Z čoho je starý komín?

Zdedil som starý dom z 50 rokov, má komín ktorý ústi z pivnice a podľa a či som kukal z vonka vyzerá že je betónu je to možné vôbec ? Ak áno ako sa dá najefektívnejšie nahradiť alebo spraviť nakoľko podľa vonkajších známok nevyzerá vôbec dobre. Fotky pohľad na komín.
Odpovedať
Profilova fotka
@canonmp150 -do šalungu vložili okrúhle drevo, betón sa robil polosuchý, lopatami, pri betoáži sa drevo pootáčalo a dvíhalo, zostala okrúhla dutina , slúžila alo komín, vyfrézovať, vyvložkovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Robieval sa aj zo škvárobetónových tvárnic. Takýto komín je najlepšie zbúrať a urobiť nový. V tomto prípade sa zrejme jedná o otvor v debnení betónových základov ,ktorý bol vytvorený spolu zo základom domu . Tie vidly nemajú chybu!Predpokladám ,že slúžili na vymetanie komína.. :-D
Odpovedať
@jan45 takze vymeniť to asi nepôjde že? A koľko by to asi stalo na jednopodlazny dom s komínom v pivnici?
Odpovedať
Profilova fotka
@canonmp150 nie je to ani potrebné, pozrite kominársku firmu v okolí
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Sa mi páči, že ešte niekto pozná tieto staré a osvedčené technológie našich dedov. :-)
Odpovedať
@canonmp150 vyfrezovanie komina stoji okolo 800až1000e a za to si kupiš aj novy antykorovy ja mam 6m a tolko sme platili a teda plus robota.Ale ako piše jan aj tak sa da.
Odpovedať
@petka456 rúra sa dáva do pôvodného komína?
Odpovedať
Profilova fotka
@canonmp150 podľa stavu, ak stačí priemer áno, ak treba viac, treba frézovať, ak je dom neobývaný, dá sa vysekať drážka a vložka vložiť, netreba murovať nový komín
Odpovedať
@canonmp150 ano vyfrezuju a daju novu ruru tak to robili mojmu synovi a platil 800e ale to bolo pred 4rokmi tak neviem ako sa ceny pohybuju,ale ja byť na tvojom mieste zburam a dam novy antikorový,ale to je len moj nazor,ale da sa aj tak ako piše jan.
Odpovedať
@petka456 keďže je to betón zbúranie nebude asi ľahké. A ten antikor tiež asi musí byť v niečom ? Či ?
Odpovedať
@canonmp150 ano my sme robili cely novy komin a davali antykorovy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?