Ako naplánovať kuchyňu s ostrovčekom?

Zaujimalo by ma ako by ste naplanovali kuchynu s ostrovcekom. Predstavujem si jednoduchú kuchyňu bez úchytiek. Potrebujem veľa úložného priestoru, pretože nemám komoru. Chcela by som mať iba vysoké skrinky az po strop a ostrov alebo polostrov (okno). Kuchyňa je v priestrannej miestnosti spolu s obývacou izbou, s krbom a schodiskom do 2. poschodia. Okno smeruje na západ. Medzi kuchyňou a schodmi by mal byť umiestnený jedálenský stôl so stoličkami pre az 8 osôb. Svetelna výška je 2800 mm. V kuchynskej miestnosti (4,9 x 3,5 m) sa očakáva znížený strop 10 cm, v ktorom budú umiestnené svetelne spoty. Varná doska by mala byť umiestnená tak, aby sa pri vareni zo zapadu resp. severu mohlo pozerat do miestnosti smerom k jedálenskému stolu a terase. Rura by mala byt umiestnena v jednej z vysokych skrink. Digestor by mal byt nenapadny, bud integrovaný do pracovnej dosky, do spotrebiča alebo zavesený na strope ako lampa. Celkovo by sa mala kuchyňa vnímať ako cast obyvacky a nie ako cista kuchyna. Prechod z jedálenského stola do obývacej izby by mal byť plynulý. Ďakujem veľmi pekne!
Odpovedať
Profilova fotka
Stol pri schodoch, okolo 3,5 m na pohodlnu jedalen. 7 vysokych skrin sa zmesti do hornej casti a pred ne ostrov do stvorca, zhruba 2,2x2,2m. Varna doska teda v hornej casti ostrova na pozorovanie dolava/doprava, drez asi v hornej lavej casti a umyvacka vpravo od neho, teda v dolnej lavej casti. Dvere na wc 70 cm.
Odpovedať
@exponent vsak ty to uz mas vcelku dobre premyslene...mozno by bolo fajn oslovit nejakeho stolara, ktory by ti presne vedel poradit v tychto veciach, kde aky spotrebic dat...lebo su tam nejake normy..
Odpovedať
Suhlasim s @lenkito10, dobre ti tu poradila 🙂 😉 Viac nemam co dodat, uz len oslovit niekoho, kto ti to vyrobi @exponent.
Odpovedať
@lenkito10 Dakujem. Mohla by si prosim tvoj napad naskicovat? Staci jednoducho. Vopred dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Alebo ostrov do T, do L, do trojuholnika
Odpovedať
Komentare?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Poloostrovcek, pracovna doska pod oknom namiesto okenneho parapetu. Ale co s tou stenou s oknon mimo pracovnej dosky?
Odpovedať
@lenkito10 ty si uzasna 👍
Odpovedať
Alebo takto poriesena stena s oknom?
Odpovedať
@lenkito10 Honosne kuchyne, ale mala by si nieco k mojmu oknu?
Odpovedať
Profilova fotka
Okno vymen za HS portal. 😆 Som bola v tom ze to je portal a terasa je tam 🤔 Ale ta posledna fotka co som poslala by mohla ist. Tvoje posledne foto so skrinkami do priestoru vyzeraju neesteticky a zostane ti tam obrovsky priestor na stol. Bude to vyzerat prazdno, ci sa mi to len zda? Počet skriniek v tvojich navrhoch tiez nie je biedny. V tej mojej poslednej foto by si skratila z kazdej strany o jednu bielu skrinku. No wivik, ukaz co vies.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Je to skreslene, v mierke je to uhladnejsie
Odpovedať
Dakujem velmi pekne, hodim to do proporcii.
Odpovedať
@lenkito10 Prosim, co s tym holym rohom na lavo od okna a medzi posuvnymi dverami? Posuvne dvere budu 2100mm vysoke, ich sirka je 950mm a budu sa posuvat do stavebneho puzdra, teda do tej holej steny. Vopred dakujem.
Odpovedať
@exponent len taký môj názor kebyže ja sa teraz rozhodujem tak dám do ostrova aj vodu aj zásuvku na mixér,nemám chýba.
Odpovedať
My máme takto
Odpovedať
Profilova fotka
Vacsiu rastlinu, mensi strom, starodavne kreslo, ak budu male deti, ich kuchynku, lampa, nieco dekorativne, stary sijaci stroj...
Odpovedať
@marta2610 prosim odkial mate tu kuchynu a aka je velka? Velmi sa mi paci! 🙂
Odpovedať
@marta2610 Mozte mi prosim odfotit celu priestor kuchyne aj s tym oknom/terasou. Vopred dakujem.
Odpovedať
@chloe007 kuch má 4.40 x 3.10 a celkovo kuch=obyvačka 4.40 x 9.60 teda spolu 42 m2.Kuchyňa na mieru.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
@lenkito10 ktora z tychto dvoch variant je lepsia?
Odpovedať
@lenkito10
Odpovedať
@lenkito10
Odpovedať
@exponent a nechces aby sa radsej vstupovalo do domu do obyvacky ako do kuchyne?
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik ma vstup aj do obyvacky cez puzdro. Stolicky nie pri vysokych skrinkach. Mas tam vstup do kuchyne, budu zavadziat. Bud tie stolicky do priestoru, teda oproti varnej doske, ostrov moze byt dost siroky, alebo oproti vysokym skriniam, teda pri dvera do kuchyne. Skusila si ju trochu rozdlzit pod oknom dolava?
Odpovedať
@lenkito10 mne to velmi nesedi ze zo zadveria by sa vstupovalo do kuchyne. Ja by som skor brala aby tam bola obyvacka a kuchynu by som dala do 1.05. Ale samozrejme kazdemu sa paci nieco ine
Odpovedať
Profilova fotka
Zo zadveria sa vstupuje aj do kuchyne, aj do obyvacky, alebo je to planovane, ci nie?
Odpovedať
@lenkito10 Nie, vstup do obyvacky sme zrusili, chceli sme mat jeden kludny roh, kde sa clovek moze utiahnut..
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?