Ako by ste skrášlili starú linku?

Profilova fotka
financie na novu nie su no nejake tapety, alebo nejako ju pretrieť a vymeniť uchyty? poradili by ste prosim :) rada by som mala tu kuchynu zeleno bielu... Dakujem :-):-)
Odpovedať
@misuka05 nuz popravde ak zvysok bytu zostane ako vidim, tak terajsi stav je asi oku najprijatelnejsi
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka kludne navrhnite čo všetko by ste ako pomenili, lebo toto čo ste napisali mi moc nepomohlo. mame sa sťahovať do tohoto podnajmu no na kuchyni mi záleží a na luxusný byt nie su financie.... Vdaka
Odpovedať
@misuka05 ved ti pisem...ty chces zeleno bielu kuchynu? ak budu podlahy a obklad ako je bude zelenobiela ako u kolotociarov + v podnajme im mozete "renovovat" nabytok?
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, tá linka má asi 40 rokov, ja som mala takú podobnú na chalupe, kým som nenasetrila na novú... Dá sa s tým fungovat, ale ja by som ti poradila nasetri nejaké korunky a kúp inú, nemusí to byt drahé napr. ako toto http://www.najlacnejsinabytok.sk/choc... dá sa tam aj na splátky, to isté platí o sporáku a chladnicke. Vyhodit to vsetko a kúpit nové postupne. Tá chladnicka bude zrút elektiny. Linku doporucujem rozobrat a dat k popolnici. Prepác za úprimnost.
Odpovedať
@misuka05 Ak vam majtel bytu dovoli zmeny, tak dala by som prec ten dreveny obklad z celej steny. Stenu nasledne na bielo. Predpokladam, ze skriinky asi nebudete menit kedze to nie je vase. Tak potom jedine zmenit dvierka a bud ich vymenis za biele (investicia tak cca 100€ u lacneho stolara), alebo ich oblepis bielou foliou - ale nebude trvat dlho a asi sa to bude odlepovat - to sa asi majitelovi bytu pacit nebude, ci? Detto by to chcelo novu kuchynsku dosku, aj drez - vyzeraju ze su povodne. Uprimne, ale oplati sa vam vrazat peniazky do niecoho co nie je vase? :-(
Odpovedať
@jarun no len v podnajme to asi nie je jej majetkom...
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka neviem, este som nebývala v podnájme, snád má nejakú dohodu s majitelom, alebo bude mat ;-)
Odpovedať
@misuka05 no ak nechces odstranit ten drevenny obklad z nejakeho dovodu, natrela by som ho na bielo, a dvierka by som skusila prestriekat farbou v spreji asi bielou, popripade hore biele a ked sa ti vlemi paci dolu zelene... a uchytky vymenit podla vlastneho vkusu a ceny :-) myslim, ze by to bohlo byt najlacnejsie riesenie ako to trosku vylepsit... pracovna doska by sa zisla nova... no keby nie je moje.. tak to asi prezijem... potom by som zutulnila nejakymi dekoraciami nad chladnicku, nad barovy putl a pod....
Odpovedať
Profilova fotka
@jarun dakujem ja by som to tak určite riešila ale je to len podnajom tak to chcem len nejako "vylepšiť":)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivec16 dakujem :)
Odpovedať
@misuka05 nepchaj do cudzieho ani euro, nema to zmysel, bude ta to motivovat dostat sa do lepsieho ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@s555 zmluva sa podpisuje minimalne na rok tak to chcem mat utulne trosku:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@misuka05 ja ti rozumiem, odpovedal som ti v ramci mojej politiky. ked uz tak zhod klucky, zablenduj dierky po kluckach, odmasti, prelep namokro s foliou ci tapetou, nahod nove klucky a nieco tomu pomozes. B alternativa je kupit si vlastnu kuchynu ktoru si potom zoberies.
Odpovedať
Profilova fotka
@s555 dakujem a cim odmastim? riedidlom ? :) je vhodna aj ta samolepiaca folia? a niečo taketo?? http://tapety.karki.sk/e-shop/e-shop/... dakujem za radu, presne pre to som to tu pisala :)
Odpovedať
@misuka05 akukolvek pvc , vinylovu foliu, nie papierovu :D zavisi od stupna znecistenia, najprv vycistit vydrhnut, odmastit naj. acetonom alebo isopropylalkoholom. lep to na mokro nebudes mat bubliny a kopu dalsich problemov.
Odpovedať
Profilova fotka
@s555 aha super rady dakujem :) ak ešte niečo tak šup sem s radou, ja som taka že všetko si najradšej urobim sama, ale toto som ešte nerobila a tak si necham rada poradiť :) a henta bola papierova čo som poslala v tom linku? :)
Odpovedať
@misuka05 to neviem ja ju nepredavam ale pravdepodobne nie, ale foliu kupuj tak aby si ju drzala v ruke pred tym nez ju zaplatis
Odpovedať
Profilova fotka
@s555 oki :) a kde by to mohli mať nejaky dobry vyber? merkury market alebo tak??)
Odpovedať
@misuka05 UTFG, pre mna merkury neexistuje. kludne skus aj velku reklamku.
Odpovedať
@misuka05 Ja som tak renovovala pred rokmi, dvierka dokladne vycisit, zatmelit otvory po uchytkach, prebehnut brusnym papierom. Nalepit vinylovu foliu - dostanes v lepsom papiernictve (aj objednaju podla katalogu), su v niekolkych sirkach, tak si to dopredu zisti a vyrataj spotrebu, nezabudni pripocitat na zahnutie cez hranu dovnutra dvierok, aby sa cela hrana pekne prekryla. Treba si na tom dat zalezat, vtom spociva cely uspech. Po lepeni nechaj vytvrnut aspon 24 hodin, potom navrtat nove uchytky a nallepsie aj novu pracovnu dosku a mas to. Mne ta folia vydrzala 15 rokov, stale jej nic nie je a to do nej mlatili dve deti. Neodporucam jednofarebnu foliu, ale nejaky napr. vzor dreva, lebo inak ti bude vidno kazdu "terennu nerovnost" pod foliou.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzimia ahoj dkujem a nemaš foto ako to vyzera?:)
Odpovedať
@misuka05 zajtra, ked pridem z roboty, tak ti odfotim. Pokusim sa aj detaily. Aj ked jasne, ze tato stara linka by uz najradsej sla do smeti, ak si trochu zrucna a mas k takymto veciam trochu vztah, tak to za to urcite stoji.
Odpovedať
Profilova fotka
Dreveny obklad natriet na bielo, dvierka by som prestriekala tiez. Uchytky ine, farbu riesit doplnkami.
Odpovedať
kvôli roku by som sa určite neznepokojovala vizážou cudzieho majetku. Moja rada...udržuj čistotu,daj nejaký kvietok a za rok sa uvidí.....vieš kolko ľudí malo zmluvu na rok a po troch štyrok mesiacoch museli odísť!!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
misuka05 - predpokladám, že ste mladá rodina, možno aj slobodná matka a v takej situácii asi nieje financií navyše. Ak by Ti to pomohlo a mala by si záujem, ostala mi doma nábytková nažehlovacia fólia, ktorá sa používa na povrchovú úpravu dreva, prípadne kovu. Aplikácia je jednoduchá, na očistený, mastnoty zbavený povrch, ktorý sa ešte môže zdrsniť brúsnym papierom sa položí táto fólia, ktorá má na zadnej strane nanesenú vrstvu lepidla. Po priložení na povrch sa jednoducho zažehlí žehličkou a nechá sa vychladnúť. Je to jednoduchá a pekná úprava povrchu. Mám niekoško roliek tejto fólie - vzor mahagón a tuším tmavý dub. Ak by si sa rozhodla pre túto úpravu, môžem Ti potrebné množstvo fólie poskytnúť zadarmo, lebo ja ju u pravdepodobne nepoužijem. Ak by si mala záujem, stačí povedať, ja sa pozriem koľko a v akej šírke tie rolky fólie mám.
Odpovedať
@misuka05 Slubene fotky sa prave nahravaju do albumu, tak pokukaj.
Odpovedať
Profilova fotka
Pekný večer, ako písala pani vyššie, fóliu z papiernictva, prípadne z tapetového štúdia, iste bude vo viacerých farbách, skúste pozrieť aj tu na MS v inšpiráciach, alebo na stránke mojdom.sk, je tam veľa zaujémavého, prípadne farba na drevo, resp. materiál, z ktorého je kychynská linka vyrobená. Určite bude aj v zelenej farbe. Tiež si rada "renovujem" staršie veci, všetko sa dá,len treba nápad a trochu trpezlivosti:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?