. Ja osobne by som ich dala separatne, aby bolo dost ergonomickeho priestoru okolo varnej dosky aj okolo drezu, a stale ostane dost priestoru aj pod tym oknom (100 - 110 cm). @lenkams Mate niekde separatne spajzu alebo spajzovu skrinu?
Odpovedať
Nad tym zuzenim chodby sme tiez uvazovali...zda sa nam to asi jedine riesenie. Tiez uvazujem rozdelit varnu dosku a drez, dat jedno do jednej casti a druhe do druhej casti linky. Spajzu priamo nemame, ale myslim, ze v ramci bytu sa najde este ulozny priestor. Pripadne, ak predlzime tu priecku do chodby, tak tam v chodbe moze byt este uzsia skrinka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?