Aké farby do bielo-smotanovo-hnedej kuchyne?

Ahojte. Chcem Vás poprosit o rady a inspiraciu, ake farby do tejto kuchyne? Je spojena s obyvackou, ktora tiež ešte nie je zariadena. Za kuchynskou linkou bude este keramicky obklad jemnej bezovej farby (obkladacky 10x30cm tvaru tehliciek). Ake zavesy, doplnky, textil, sedacku by ste zvolili? Aby sa to cele trochu ozivilo. Cele sa to snazim ladit do bielo-smotanovo-hnedej, ale chce to aj nejake farby. Za inspiracie vdaka :)
Odpovedať
Nakolko to budes mat prepojene s obyvackou,treba mat obe miestnosti v jednom tone, s rovnakou farbou doplnkov. Kuchyna je jemna,elegantna,netreba ju preplacat nejakymi kriklavymi farbami. Tie sa vam rychlo obkukaju ;-) Ja by som dala kombinaciu bielej s nejakou tmavsou hnedou. Tym nepokazis nic,udrzis eleganciu miestnosti a dobre sa ti budu kombinovat doplnky. Ak sa ti ziada nieco vyraznejsie,tak mozno trochu hraskovo zelenej. Su to vsetko prirodne farby,nebiju sa.
Odpovedať
Profilova fotka
levandulova fialova, zlta - uplne cokolvek prirodne. len nie hnede, to uz by podla mna bolo strasne vela hnedej a vela hnedej unavuje. pravdu mas, treba to ozivit ale jemne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte :) Potrebovala by som radu mam vybrane tieto 2 kuchyne z Ikeii,ale neviem sa rozhodnut ktoru,bielu,alebo sivu??Mne sa trocha viac paci biela,ale neviem aka bude na udrzbu? Tak by som vas chcela poprosit o radu alebo skusenosti s bielou kuchynou :) Budem vdacna za vsetky rady :)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
my mame podobnu a moja zena si tam dala vacsinu spotrebicov cervenu a niektore bordove a tak to zvyraznilo celu kuchynu
Odpovedať
@aquabelle tusim sa mi paci ta zlta,trochu by to rozziarilo priestor,napr.zlte zavesy,sedacku v neutralnej (sedej,hnedej)farbe a na nej oranzovy a zlty vankusik....
Odpovedať
Hodia sa ti tam asi všetky farby :-) Vyberaj podľa toho, aká sa páči všetkým doma ;-) Radšej by som spotrebiče a pod. nekupovala moc farebné... radšej závesy/žalúzie, kvetináčiky, podušky a pod. ľahko vymeníš a zmeníš tým celú miestnosť. Príp. skús niečo mnohofarebné ;-) napr.: http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro... alebo http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro... prípadne taký romantický look: http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro...
Odpovedať
Profilova fotka
@kincelovakatka ahoj, ta siva je nadherna. ale urcite drevenu dosku na ozivenie a drevenu podlahu. Biela nie je zla, ale mne zacina vadit ze ju ma uz uplne kazdy. co sa tyka udrzby tak to je pravdepodobne na to lepsie ta siva. :-)
Odpovedať
Biela kuchyna je ok, pretoze vidno, kde je spinava a hned to utries.Mala som bielu kuchynu 20 rokov, teraz mam drevo a nie som spokojna. Isla by som este raz radsej do bielej. Len prepana nie drevenu pracovnu dosku, je to absolutne neprakticke a po pomerne kratkom case aj nepekne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
ahojte žienky :-) ;-) rieši niektorá teraz kuchynskú linku? aká farebná kombinácia sa vám najviac páči? aké máte skúsenosti s tmavými kuchyňami (napr. šedá)??
Odpovedať
@lenikkk4 poviem ti jedno, vy ženy ste každá iná a tým pádom máte aj iný vkus ;-) Takže myslím, že sa úplne zbytočne pýtaš. A k tmavým kuchyniam ti poviem toľko, že niekto má problém s tým ako sa udržiavajú, niekto nerieši udržiavanie lebo sa mu taká kuchyňa páči stoj čo stoj ;-)
Odpovedať
@igiro máš pravdu, že každá sme iná ale aj napriek tomu si rada vypočujem názory ostatných žien :-) :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lenikkk4 tmava kuchyna nie je problem. Teda nie ked si das ten antipackovy povrch urobit, ja to tak volam, vies, ze neostanu na kuchyni nejake odtlacky ruk a podobne veci. Aby nebola neustale akoby spinava, dochytana v takom pripade s tmavou kuchynou ja nevidim problem :-D :-D
Odpovedať
@kralic áno, veď presne nad tým materiálom som aj uvažovala. takže hovoríš, že na takej doske nie sú packy skoro vôbec vidieť? máte takú doma??
Odpovedať
@lenikkk4 doma ju nemame, ale mal som tu cest si ju nedavno pozriet a vyskusat aj ako funguje tento povrch, ci teda ma zmysel dat donho tie peniaze, co za to pytaju a mam pocit, ze sa to vyplati lebo nebolo na tom vidiet nejako dokopy nic a duplom nie ruky ;-)
Odpovedať
Mysli na to, že je lepšie keď budeš mať kuchyňu a obývačku zariadenú v jednom tóne aby sa to nebilo. dal by som tam nejakú zemité farby, ne krikľavé. Teda aspoň mne by sa to tak páčilo
Odpovedať
Profilova fotka
@jadanka23 No podla toho ako to chces mat ziariadene. Ale k takym bledym farbam mozes podla mna zvolit cokolvek, nic sa s tym nebude nijak velmi byt. Uz je len na tebe co sa ti paci.
Odpovedať
toto treba ponat komplexne aj s obyvackou, teda dala by som uplne neutralnu sedacku, asi nejaku tmavsiu kremovu, ako kava s mliekom, mozno aj nejaku sivu ale s nádychom do hneda. A potom uz mas ruky volne, doplnky (zavesy, koberec, vankuse, neuzitocne ale ozdobne serepeticky...) v akejkolvek veselej farbe aka sa ti paci. Tykysova, cervena, oranzova, zelena, zlta (ta by mala byt skor zltkova ako citronova)... A ked sa ti okuka za par drobných vymenis za inu farbu. Nabytok do obyvacky by bol vhodny v drevenom dekore, trosku tmavsom ako podlaha alebo podobnom. Treba ho este doladit s dekórom dveri aby to potom nevyzeralo ako vzorkovna v parketovom studiu
Odpovedať
za mna doplnky zlte aj v obyvacke a sivu sedacku. cele by som to nejak tak podobne ladila. ale nie ze uplne zltu ale skor taku nejaku bledsiu, nech to velmi nekrici :)
Odpovedať
@emiliee netreba zachadzat do extremov, povedal by som, ze treba sa drzat toho, ze vsetko s mierou, aj farby, hlavne aby to nebolo, ze kazda miestnost ina, inej farby :-D Lebo uz aj taky barak som videl a to som nevedel, kam skor sa mam akoze pozerat :-D
Odpovedať
@svetkojan to nie, to zase az taky blazon nie som, mam rada farby, no zase by som to nejako nechcela prehnat, tak ako som pisala, mam rada ked veci nekricia :P
Odpovedať
cely zivot mam bielu kuchynu. a poslednu dokonca s vysokym leskom. super sa udrziava a vzdy "vonia" cistotou. u sptrebicov sosm konzervativna, ostavam pri kovových farbach (ako madla) a farby - vsetky ktore ti sedia :-) v kuchyni sa musis citit najpsie ty, samozrejme ak je to tvoje kralovsto. tvoja kuchyna je krasne jednoducha a cista, mas tisíc moznosti. ja by som mozno isla aj do viacerých vyraznych farie - tip: vcera v "na chalupe/joj" Katka prestavovala vyrobcu kachliciek. mna osobne velmi inspiroval. skus si to pozriet v archive, mozno ta to oslovi. nemyslim, ze by to chcelo pastelove farby... ale naozaj ma kazda z nas iny pohlad a aj ten je ako "okom muchy" :-) ozaj a co zelena s nádychom do modra teda skor tyrkisova? a k tej kuchyni z ikea - ja by som volila sedu, alebo ich obidve citlivo skombinovala :-) ked sa uz nevies rozhodnut :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?