Akej farby máte drevené trámy v kuchyni a v obývačke?

chcela by som sa opýtať, či bude mať niekto v dome viditeľné drevené trámy, ak áno, akej farby ich budete mať? My budeme mať iba nad kuchyňou - obývačkou (jedna veľká miestnosť) priznanú strechu a bude nám vidno trámy. A teraz rozmýšľam, akej farby by mali byť, príp. k čomu by mali ladiť.....Keďže v tej miestnosti budú aj drevené schody, mali by byť asi rovnakej farby. Len neviem, či existuje aj nejaká farebná škála moridiel na tieto trámy. Rozmýšľala som nad hnedou, ale nie až takou do čierna. ďakujem za vš. tipy. :-N
Odpovedať
veľmi dobre vyzerá prírodný vzor, čiže stačí iba prelakovať bezfarebným lakom.
Odpovedať
Profilova fotka
ano mi ich budeme mať na celom prízemí a budú len prelakované je to svetlejšie
Odpovedať
Profilova fotka
my mame tiez tramy ponechane priridnej farby, moridla existuju v celej farebnej skale, myslim ze je dervo je krajsie ked ostane "drevenej" farby. ked budete mat aj schodz tak by bolo fajn to mat z rovnakeho drevo alebo co najpribuznejsej farby dreva. mame tmavu podlahu a je to aspon pre nas celkom pekne. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my ich tiež plánujeme na celom prízemí, a kladiem si rovnakú otázku, bojím sa že tmavá nám miestnosti ztemní, zmenší, preto asi zvolíme len lak, teda prírodné drevo aby vyniklo a aj nábytok tomu zladíme, asi skôr bledší, tiež z prírodného dreva. Schody by som určite tiež nechala prírodné, alebo ak sa vám páčia tmavšie moridla,tak potom pre oboje-schody aj trámy také
Odpovedať
vsetko zalezi od vkusu...mne sa velmi paci ceresna.... niekto povie, ze tmavsia zmensi priestor, ale podla mna vyzaruje teplo... stastnu volbu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj my budeme mat viditelne tramy v celom dome. Co sa tyka farby tak urcite nejaka tmavsia - zatial este neviem. Skor ich asi budem ladit k oknam. Ja sa len chcem spytat na rozmery tramov. Kazdu chvilu ich ideme objednat a neviem ci objednat rozmer 20x20 alebo 20x25 (25 je sirka). Bojim sa aby nevyzerali uzke - sa mi to velmi nepaci.
Odpovedať
Momentálne mám predstavu :-p , že tmavšie trámy nie tie svetlé a taká istá farba schodov, podlahu by som chcela svetlé marmoleum - niečo ako kameň a kuchyňa možno vanilkovo žltá (to sa ale každú chvíľu mení) a nábytok v obývačke asi tiež niečo k tým trámom príp. svetlejšie závesy a čo ja viem. Podľa mňa to svetlé drevo tak nezvýrazní tú miestnosť. A tiež si myslím, že tmavšie schody zvýraznia miestnosť, keď budeme mať biele steny a svetlučkú podlahu. Alebo sa vraj dajú tie trámy obložiť drevom a to sa potom prípadne natrie, no neviem. Len som niekde čítala.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Profilova fotka
urcite su krajsie nejake tmavsie
Odpovedať
prirodne ponechane tramy vyzeraju ako na chate na lyziarskom vycviku, je to pre mna take surove, neprijemne...A ak si niekto mysli, ze namorene drevo nevyzera ako drevo tak asi este nevidel eben, palisander, stredomorske dubove drevo etc... je smutne, ked si niekto mysli, ze prirodne drevo je len svetly bledy smrek, z ktoreho sa tramy na 90% robia. Moridla nie su farby a ponechavaju viditelnu strukturu dreva, dokonca ju este zvyraznuju. S drevom sa daju robit zazraky. Ak vsak niekto chce alpsky styl, tak je vhodne morit na cerveny smrek, ak chce niekto provensalsky tak natriet na bielo, ak chce niekto ch. chic tak bielene a kefovane, ked chce niekto styl stareho stredoeuropskeho domu, tak su vhodne tmavsie moridla...atd.. vsetko je o tom, ako ma priestor vyzniet......aby z toho nebola kolotocarina, aby sa to nebilo so zariadenim... Moridel je strasne vela, nabehni do farby laky a uvidis. Mne osobne sa pacia tmavsie odtiene, take plnokrvne :) ale najlepsie moridlo je bycia krv :) :) :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
dobry den, kto vam nakoniec urobil tie tramy? lebo mi tie ktore drzia strechu zakryvame a nasledne na sadrokarton by sme dali tramy z derva - nie plne drevo, aby to nebolo tazke, ale bolo by to uckami prichytene. neviete o niekom kto to robi?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
@anuska dobrý deň prajem. Prosím vas viete mi poslat v súkromnej sprave,ze ako vam projektant navrhol tu otvorenu kuchynu a obyvacku? Mme projektant tvrdi,ze pri valdovej streche je to komplikovane spravit. A on to nerobi. Dakujem. Poprípade ak uz byvate,tak aj nejaku fotecku? Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?