Ako by ste co najpraktickejsie zariadili tuto kuchynu?

V povodnom projekte sme uvazovali o oddelenej kuchyni od obyvacky ale teraz ked je hruba stavba hotova tak rozmyslame nad tym zeby sme to nechali otvorene pretoze je to maly dom a nechceme si sdk prieckou s posuvnymi dvojkridlami do puzdra priestor este viac zmensovat. Balkonove okna su orientovane na juh a na malu terasu (nad umyvadlo sme nedavali okno pretoze o 5 m dalej ma sused dom a mali by sme vyhlad na jeho schody a garaz ale nebol by problem ho dodatocne spravit). Ako by ste si tuto kuchynu zariadili Vy tak aby bola kuchyna prakticka, vela ulozneho priestoru (potrebujeme potravinovu skrinu pretoze nemame spajz ani pivnicu) a hlavne aby bola moderna a nadcasova. Vdaka za vsetky nazory a postrehy.
Odpovedať

Odpovedať
Tak nacrtol som si to v ikea planovaci. V pravo od terasovych dveri mam 3 vysoke skrine s tym ze prva od steny bude chladnicka, druha potravinova skrina a tretia vysoka skrina bude rura s mikrovlnkou. Vyzera to krajsie ak je mikrovlnka s rurou v strede a vysoke skrine su zlava a zprava ale vsade citam ze chladnicka by nemala byt z energetickeho hladiska vedla rury.Taktiez rozmyslam zeby tie 3 skrine boli vyssie ako zvysok kuchynskej linky (kvoli uloznemu priestoru). Vedla umyvadlo a umyvacku riadu. Indukciu planujem mat tam ako je rura (nemohol som najst obrazok indukcie tak som ilustracne pouzil ruru na pecenie) a nad nou schovany cirkulacny digestor aspon 600 nakolko budeme mat rekuperaciu. Kuchynu od obyvacky bude oddelovat pultik (je to aj prakticke a budem mat viac priestoru na odkladanie). S hornymi skrinkami sa este treba pohrat. Kuchynu budeme robit az buduci rok ale co ma momentalne trapi je rozlozenie kuchyne nakolko o par tyzdnov zaciname dokoncovat z vnutra a ja musim vediet kde potiahnut vodu a hlavne zastrcky na elektricke spotrebice ( zatial je tam iba odpadova rura tam ako je znazornene umyvadlo). Dalo by sa rozlozenie nejak vylepsit?
Odpovedať
Este ma napadla takato moznost ale trebalo by niecim oddelit (mur, sadrokarton) skrine od obyvacky kedze pri vstupe po pravej strane bude obyvackova stena a z lavej vysoke kuchynske skrine.
Odpovedať
Nejake nazory hlavne co sa tyka rozmiestnenia nech tu nediskutujem sam so sebou :-)
Odpovedať
@martin118 podla mna to nemas dobre ani jeden navrh, robi to dojem vyvarovne, ja by som dal kuchyni tvar L. Ak to bude spolu obyvacka a kuchyna dolezity bude digestor a to aby kuchyna ladila s ostatnym nabytkom.
Odpovedať
diky snowy a co hovoris na tento navrh ? Inak rozlozenie dolnych skriniek na kratsom `L` z lava do prava: 60cm skrinka, 80 cm indukcia s 2 sufliikmi, 60 cm skrinka dlhsia strana: 40 cm kos, 60cm umyvadlo, 60 cm umyvacka riadu a nad nou odkvapovy drez, 60 cm skrinka, 60 cm vysoka skrina rura + mikrovlnka, 60 cm potravinova, 60 cm chladnicka s mraznickou. S hornymi polickami sa treba pohrat ale ako insparaciu som tu na MS videl napr. aj tuto kuchynu. Obyvackova stena bude zariadena minimalisticky v strede TV a po boku 1 max. 2 skrinky.
Odpovedať
Vsoke skrine daj na stenu 3,6m dlhu, jedna potr.skrina je malo ak nema spajz ani pivnicu.
Odpovedať
@atlaska Som rozmyslal ze by sa horne skrinky zrobili vyssie a tym padom by som si zrobil potravinovu skrinu na `lezato` sice by tam manzelka bez stolicky nedociahla ale byvame v meste obkoleseny supermarketmi a na malej zahrade nedopestujeme nic cize by sa tam odkladali veci ktore nepotrebujes kazdy den.
Odpovedať
@martin118 nejde len o potraviny,ale ja napr. nemam na kuch,linke odlozene, vsetky korenicky, hriankovac,krajac............vsetko je v spajzke, potrebujes odlozit mixer, neskor nejaky odstavovac, mame teraz ryzovar-super vec aj na ine ako ryzu.........potom je tendencia zaprata si linku tymito vecami. ja napr. mam iba vysoke skrine a ostrov, ziadne spodne a horne skrinky,zastena-ziadna klasika linka v obyvacke.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin118 Najskôr Vám dám tip, kde sa dajú nájsť fajn inšpircie, aj keď to je stránka s projektmi, ale niektoré majú aj vizualizáciu interiéru a ja sama som z toho čerpala, aby som vedela, či niekde dať okno, dvere, stenu a pod. Niekedy sa ani janeviem pohnúť z miesta, čo sa návrhu týka...lebo som zle začala...napíšem do IP :-)
Odpovedať
@atlaska nebranim sa moznosti umiestnit vysoke skrine na kratsiu stranu az po strop len potom by to trebalo nejakym sikovnym sposobom oddelit od obyvacky pretoze ked vojdes tak po pravej strane bude obyvackova stena. Nejaky napad? Kde je lepsie umiestnit indukciu co sa tyka osvetlenia pri vareni z juznych terasovych dveri na kratsej alebo dlhsej strane?
Odpovedať
a preco to chces oddelovat? Urob kuchynu aj nabytok v obyvacke z jedneho materialu,jedneho stylu, vyrobia ti aj kof. stolik nielen stenu. Umyvanie a varenie das na dlhu stenu + mensi ostrovcek na odlozenie nejakych veci a pripadnu pracu,miesta je tam dost ked das prec priecky. v obyvke je malo uloz.miesta, hore do skrin naskladas aj ine veci nielen kuchynske,napr. rozne sanony s dokladami, baliace papiere, vianoc.ozdoby........
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tak po dlhom uvazovani ako co najlepsie usporiadat kuchynu sme vo finale dospeli ku kuchyni v tvare L nakolko na ostrovcek a stol tam nebude miesto. V kratsom L-ku budu vysoke skrine v tom mam dost jasno ale v dlhsom L-ku som dal 2 varianty ktora by bola podla vas lepsia? Kde by ste umiestnili indukciu a kde umyvadlo resp. dalo by sa to este nejak vylepsit?
Odpovedať
Tak nakoniec dame tuto variantu dlhsieho L-ka. Sice umyvadlo s myckou bude dost vlavo ale zas okolo indukcie bude dost pracovnej plochy. Nejake pripomienky?
Odpovedať
ahoj.ak ťa môžem trochu postrčiť, daj myčku niekam inam. do tej"schovanej" potravinovej skrine bude dosť nešťastný prístup. ak bude potr. skriňa č 4 s otváranými, nie vysuvnými dvierkami bude to lepšie.hoci nie ideál.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?