Zateplenie komína + komínový pás

Profilova fotka
Zdravim stavebnikov. Mam otazku, mame postavene kominy ale nie je mi uplne jasne ci najskor komin zateplit a spravit povrchovu upravu a az potom dat kominovy pas wakaflex, alebo normalne dat wakaflex a az potom zateplit a spravit povrchovu upravu. Osobne si myslim ze asi prvu moznost, ale bolo mi uz aj povedane ze je lepsie ked izolacia prekrije tu hlinnikovu listu aby to cez nu nezatekalo, tak teraz neviem... Komin Schiedel Stabil - pripadne je vobec potrebne tieto kominy zateplovat ? Ďakujem .
Odpovedať
Asi lepsie zateplit az po,ak sa nemylim
Odpovedať
Otazka : preco je hlinikoval ista nad wakaflexom navrchu vyhnuta do vonku(viem ze pre zatmelenie) ale mi to nepripada ako najlepsie riesenie-ale mozno naozaj tmel vydrzi aj 20 rokov(co pochybujem).Co by sa stalo keby sa lista otocila opacne?komin oblepil butylkaucukovou paskou a ista pritlacila do butylu? Alebo najlepsie mi pride vyrovnat ten hlinik navrchua nalepit ho s butylom nak omin a potiahnut nanho lepidlo a potom natroiet silikonovou farbou. Ma niekto lepúsi napad?
Odpovedať
@pksoo najprv zatepli a potom olemuj....a to preto lebo zateplenie komina by malo siahat az do strechy...min.spodna hrana krokiev a napojit sa na izolaciu medzi krokvami
Odpovedať
volil som radsej klampiara ako davat wakaflex. podla mna poctive oplechovanie vydrzi dlhsie ako prilepena paska. zateplovat uz zatepleny komin nie je potrebne.
Odpovedať
Profilova fotka
@rikaskcz presne tak sme to spravili vtedy ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@igor20030 dali sme wakaflex a po pol roku siel dole a oplechovali sme. Tieklo to :-(
Odpovedať
No dal som wakaflex ale nemam doveru voci nemu ,aj ked som si dal zalezat kedze som to robil sam po silnej burke ani naznak zatekania , nebojim sa zatekania pri plechu nad wakaflexom ten mam vyrieseny tak ze je nanom este okenna paska a omietka + silikatova omietka,ale velmi nedoverujem tomu wakaflexu a jeho lepidlu ,ale mam uz zakupene aj oplechovanie keby nieco,uvidime
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Akurat to riesim, klampiarov zohnat je problem - vsetci obsadeni alebo nemozu. Komin mam zatial len vytiahnuty, nie je ani natiahnuty lepidlom a vonkoncom nie zatepleny. Tak uvazujem ako to riesit. Ci staci natiahnut lepidlo a na to wakaflex ak nezozeniem klampiarov...alebo treba hned aj omietku....? Tym zateplenim co myslite? Sklennu vatu na komin?
Odpovedať
@pksoo wakaflex iba ako núdzovku (neodporúčam). jednoznačne oplechovanie. existuje niečo takéto: http://www.fakro.sk/vyrobky/vsetky-vy... a pri troške zručnosti to zvládneš svojpomocne.
Odpovedať
@sneko natiahnut lepidlo pred oplechovanim alebo po?
Odpovedať
@radoslavc oplechovanie by malo byt posledným krokom. teda nie len lepidlo ale aj finálnou úpravou.
Odpovedať
@sneko oplechovanie na omietku moc nesadne alebo sa mylim? Tym zateplenim komina sa tu co myslelo?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pksoo otazka preco wakaflex? Ja som ho chcel tiez, ale pokryvaci mi povedali, ze radsej plech. Vraj wakaflex v ohybe, kde nieje o nic prichyteny, casom ked stavba pracuje, praska a je netesny. Wakaflex zobrali prec a oplechovali. Nasledne idem zateplovat 4 cm doskovou vlnou... @vader100
Odpovedať
@megdesign tiez predajca mi hovoril, ze wakaflex pri novostavbe - ktora sa este pohybe o par mm az cm sa neodporuca... S tym zateplenim som cital ze sa nemusi robit ale odporuca sa. Takze natiahnem tam 2-3cm sklennu vatu tu zasietkujem. Oplechujem po zatepleni (skusim to urobit svojpomocne pouzitim vyrobenej oplechovacej sady). Natriem hydroizolaciou, kedze omietku este neviem aku budem davat....a necham to tak:)
Odpovedať
@radoslavc ja som praveze nechcel zateplovat pred oplechovanim... Takto je plech a nasledne pojde zateplenie, voda nebude stekat po plechu, lebo bude spraveny kvazi "sokel" na komine, ale pojde na krytinu... Odporucaju izolaciu potiahnut az do podkrovneho priestoru, ale taky tepelny mostik na vysku oplechovania uz riesit nebudem. V podkrovi ho hned od poistnej tiez zateplim...
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign my sme zateplili tie 4cm vatou, wakaflex sme dali lebo nam to ponukol predajca krytiny v jej farbe. Ale ako hovorim po pol roku sme to menili za oplechovanie lebo to zacalo zatekat.
Odpovedať
@megdesign nerozumiem ti...tak zateplovall si az potom ako si urobil oplechovanie?
Odpovedať
@megdesign nerozumiem ti...tak zateplovall si az potom ako si urobil oplechovanie?
Odpovedať
@radoslavc oplechovanie uz je a zateplenie este nie. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign ono to svoje vyhody takto, horsie vsak ze ked ti to oplechovanie casom odhnije co je velmi pravdepodobne, bude vacsi problem ho vymeniť . My mame zatepleny komin az po obytny priestor, cize aj na povali, predsa len aj tam je zima a vo vnutri komina zasa teplejsie.
Odpovedať
@radoslavc oplechovanie o omietku spojiš bitumenovym tmelom. je možné dať aj pred omietkou, ale toho spoja kov - omietka by som sa osobne časom bál. čo sa týka toho zatepľovanie komína nevidím v tom nejaký extra význam. (aby mal komín lepší ťah musí by zahriaty - áno ale ide o nepatrnú časť komína nad strechou) ale sú taký borci, že aj betónový plot z DT tvárnic zatepľujú. ja mám len sieťku, lepidlo a na omietku ešte nedozrel čas :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sneko Troška mimo temu, ale tie ploty ludia zatepluju tenučkým styrodurom preto že ta omietka potom neopadava, nie preto aby im nebolo zima :-)
Odpovedať
@pksoo pokiaľ je plot správne izolovaný nemá dovôd omietka opadávať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?