Aká kuchynská linka by bola najlepšia?

Prosím Vás, vedeli by ste mi poradiť? Momentálne riešime kuchynskú linku, ktorá má rozmery 3,23x2,05m. Nakoľko nie je bohvie aká veľká, tak máme dilemu ako ju spraviť. Či ju nechať iba do Lka, alebo ju potiahnúť až do Učka.. chcela by som peknú, modernú linku, ktorá by mala všetky spotrebiče zabudované (umývačka, mikrovlnka, sporák, rúru, a pravdepodobne aj chladničku) + čo najviac úložného pristoru. Podľa pôdorysu máme nad umývadlom okno, a pri kuchynskom stole máme zase dlhé francúzske okno, čiže tam sme už aj s linkou skončili, a o to je to ťažšie .. A moja otázka znie "našla by som tu niekoho takého, kto má rozmerovo podobnú kuchynskú, a vedel by mi poslať foto?" Prípadne niekoho, kto by mi vedel poradiť ako by to bolo najlepšie spraviť? Lebo začínam byť už zúfalá 😔😔 Budem vďačná za každú jednu radu, vopred veľmi pekne ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj @michaela136 :-) A co tak oslovit nejakeho stolara, aby ti to skusil nakreslit? Oni sa v takychto veciach vyznaju najlepsie. Ale co sa tyka mojho nazoru, tak by som to nechala len takto v tvare L. Mozno nebudes mat az tak vela ulozneho priestoru ale tvar U by mi tam uz prisiel moc, bolo by to vsetko natesno strasne.
Odpovedať
tak do Ú-čka Vám asi moc nevíjde, kde by ste premiestnili stôl so stoličkami? stoličky sa musia vysúvať, minimálne, ako na nákrese, nemáte to kam poťiahnuť. Inak, my máme linku skoro do štvorca, teda, máme len miesto na prechod a všetko ostatné je linka, poviem pravdu, nie je nič horšie, ako rožné skrinky :-( skôr by som ťahala skrinky až po strop, teda minimálne na stene od zádveria
Odpovedať
Tuto ucko nebude dobre, to by uz moc bolo natesno a silou mocou, myslim, ze to by bolo este horsie jak tento nacrt. Nechat to takto bude podla mna najvhodnejsou variantou. Jasne, ze to nie je moc, ta kuchyna, ze by si prijala vacsiu, to aj ja :P, ale musime robit s priestorom, ktory doma mame :-)
Odpovedať
Tu odkladaciu plochu na riady by som dala na druhu stranu, do roku linky. Ten je malo vyuzitelny a medzi umyvadlom a varnou doskou sa zvacsi pracovna plocha. Ak zvyknete robit v kuchyni casto naraz aj dvaja, dala by som radsej ruru pod varnu dosku a nie vstavanu na lavej strane. Tam len vstavanu chladnicku, nech je tam tiez aspom nejaka pracovna plocha. Inak tvar linky podla mna staci, date vrchne skrinky az po strop a uloznych priestorov bude dost.
Odpovedať
Teraz riesime podobnu kuchynu - este o trosicku mensi priestor. A toto je skoro finalny navrh. - vo finalnom je uz vyrieseny roh (ina skrinka( - Dres aj umyvacka je posunuta dolava Kvoli priestoru sme nedali vysoku skrinu na potraviny. A varna doska bude 90x40. Bez digestora. Mal som v jednom z predchadzajucich bytov podobnu a uplne v pohode to bolo (stvorclenna rodina). Rozmer tu je cca 2,3 x 2,8
Odpovedať
@michaela136 Úložný priestor sa dá získať ešte vpravo medzi francúzskym oknom a kuchynskou linkou, ale iba v podobe horných skriniek, dole by som nič nedávala, aby zostala kuchyňa priestranná, vzdušná, nepreplnená. Samozrejme, horné skrinky by museli byť v dostatočnej výške, aby si sadajúci k stolu nebuchol hlavu, prípadne stôl od okna pre pohodlné sadanie / vstávanie trošku odtiahnite, ak to priestor dovoľuje. Skrinky si predstavujem predĺžené vodorovné, napr. ako na priloženom obrázku (odmyslite si tie spodné, lepší obrázok som narýchlo nenašla) :-) Iné U si v tomto priestore veľmi neviem predstaviť. Rohové riešenia nie sú najideálnejšie, ale ak sa inak nedá, treba využiť každý kút a každú stenu ;-)
Odpovedať
tažka otazka. Zaleži hlavne od značky, velkosti, doplnkov. Ak chceš uplne lacnu, skus nejaky kuchynsky blok
Odpovedať
@yasna toto tiez nie je zly napad, mozno by to dobre ukazalo, len fakt treba mysliet na to aby potom boli v dostatocnej vyske, len aby prave to nebolo pri realizacii problemom ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?