Zatekanie cez nadstrešnu izolaciu komína.

Zdravim, mám komín Schiedel a mám taký problém, že keď dlhšie prší, tak mi zatečie po celom obvode komín v podkroví. Na komíne je nalepená 3cm vata,sieťka,lepidlo,penetrak pod fasadnu stierku a fasadna stierka. Oplechovaný komín je dobre,ale cez dážď sa tá voda nejakým spôsobom dostane do vaty a potom presiakne celým komínom až dnu do domu.Voda sa objaví iba vo vate a nesteká po stierke komína. Ja si to už neviem inač vysvetliť, ibaže ta fasadna stierka prepustí vodu a nasiakne celý komín. Stretol sa niekto s tymto problémom?
Odpovedať
mal som ten isty problem. Len ja som nrmal este fasadu na komine. Oplechovanie mam tiez ok, este aj na komin, teda na vatu na ktorej je sietka a lepidlo je nalepena stresna folia. A tieklo to. Bolo to tym, ze ta vata natiahla cez lepidlo vodu a napila sa jak spongia. Zatial nrmam fasadu.Len som to asi 5x napenetroval nezriedenym penetrakom nano od denbravenu. A teraz netecie uz vobec nic. Na tvojom mieste patram po nejakych prasklinach v omietke. Ak nenajdes, skus nanovo napenetrovat, natiahnut omietku. Neverim, ze nie je problem v omietke,ked to taha vodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirec2005 ja mám zatiaľ na komíne vatu plus kleber a takto mi to zatekalo cez nasiaknutu vatu.kupil som Lukofob 39 hydrofóbny náter 500ml , natrel dvakrát a odvtedy bez problémov .Vytvára bezfarebný film.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirec2005 vybehnite na strechu a odfotte oplechovanie z kazdej strany aby sme sa uistili že oplechovanie je v poriadku ako tvrdíte....
Odpovedať
Oplechovanie je ozaj v poriadku,nemam zatiaľ foto, ale aj ked bol riadny lejak a sledoval som, ci netečie voda medzi škridlou a plachtou, je to uplne suche, ani náznak vlhkosti.Na tej fasadnej stierke som nasiel pár tenučkých praskliniek ako vlások,predpokladám že to presakuje asi tadiaľ,neviem prečo sa vytvorili tie prasklinky.
Odpovedať
Uvažoval som aj nad oplechovanim komplet celeho komína medeným plechom.Asi nejak takto.Len meter medeneho plechu stojí 55€,je to dosť nákladné.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
čaute majstri, tiež mám problém s vodou na komíne. Komin schíedel má už asi 6 rokov. Majster mi ho vtedy spravil na komplet (lepidlo, sieťka, stierka, farba) a tohto roku na jar som objavil pod tým betónovým vencom machuľu a drobné prasklinky na každom spoji. Zavolal som majstra, čo mi staval ten komín a ten mi zasilikónoval čiernym kachliarskym tmelom tú medzeru čo bola medzi keramickou rúrou a plechom. Vravel, že to bude asi vyzrážaný decht. V lete to vyschlo ale teraz na jeseň sú tam tie machule znova a len na spojoch. Tak som vyliezol na komín a vymenil som tie tesniace gumy pod šróbami, čo držia ten betónový veniec (boli tvrdé a netesnili) a zakydal som to silikónom proti uv aj mrazu. Len to stále neschne. Teraz rozmýšľam, či tá medzera, ktorú sme na jar zatmelili, neslúži na odvetrávanie komína. Prosím radu, čo s tým, kým neprídu mrazy a celé sa to neposere ešte viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirec2005 komin nemas oplechovany spravne... to co mas prisilikovane ku kominu ma byt ohnute na spatecku od komina a nad tym ma byt rez cez fasadu, tam ma byt zasunuta lista v tvare L a zasilikovana... na to ide odskocena lista ktora tvori okap lemovania, ta ma na vrchu trosku vyhnuty koniec smerom od komina aby sa tam vosiel zas silikon...
Odpovedať
Profilova fotka
@muska414 Preverte to poskodenie omietky okolo ktoreho je to potom vlhke. Nasledne to zbehne do dalsieho spoja tvarnic. Ak by bol problem hore medzi rurou a konusom, tak by ste mali tie flaky cierne. Odporucam zateplit, zasietkovat, omietnut...
Odpovedať
Profilova fotka
@schiedel_maros_plsko oznacil si nespravneho...
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_kovac78
Odpovedať
Profilova fotka
@schiedel_maros_plsko ďakujem za názor. Písal som to v príspevku vyššie, že na spojoch sú drobné praskliny, aj keď nechápem prečo, keď sme tam pri stavaní komína dali aj roxory a celý je presieťkovaný a omietnutý! To ho mám presieťkovať ešte raz? A zatepliť aj zvonku? Nestačí to zateplenie ktoré je okolo rúry v tvárnici? Ale aj tak by som s tým musel počkať, až kým to poriadne všetko nevyschne 😠
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?