Zapojenie kachlí...

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či nemáte niekto skúsenosť s krbovými kachlami, ktoré sú namontované americkým spsobom, teda nie sú napojené na klasický murovaný komín, ale na nerezový a ústia rovno do stropu... Ide o to, že v interiéri nám tých 40 cm, ktoré by zabral komín celkom chýba a tak zvažujeme tento spôsob napojenia kachlí.... Za radu a názory vopred veľké díki emoticon
Odpovedať
Profilova fotka
nemám skúsenosť s takýmto komínom ,ale mali sme podobný problém s priestorom na komín nakoniec sme to poriešili tak že sme komín vybudovali zvonka a dnu ku kachliam šla len rura . čiže je komín vedený po vonkajšom obvodovom múre . :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sonula44 aj nad tým sme rozmýšľali, ale firma, ktorá nám bude robiť dom si za to pýta nekresťanské peniaze, tak hľadáme iný spôsob riešenia...
Odpovedať
My sme po dohode s krbárom a majstrom, čo robia dom dali komín do vstavanej skrine. Jednu veľkú máme pri zádverí a táto bude v predsieni. Takže ušetrím miesto v obývačke na komín a v skrini to miesto oželiem.
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava Super riešenie :-) u nás je ten problém, že máme úzku obývačku cez ktorú vedie prechod ku schodisku... takže hýbať komínom smerom do prava domu nejde (nechcem ten prechod zavrieť) a smerom von teda vľavo byť už komín nemôže kvôli výške a ďalším technickým veciam... ale tak verím, že to nejako vyšpekulujeme :-)
Odpovedať
@andromedy to bolo riešenie na mieste činu. Také sú asi nejlepšie. Držím palce, aby vám to vyšlo čo najlepšie. My máme síce obývačku dosť veľkú, ale akurát v tej časti, kde dávame krb je užšia. Dávame ho do rohu.
Odpovedať
Profilova fotka
V pripade pouzitia takeho odvodu spalin si dajte pozor na skutocnst, ze napriek prekrytiu vyustenia spalin nad strechou strieskou, alebo klobukom, vzdy zostane sanca, aby voda stiekla komplet celym telesom do spotrebica - piecky. Zmes vody a sadzi je problemova. Nielen esteticky ale predovsetkym zapachom. Takze urcite co najtesnejsia piecka.
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava @schiedel_maros_plsko Ďakujem vám a mám otázočku, aké sú to najtesnejšie kachle?
Odpovedať
Profilova fotka
Nie za 500 eur. :-) Otazku polozte specialistom na spotrebice. Najlepsie viacerym a skusenym.
Odpovedať
Profilova fotka
@schiedel_maros_plsko za 500 € nechceme, ale je pravda, že ani za 3000 € :-) to už si nejako pozisťujeme :-) Všetko dobré, vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som nepovedal ze za 3000. :-) Pytajte sa viacerych, pytajte si referencie, overujte skusenosti
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý deň. Oživujem tému: Ako sa potom čistí takýto komín- napojený priamo nad krbovou vložkou? Sadze padajú priamo do krbu? Dá sa toto napojenie použiť aj na vložku bez odnímateľného deflektoru? @schiedel_maros_plsko ďakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
@martincillik Priamo v legislative, Vyhl.401/2007 je uvedene, ze krbova vlozka s odnimatelnym deflektorom ... takze neda . Par.12 (7) Kozub s odnímateľným deflektorom možno pripojiť na zvislý kovový komín dlhý najviac 8 m, ktorý má čistiaci otvor umiestnený v priestore podlažia, podkrovnom priestore alebo čistiacim otvorom je ústie komína; ústie komína musí byť vybavené protidažďovou komínovou strieškou. Cistenie sa vykonava cez cistiaci a revizny otvor, sadze padaju dole do spotrebica, aje preto odnimatelny deflektor. Alebo cez spotrebic, a znova - preto ten odnimatelny deflektor. Alebo cez kominove ustiemozete cistit tiez, ak mate zodpovedajuci pristup ku kominu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@schiedel_maros_plsko Ďakujem za informácie!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?