Aka sklokeramicka varna doska na 400V

Profilova fotka
zdravim ma niekto sklokeramicku varnu dosku napajanu na 400V? a aku?, lebo to su informacie, ktore neviem spolahlovo najst na webe. v dome mam natiahnute k sporaku 400v a je zbytocne to nevyuzit. No a vstavane rury na 400v asi ani nie su :) neviem aka znacka je dobra, ale mi to pripada, ze kazdy vyrobca ma plus minus to iste len za inu cenu... dakujem
Odpovedať
@virnik27 nemas sajnu o com pises, vsetko co si napisal je somarina, az mam pocit ako keby si to pisal ironicky. @dorwin neches indukciu? Je to asi lepsie. Aj sklokdramika musi mat zapojenie na viac faz.
Odpovedať
Profilova fotka
@virnik27 asi si nepochopil otázku. @sysell indukciu nechcem. Viem jej výhody, ale nechcem ju. Viem, že sa pripája na viac faz. Ale keď. Pozerám, tak všade píšu len pripojenie 230V. Ale napr. Beko ma aj na 400v (2 alebo 3 fázy) ale bosch uvádza len 230v
Odpovedať
Ja mám Mora VDS 633 C,dá sa pripojiť na 230V,aj na 400V.Mám novostavbu ,takže elektrikár to pripravil na 400V,aj tak pripojil.Keď som hladal ja sklokeramiku na 400V na eshopoch,tak som čítal tech.informácie,kde to máš rozpísané.K spolahlivosti sa neviem vyjadriť,mám ju krátko.Elektrikár ma odhováral od drahých,že vraj to nemá význam.
Odpovedať
@dorwin co ta taha k sklokeramike a nie k indukcii?
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign pretoze nemienim riesit speci riady a mozem pouzivat aj sklo. A tiez mam vcely a ked krmim na zimu potrebujem fakt veelke hrnce, ktore uz mam. nemam chut kupovat vsetko na novo. a podriadovat sa indukcnej doske. Ona ma sluzit mne, nie naopak.
Odpovedať
@dorwin ja som ziadne nove hrnce na indukciu kupovat nemusela. vsetko funguje, dokonca aj stare smaltove hrnce od mamy :-) staci prilozit magnet. sklo chapem, ale v skle peciem v trube, nie na doske.
Odpovedať
@virnik27 400v neexistuje v sieti mas len 230v, ked pise ze ma 400v znamena ze tam ma natiahnute 3 fazy to znamena ze akoze 400v. Skoro vsetku su 230v ano aby mohli ist na 1 fazovy rozvod. Vacsina ma ale moznost aj na viac faz, vacsinov 2. Bud tam je schema a daju sa rozne pripojit alebo vyva aj kabel 4 zilovy kde su 2 fazy spokene dokopy, ak mas k dispozicii viac faz oddelis kablik a mas.
Odpovedať
@sysell @dorwin pozri ako me tych 220 co pisu vavsina je riesena podovne cize idu na 2 fazy v pohode. Vyber si co chces potom si stiahni navodba uvidis ako sa zapaja
Odpovedať
@dorwin Gorenje ECT 6 SY2W zapojené na 400
Odpovedať
Profilova fotka
@virnik27 čo som sa ja stretol, tak väčšina dosiek mala kábel.
Odpovedať
@virnik27 Moja Electrolux ma tiez vyvedeny kabel. A naco chces preboha pre 16A tahat 4ku?
Odpovedať
@danculd moja.... indukcna...mala sice kabel pribaleny, ale na dosku som ju pripajal sam... Zapojil som nu na 2x230V. Kablik 5x2,5.. Z tretej fazy su potiahnute zasuvky pod kuchynskou linkou ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@virnik27 Ale tu sa nebavime o zavodnej kuchyni. Drviva vacsina domacnosti ma dosky do 10kW prikonu a tam je 5x2,5CYKY s istenim 16A uplne postacujuci.
Odpovedať
@virnik27 ja mam 5 varnych zon a teda 16A nevyhadzuje ani nahodou....
Odpovedať
@virnik27 Su aj so 6 varnymi zonami a stale su do 10kW.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?