Zateplenie komina.

Profilova fotka
Zdravim. Potreboval by som zateplit komin, teda len jeho jednu cast, ktora sa nachadza v nevykurovanom podkrovi. Komin nad strechou je zatepleny, ale strecha zateplena nebude. Zateplene budu az stropy izieb a podkrovie bude nevykurovane. A prave tu cast komina co prechadza cez podkrovie chcem zateplit. Nie je to vela, cca. 1-1,5m. Ide o to, ze je v tom podkrovi dost malo miesta a rozmyslem, ci mi to treba robit tak poriadne, ze lepit a davat sietku a pod. Nesplni mi ucel toho, aby sa komin v tej casti neochladzoval, ked ho len na sucho oblozim doskami sklenej vaty a vatu okolo komina niecim zviazem, nech drzi vo zvislej polohe na komine? Neviem, ci sa vyjadrujem zrozumitelne. Dakujem za rady.
Odpovedať
@mato176 Menej roboty budeš mať s nalepením ako s uväzovaním dosiek.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 Ked nie som extra zrucny, teda chcem povedat, ze som to este nerobil, a majster sa mi tazko zhana na taku drobnost. Tak som si to chcel nejako ulahcit, ale tak, aby to plnilo funkciu.
Odpovedať
@mato176 zamiesat lepidlo, natret lepidlo, prilozit... to vazne vymyslas ako to "zjednodusit"?
Odpovedať
@mato176 Máš možnosť sa to naučiť, tam to vidieť nebude. Každý nejako začínal.
Odpovedať
@mato176 Ja som si tiež zateploval komín sám. Žiadna veda. Minerálnu vlnu hrúbky 5cm nalep klébrom napr Duo Contact, nanášaj lep celoplošne zubovým hladidlom. Ešte by som hodil aj sieťku kleber. Môj osobný názor že to potom bude ešte aspoň o trošičku bezpečnejšie keď ten povrchový plášť takto uzavrieš dodatočne.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 Dakujem. Asi budem musiet skusit... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mato176 lepidlo len uchytáva izoláciu, takže ak zvolíte iný spôsob upevnenia, nebude to nekvalitnejšie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?