Ako efektívne využiť malý priestor v kuchyni?

Ahojte, ideme prerábať byt a chceme si dať spraviť kuchyňu tak, aby sme čo najlepšie využili tu trochu priestoru čo tam mame. Nemáte nejaké nápady ako čo najlepšie vyskladať linku? V podstate bude mat rovnaký tvar ako na fotke, aj umiestnenie sporáka a dresu. Chceme skrinky až po strop, ale neviem ako ich rozmiestniť tak, aby som vedela uložiť robot, fritezu, gril a mikrovlnku tak, aby nezavadzali a boli v dosahu. Rozmer kuchyni je 4,65x1,74 m. Dĺžka linky je tak okolo 2,80. Ešte sa tam musí zmestiť stôl pre 4 osoby. Ten by sme chceli z jednej strany pripevnený na stene, nech neberú miesto ďalšie nožičky. Za akýkoľvek nápad budem vďačná. 😊
Odpovedať
Po pravde pri takomto rozmere tam toho ozaj vela nevymyslis, najma ak tam chces mat aj stol a stolicky. Dat linku az po strop je dobry napad, ale neviem si predstavit, kam das tu fritezu a vsetko co popisujes. Najma aby to bolo po ruke. Kolko cca priestoru takto mas od linky k stolu?
Odpovedať
Profilova fotka
@janka_266 a to tie spotrebice budes mat vnutri v policiach ci na linke?
Odpovedať
tam to vychádza tak na tú jednu stoličku, 50 cm asi, zatiaľ som si vymyslela, že by som tie veci dala do spodnej časti a mikrovlnku tak zabudovať ako je, len o pár cm vyššie nech je väčší priestor nad doskou. Len mám pocit, že mi to zaberie polovicu linky a veci ako hrnce a panvice by buď museli ísť hore, alebo ich nejak nechať v dolnej časti.
Odpovedať
@rudolf13 najlepšie vnútri na policiach, na linke som to už skúšala, potom sa tam nedalo nič robiť a pôsobilo to preplnene(čo aj bolo).
Odpovedať
@janka_266 Akú máš širokú kuchynu? Mala by som nápad dat kuch. linku do tvaru L., pričom stôl by mohol byť hned pri stene linky (tej nožičky z L) čiže by bol otočený opačne ako je teraz. Iné riešenie veľmi nevidím.
Odpovedať
@en_em široká je 1,74 m, celé to tam je veeeeľmi natesno.
Odpovedať
Profilova fotka
@janka_266 to je dost vela spotrebicov a dost velkych ak budes mat po strop az skrinky tak to bude v poriadku a podla mna to tam zmestis, ale bohvie ako sa ti s tym bude manipulovat ked to bude tak vysoko
Odpovedať
@janka_266 chod do nejakého kuchynského štúdia. daj im rozmery a skúste sa na niečo pozrieť, mali by ti vedieť poradiť a je to zadarmo :)
Odpovedať
Oproti linke si daj spravit dalsiu zostavu s hlbkou 30 - 40 cm, normalne spodnd skrinky s prac plochou aj vrchne skrinky, alebo len plytku skrinu a do nej ulozis vela veci. Brat ma 40 cm hlbku spodne, srandardnu hlbku horne, na prac doske mikrovknku, robot, vsetky stroje na varenie v spodnycb skrinkach, hornych potraviny. Varnu dosku ma v strede, drez pri jadre, umyvacku medzi nimi, na konci linky chladnicku. Z toho priestoru vytazili asi maximum
Odpovedať
Profilova fotka
Hlbku skriniek hore ponechajte standartnu, zmente iba velkost ako ste pisali, ze chcete aby bola az po strop. spodne skrinky urobte hlbsie a tym si vytvorite kopu miesta.
Odpovedať
Profilova fotka
@moravsky @janka_266 urobila by som to presne naopak, dole by som nechala 40 a hore širšie a vyššie, hore by som mala to čo každý deň neberiem do rúk, každopádne by som si tam nedala nič ak to nemám dočiahnuť, ale neviem či to je aj tvoj prípad, ja som nízka a presne preto by som tam dala napr. nutribulet, sušičku na ovocie, hranolkovač aj tú fritézu
Odpovedať
ďakujem Vám všetkým za nápady, včera som to skúšala aspoň provizórne aplikovať a jediná možnosť je tak ako to je, alebo zrušiť stôl :D tak dáme asi len povrch skrinky a budeme dúfať, že sa to zmestí a budem na to dočiahnuť :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ono by to chtělo přesný plánek místnosti s rozměry, vyznačit okna, dveře, vodu... takhle je to těžko... Teď mě jen napadá udělat horní skříňky ve dvou řadách, horní řadu s větší hloubkou protáhnout až k oknu, spodní řadu užší a skončit tam, kde končí teď. Stůl může být pod skříňkami, uložíš tam spoustu věcí, které potřebuješ jen občas. Ale takhle bez přesných rozměrů se těžko něco vymýšlí ;-)
Odpovedať
@qeszi_sk úzka obdĺžniková miestnosť, rozmery sú v cm na fotke, len keď dám ešte aj nad stôl skrinky tak to bude veľmi stiesnene, tam som rozmýšľala nad nejakými poličkami.
Odpovedať
Profilova fotka
@janka_266 No, spíš mi šlo o to, kolik je okno od stěny, dveře od stěny...;-)
Odpovedať
@janka_266 to ano, ze by museli byt hore a mat hrnce hore to neni najlepsie. Nebude to prakticke. Ja by som asi ozaj radsej ten stol ozelel, len aby linka bola OK, aby tam bolo dost priestoru, aby si si mala vsetko kam dat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janka_266 keď dáš skrinky úplne do výšky, tak budeš mať o jeden rad skriniek naviac. Aj tak si myslíš, že tam tie všetky veci nepopcháš?
Odpovedať
@brnkinka popchať by popchala, len nebude mať veci po ruke, myslím, že to môže byť veľký problém. Ja by som radšej nechcela ten stôl v kuchyni. Len aby som mala viac miesta. Viac pracovnej plochy :)
Odpovedať
Profilova fotka
Sporak moze byt pri stene bez tej skary? + 4 spodne skrinku ~ 300 cm. Odkvapavanie z dresu bud ziadne, alebo zmensit. Takze ti zostanu 4 spodne skrinky. Do nich nezmestis hrnce, robot, fritezu, panvice, pekace a gril? Vlastne vsetko co je tazke na manipulovanie. Mikrovlnka tak ako teraz. Co mas teraz v tych spodnych skrinkach?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak by sa mohol vyhodiť jedálenský stôl a nahradiť ho ostrovom s vysokými stoličkami, tak by si získala viac úložného priestoru, no pri pôvodnom tvare kuchynskej linky, tak to neviem. Chcelo by to niekoho, kto navrhuje kuchyne, on by to mal isto viac v oku
Odpovedať
@lenkito10 myslíš bez tej dosky? Myslím, že to je tam fajn lebo má aspoň kde si odložiť napríklad aj varechu a môže si čistiť sporák aj z boku, keby to bolo úplne na stene, tak by s tým bol problém
Odpovedať
ja by som možno potiahla kuch. linku až po okno a oproti nej /bližšie k oknu/ dala stol k stene tou siršou časťou. stoličky dáš dve oproti sebe a dve vedľa seba .
Odpovedať
v takomto pripade by som siel do toho, ze skrinky po vrch a potiahnut linku, predsa len vyzera to, ze mas vela toho v kuchyni, myslim, co sa tyka vybavenia kuchyne, takze by bolo fajn keby si mala aj vacsiu kuchynu, radsej nechat ten stol stolom a dat ho napriklad do obyvacky, ze najst mu miesto
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?