2 košová vs. 3 košová umývačka riadu

Profilova fotka
Prosím poraďte - je lepšie mať ten tretí najvyšší košík extra len na príbory, alebo stačí mať umývačku "dvojšuflíkovú"? Usporí sa priestor? Umyje sa príbor lepšie? Neviem, ktorú variantu vybrať.
Odpovedať
@marcipanovatorta doma mam so suflikom na pribor, na dome bez, len s kosikom v dolnom kosi. vyhovuje mi vias so samostatnym suflikom na pribor. zbytocne to zabera miesto v spodnom kosi, a zda sa mi ze je aj lepsie umyty.
Odpovedať
@marcipanovatorta treti suplik. Sice je 4o v podstate len iny styl, napr.. kosik zoberies a vylozis pribor pohodlne, ale setri to miesto
Odpovedať
Ja mam tiez skusnosti aj aj. Obe maju svoje vyhody,nevyhody-3kose - pribor sa lepsie vybera,ale kos zabera miesto,nezmestia sa mi tam vinove pohare-u nas casto pouzivane,musim dat nizsie stredny kos a dole je potom malo miesta na plytke taniere. Kos dolu - tam sa horsie vybera pribor a zasa je tam menej mista na hrnce,panvice,taniere. Ked budem vyberat stvrtu mycku budem urcite kupovat XXL-je vyssia nez klasicke mycky a s tym tretim kosom - suflikom hore.
Odpovedať
@marcipanovatorta ja by som len dodala k tomu co pisala @atlaska, ze praveze pri kosiku dole sa podla mna super vyberaju - ja to robim tak ze si vyberiem cely kosik a potom to z neho len pohodlne povyberam. teraz tusim budem mat tu s tretim vrchnym kosikom tak som zvedava
Odpovedať
@atlaska predjite na palenô a mate po probleme:)
Odpovedať
Profilova fotka
@mcdog a ked to budu pit z vinovych poharov? :-)
Odpovedať
@vovo to dlho nevydrzi a v takych sstavoch UMR pouzivat nebude 8-(
Odpovedať
@atlaska keby si si dnes vyberala tak ktorú? :-) a dala by si ju vyššie ako je zvykom,či?prosím kto ju má vyššie dajte foto,dík.
Odpovedať
@marcipanovatorta 3 zásuvku na príbor,super. :-)
Odpovedať
@mcdog @vovo aj na palenou mam pohare na vysokej stopke. @marta2610 ja ti neviem, do tejto kuchyne uz vysoku nedam, ani by sa nehodila, kedze mam len ostrov a bol by tam nepekny odskok a ani zulu nemienim menit. Takze riesenie je dalsie taniere kupim s mensim priemerom, a dokym sa nerozbiju mam stredny kos nasikmo,takze dam aj pohare aj taniere. @luck4 ano da sa vyberat, ja mam vsak priborovy sufel hned vedla mycky,takze nerobim ani krok navyse. Moj muz stale "nadava" ze ten kosik dole bol lepsi.
Odpovedať
Profilova fotka
@marcipanovatorta jednoznacne zasuvku na pribor hore, je to super vec, pribor pekne poukladany a dole zostane miesto na nieco ine :)
Odpovedať
Profilova fotka
@vovo umyvame aj vinove pohare, vobec nijako zasuvka nevadi ...navyse horny kos mame vyskovo nastavitelny, takze ked chcem, dak ho do 3 roznych vyšok :) uplne v pohode tam dam vinovy pohar.... @atlaska aku ty mas umyvacku? lebo u nas aj ked by som dala dole na najnizsiu polohu nasš Boženu, tak stale mam koooopec miesta na taniere, pekače, čokolvek... ja to mam na strednej vyske a pohare tam davam na sikmo v pohode...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@katrin21 zalezi ake mas taniere aj ake pohare, my mame fakt vysoke vyse 24cm a este aj siroke, sampanske vyse 25cm. mycka Kuppersbusch, vnutro je detto ako Siemes ci Bosh. Ja to nejak neriesim, riesenie som si nasla. Len pisem pre a proti. Nieco som sa uz naumyvala v myckach za 25rokov. Takze viem aj porovnat.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska jaaj, no ale tak take pohare su asi vseobecne problem, to by som teda do UMR asi radsej ani nedavala, co uz.. my mame take klasicke na stopke .. neviem, kolko maju cm, ale do 24 mat asi budu, ale ja ich davam proste tak nasikmo, takze sa to da, ako su drziaky sklopne , tak o ne opriem stopky :) ALe rozhodne, aj keby mam este vyssie pohare ( jedny na sampus mam take kónicke vysokanske) tak by som ich nedala teda do umyvacky, ale rozhodne by som priborovu zasuvku chcela aj tak :)
Odpovedať
@marta2610 ahoj my mame umyvacku vyssie. Nasla som teraz len tuto fotku co bola fotena hlavne kvoli macke :D vedla je pracovna doska s umyvadlom vo vyske 105cm.
Odpovedať
@katrin21 u nas profi deformacia vino a pohare. Ale poriesila som to, a umyvam v mycke. Jasne V&B pohare umyvam rucne aj pohare rucne fukane. @uglybetty1234 mysleli sme vyssiu mycku XXL, nie vyssie polozenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@uglybetty1234 to vazne davas do UMR drevenu dosku na krajanie....? vobec ti nevadi, ze vsetky chemikalie z tych agresivnych praskov a tabliet, ktore su vysoko agresivnejsie, ako napr. jar ,alebo tak.. sa dostavaju do hlbky toho dreva a nasledne do kazdej potraviny, ktoru na nej krajate? osobne do UMR nedavam ani plasty, videla som dokument, ako ich tieto abrazivne prostriedky do UMR velmi poskodzuju, narusaju ich povrch a nasledne vsetko z nich ide do jedla, ked ich pouzivas... Je to vedecky dokazane... najdi si dokument na nete, doba plastova... vysielalo sa to na STV2 ..
Odpovedať
Profilova fotka
mne ten horny kos na pribor velmi vyhovuje... tu vidno, ako viacej ulozim do UMR , oproti tomu, ked je tam dole koš na pribor, ktory berie len miesto... Okrem toho vela robi aj system ukladania riadu.. Ta fotka, co dala uglybetty, mna by slahlo mat hentak nahadzany riad , viac ulozim, ked je to pekne poukladane ..ale tak to je asi moja obsesia :-D
Odpovedať
myslim ze kos na pribor je velmi dobra volba :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sebastian9 kos ci zasuvka?? asi si myslel zasuvku ;-)
Odpovedať
@uglybetty1234 :)) bolo ti to treba davt sem fotku ?;) @katrin21 raz davali eelaciu, kde porovnavalimhygienickost dreva, umelych dosiek a kamennycj. Drevo vyslo ako najhygienickejsie, ale preto, ze po umyti malo najlepsiu schopnost "uschnutia" a tum "vysusenia" vsetkych zbytkov na nom. Nevidim dovod, preco by tam malo nieco zostavatt viac, ako na comkolvek inom.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka60 si preto., ze drevo je nasiakave?? halooooo bavime sa u UMR, nie o umyvani v ruke.... okrem toho sa drevo vplyvom vysokej teploty pri susení znici skor a doska sa jej rychlejsie rozpadne.. tak uvadzaju aj vyrobcovia UMR, ze drevo neodporucaju....
Odpovedať
@katrin21 :) no bidis, to ti hovori "logika". Napriek tomu (pre mna osobne tiez prekvapivo) skrabance a zarezy na umelej, a pory na kameni/mramore... obsahovali omnoho viac zostatkovych bakteriii, chemikalii... Drevo sa s tym vedelo najlepsie vysporiadat a kontrolne testy po urcitych casovych intervaloch vykazovali najnizsie hodnoty ;) Co sa tyka znicenia... je mi jedno, ci tu dosku vyhodim o 5 alebo 5, 5 roka. Bezne a niekolko rokov ich davam do umyvacky a stale rovnako dobre, nerozpadnute. Do umyvacky nedavam noze. Ostre sa vraj tupia (to neviem posudit, taka citliva nie som na ostrost), ale priborove mi hrdzveli, tak som si zgykla tam nedavat ziadne...aj ked samozrejme, obcas sa zadari..neriesim.
Odpovedať
@katrin21 ked je na plaste uvedene ze do umyvacky ist moze tak je to snad vpohode, nie? by ma slahlo vsetky plastove riady (mame male dieta) umyvat rucne
Odpovedať
@zuzka60 ano drevo je svojimsposobom samocistiace, ale to sa tyka bakterii!!! a nie vsetkych taku salmonelu si drevena doska drzi, a detto chemikalie, tie sa do dreva doslova zazeru, prave pre tu porovitost. a drevena doska z mycky vazera otrasne uz po prvom umyti v nej.
Odpovedať
Ach, dobre dievcata :) niektore su humusacky, lebo si aj daju dosky, nie len drevene rucky, do horucej pary, narozdiel od ostatnych , co jedia a piju z riadu oplachnuteho na zaver lestickou ;)
Odpovedať
@zuzka60 no poznam veru aj takych co si riad z umyvacky este na zaver oplachnu vodou :-D
Odpovedať
@katrin21 No clovece, do umyvacky davam drevenu dosku na krajanie 20 rokov a stale je v pohode, pokial ide o jej vzhlad. A mozes si byt ista, ze drevena doska sa zbavi v umyvacke vsetkeho, najma po posobeni pary na konci cyklu. Urcite je cistejsia, ako ked ju umyjes v rukach. A nechapem Tvoju nemiestnu poznamku o tom, ako uglybetty kladie riad do umyvacky. :-|
Odpovedať
@luck4 ??? este by ho mali prelestit medicinskym benzinom...
Odpovedať
@luck4 no, pomaly sa nedivim. Aj ked vacsinou oducam umyvat pred umyvackou...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?