Aké hrnce kúpiť?

poradte znacku, typ, material hocico co mi pomoze.. naco mam pozerat....nevyznam sa v tom a obchody su ich plnee
Odpovedať
tescoma...ja som s nimi spokojna...
Odpovedať
my mame zepter, su vyborne ale tolko penazi by som za nich nedala. :-D svokrovci o tom vedeli, tak nam ich kupili ;-)
Odpovedať
@livkaslivka Dobrý den. Kupte si hrnce, které budou masivní, těžké, určené na indukci a hlavně budou vyrobeny z nerezové ocele 18/10 . Takže tam se dostanete na hranici zhruba 4 - 5.000 Kč, což by mohlo být tak nějak kolem 200 Euro za sadu 5 ks ( 2 hrnce, 2 kastroly a 1 rendlík ) + 4 poklice. Jestli máte svokrovce, kteří by měli tak blbý nápad Vám koupit Zeptery, tak jim to rozmluvte a kupte si třeba Tescomu Home profi, Tescomu Vision,Tefal, Silampos a pod. Zbudou Vám prachy i na tu indukci a bude to stejná paráda. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva tiez si myslim :-) ale tak co uz
Odpovedať
takze uvazujem nad tefal a tescomou...obidve tak do 150 eur za nejaku supravu riadu...a co je ta indukcia?
Odpovedať
Mame Fissler a sme s nimi velmi spokojni, zbytok rodiny ma Zepter, no stale su problemy s kuchtou.
Odpovedať
@livkaslivka Dobrý den. Indukce je způsob, kterým se předává teplo z vařidlové desky do nádobí. Je to založeno na podobném principu jako transformátor, kde se teplo vyrobí až v hrnci, kde musí být ve dně zalisovaný kus elektromagnetického kovu. Ten se indukcí ( přenos elektromagnetického vlnění z generátoru ve vařidlové desce ) zahřeje a teplo se vedením rozšíří do celého hrnce. Čili z toho plyne, že dno tohoto nádobí musí být magnetické. Dá se to ověřit jednak vylisovanou značkou ( znázorňuje několik závitů drátu ) nebo obyčejným magnetem. Když magnet drží na dně, hrnec je použitelný na indukční desku. Vlastností indukční desky je, že se sama nezahřívá. Teplo se na ni přenáší pouze stykem s hrncem a je podstaně nižší teploty, jak třeba u klasické sklokeramiky, nebo elektrických plotýnek. Důležité je vědět, že indukční ohřev je stejně kvalitní a někdy i rychlejší ( systém booster ) , jako u plynu. Já bych doporučil zakoupit raději na první pokus nádobí vhodné i pro indukci ( bude dražší ) ale nikdy nevíte, kdy tu obyčejnou klasickou sklokeramickou desku vyhodíte. Nevíte, jestli to bude za 5 roků, za rok, nebo nejlépe ji ani nekupovat. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam Sollingeny, tiez z tych drahsich, su fajn, ale velmi dobre su aj tie, co mam z Ikea (Ikea 365+), tiez maju dvojite dno, su z nehrdzavejucej ocele, maju fajn cenu... 8-) Do novej kuchyne si urcite nakupim tieto... alebo AJ tieto :-)
Odpovedať
Ja mam tiez IKEA, kupovali sme ich ako "docasne" do podnajmu a milo ma prekvapili. Zatial ich neplanujem menit ani v novej kuchyni.
Odpovedať
Ahojte, mate skusenosti s keramickymi hrncami? Poskulujem po nich dodavatel mi potvrdil ze uz maju a na indukciu..co je moja podmienka.. samozrejme nechcem kupovat napodobeniny.. su drahsie ale myslim ze dobra investicia Mam par hrncov radu thomas.. aspon wok sa mi pozdava grilovacia panvica tiez a omacnik je tiez ok.. Dakujem za nazor
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Kde sa dajú kúpiť keramické hrnce na indukciu? Zatiaľ som našla len keramické panvice na indukciu ale hrnce nie. Ďakujem.
Odpovedať
@mury Napr. Silit má keramické hrnce vhodné na indukciu. Ale našla som aj iné, napr. http://kruber.sk/nadoby-keramickym-po... http://kruber.sk/nadoby-keramickym-po... http://kruber.sk/nadoby-keramickym-po...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@mury ahoj, ja som si nechala poradit od znamej a nakupujem od http://www.vivashop.sk/ mam len panvice - hrnce som nakoniec dostala darom od deda :-o ale i tak som presvedcena ze pojdem do tychto keramickych.. pisala som im mail, a potvrdili ze staci uviest do poznamky typ indukcia a za tu istu cenu ako maju "klasicke" dodaju .. neviem ci si sa uz nerozhodla alebo este zvazujes.. 8-)
Odpovedať
v tes*u maju take z pozlatenymi ruckami, stoja cca 40-60 eur, cela sada.... pomerne dobre hrnce, tie rucky su relativne studene, dna su dost hrube....... pouzivam ich vyse roka, plna spokojnost za malu cenu..
Odpovedať
Tescoma , alebo Zepter
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
A aké aby boli aj do umývačky riadu a ich nepoškodili?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte. Co hovorite na tieto hrnce na indukciu? Mate niekto? Skusenosti?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Ahoj, po výbornej skúsenosti s panvičkou od Tescomy, by som šla aj do hrncov od Tescomy. Asi by som šla do tej rady Presto https://eshop.tescoma.sk/suprava-riad... . Na portále výživovo si v nezávislom teste viedli najlepšie. Dizajnovo sa mi trochu viac páči tá rada Ultima, ale tie sú trochu drahšie. Zase keby som chcela mať fakt dobré hrnce, tak by som sa do toho asi nebála investovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?