Wakaflex na komín

Aké máte skúsenosti s použitím Wakaflexu na komín namiesto klasického oplechovania? Nám ho neodporúčajú, vraj komín zateká... Ale nie je to len neodborne vykonanou prácou? Aký by mal byť presný postup práce, prípadne čoho sa vyvarovať pred samotnou realizáciou práce?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Neodporúčam to ani ja.Zateká to.
Odpovedať
Nikdy viac takúto náhradu oplechovania. Chvála bohu že som zatekanie odhalil pred zateplením.
Odpovedať
@sneko No tak to ste ma moc nepotešili...
Odpovedať
No neskoro ... už je komín oblepený... a už je položená aj škridla. No a čo potom s tým, keď to zateká? A čo je toho príčinou? Nám to klampiar oblebil, použil klampiarsky silikón ( moderná vec ten silikón, ktorú v dnešnej dobe každý rád používa, ale môj manžel tomu moc neverí.. ) a ak to bude aj napriek tomu zatekať, treba to strhnúť alebo ako napraviť škodu, keď je už aj škridla? Náš predajca krytiny si to nevedel vynachváliť - krovári nás upozorňovali, že to zateká, ale nechali sme sa napriek tomu prehovoriť a predsa len kúpili Wakaflex ...
Odpovedať
@sneko A ako ste to potom vyriešili?
Odpovedať
@nadka2 buď zavolať klampiara a oplechovať, alebo pri svojpomoci existuje takéto niečo - poslané do IP.
Odpovedať
@sneko Ďakujem
Odpovedať
ja mám na komíne tesn.pás od tondachu komínový a celé to obohnané lištami a zatmelené strechárskym silikonom. uz 3 zimy a v pohode.
Odpovedať
Na trhu je velmi vela stresnych kominovych pasov, ktorym sa vsetkym hovori Wakaflex- len s tym rozdielom, ze velka cast je len s lepiacim pasikom a poriadne su lepiace po celej sirke pasu... ak je lepiaca plocha po celej sirke pasu a ma to hlinikovy plech olakovany na povrchu, je to velmi nazberane, aby to lahko kopirovalo strechu, tak potom to zateka, len ked je to odflaknute. Ja mam skusenost taku, ked bolo pred 3 rokmi tak velmi dazdive pocasie, ze skor dvaja moji susedia menili oplechovania, lebo im hnany dazd zatiekol pod oplechovanie, dali kominove pasy a su spokojni...samozrejme, musi byt ten pas po obvode pritlaceny listami a miesta zvrchu este pretmelene ... ked je nieco lepiace po celej sirke pasu a este je to aj z hlinikoveho plechu ( povrch) , je ovela mensia sanca, ze to bude zatekat, ako pri pouziti oplechovania...
Odpovedať
@sevcik321 Pás je celý lepiaci a nazberkaný, takže teraz sa už musíme spoliehať len na to, či nám to dotyčný majster urobil poriadne ...
Odpovedať
wakaflex mam tiež a nemam problem...zatial (4 roky)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Wakaflex - originál Bramax po cca 5 rokoch začalo zatekat. Jedine kompletne oplechovanie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@nadka2 nám robila firma hrubú stavbu a použili wakaflex okolo komína.. po týždni lejakov voda až v obyvačke (nemáme ešte SDK stropy).. ešteže sme na to prišli teraz.. reklamácia: klampiarina okolo komína.. ked prišla partia od firmy, povedali, že sme neboli prvý, čo toto reklamovali
Odpovedať
Musi to byť Wakaflex ten gumový nie hliníkový.Škridľa musí byť čistá bez prachu žiadna vlhkosť dostatočné preloženie a nesmie byť lepený proti vode,za komínom treba založiť pod škridlu nesmie to robiť somár a to už môžete dať aj oplechovať kvalitne.Obe majú svoje výhody len to treba vedieť.
Odpovedať
Tak ja mám tiež Wakaflex , robil som to ja s bratom a dali sme si riadne na tom záležať. Na komíne som to prekryl potom sieťkou , klebrom a akrylátovou omietkou. Takže 5 cm je Wakaflex prekrytý omietkou, bez tej lišty čo tam dávajú na videách , ak by to malo zatekať jedine že by sa wakaflex po rokoch rozpadol ... Vyhotovili sme si aj kovový valček a riadne prilepili o suchú škridlu. Takže uvidíme koľko to vydrží , druhý rok a pohoda ...stálo ma to náš čas dve hodiny a 20 euro.
Odpovedať
spýtam sa tu prítomných odborníkov (aby som nezakladal novú tému) Kritina plechova (ten druh co je ako skridla, uz ju mam na dome :-) netreba riesit preco atd..) Musíme postavit dodatocne novy komin pre kotol, rozhodol som sa pre 3vrstvovy nerez Schiedel, uprednostnil som rychlost vystavby a suchy proces. Ako spravit prechod kritinou? Ono vyrezat dieru do plechu problem nebude, rura sa prestrci a je to, ale ako to utesnit? V Schiedli katalogu som videl diel "Prestup strechou" no nevidel som ho nazivo... neviem ci ten spodny diel je pevna platna, ci nieco ohybne. ak ohybne, to sa nejak vytvaruje ako ten Wakaflex a jemu podbne na kritinu a "nalepi, natavi" alebo ako vlastne? Dakujem za odpoved, nech viem ci to zvladneme sami alebo budem hladat odbornika.
Odpovedať
@leilak1 Tak držím palce, my ideme prerábať ...
Odpovedať
Takže k mojej téme Wakaflex: Nakoľko ideme prekrývať strechu novou krytinou (po dvoch rokoch sme prišli na to, že nám farba úplne bledne a škridla začína praskať), tak nám majster, ktorý ide krytinu pokladať, povedal, že komín nemáme správne urobený, takže časom by začal zatekať - nie je tam lišta, nie je to správne založené ... takže ideme komín oplechovať ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
A aká to bola škridla ,ktorá po dvoch rokoch praská ?
Odpovedať
Ja ho mam, ale dali mi tam aj plechovu listu a este klampiarsky tmel a hned pri tom aj zateplili komin, zatial to drzi, nic moc na pohlad ale myslim fe funckiu to splni, pochybujem ze by praskol a cely pretiekol, je to z viacerých vrstiev.
Odpovedať
Profilova fotka
@nadka2 okrem oplechovania, co mame aj my, treba dat dobry pozor, ako je aplikovany wekaflex a ono aj tak moze po case zdegradovať.. nam sa to stalo minuly rok po 3 rokoch co sme mali hotovy komin, aj oplechovany a vsetko.... jednoducho nam zacalo zatekat vnutri okolo komina a az patranim po pricine sme zistili, ze wekaflex zdegradoval a su v nom drobucke dierocky .... Ono prachom a drobnymi kamienkami co prinesie vietor a pod. sa tolko obrusoval, az sa prederavoval na viacerych miestach a ked prsalo, tak to pretekalo pomalicky postupne a prejavilo sa to zatekanim pod skridlu, do domu a na podhlad.... Dali sme to opravit, jeden znamy co je na to odbornik nam bol natiahnut novy wekaflex, dali sme tusim taky strieborny a neviem ci nie az v 2 vrstvach, viem, ze to niecim este natieral, aby to viac vydrzalo, alebo tak... neviem uplne presne, nechcem napisať blbost... ale tak zatial je pokoj... prikladam fotky, ako to vyzeralo ked to tieklo... a ako vyzeral poskodeny wekaflex.. mozno stoji za to obcas to skontrolovať vizualne na streche :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Je wakaflex naozaj naniMje oplechovanie naozaj lepsie? Ma zmysel sa positit wakaflexom aj oplechovanim?
Odpovedať
Komín nemusí zatekať len popri oplechovaní. Pri prudkom daždi mi zatieklo pod striešku komína do priestoru medzi šamotovú vložku a komínovú tvárnicu a cez spoje tvárnic to vyšlo na povrch komína a stenu. Striešku som utesnil silikónom a zatiaľ sa to neopakovalo.
Odpovedať
Čo sa týka wakaflexu treba to vedieť dobre spraviť a je to ok, netreba sa toho báť, pouziivam to už dlhé roky, zmontovane kominy už počítam na stovky a všetkým slúži, okrem jednej reklamácií kde si použitý Tmel na liste nezachoval svoje deklarované fyzikálne vlastnosti, asi chýba vo výrobe..či?...môže sa stat..? Ale to je vec ktorá bola vyriešená za 5 minut a určite nespôsobuje potopu v dome, len mierne zvlhnutu tvarnicu pod kritinou ale podobná vec sa môže stať aj pri oplechovani.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
..mal som cestu na strechu tak som skontroloval tesnenie komina. A nepotesil som sa (Vid foto). Docasne som to prelepil hlinikovou paskou. Vela tam ta paska zrejme nevydrzi. Otazka je ako to opravit. Mozem to prelepit nejakou samolepiacou hlinikovou paskou na utesnenie komina? Napr ALfamin AL 3D tesniaci pás? Pisu tam toto: Hliníkový tesniaci pás ALfamin 3D ako samolepiaci komínový pás používaný pre utesnenie komínov, vikierov a strešných okien.
Odpovedať
Este foto
Odpovedať
Pripadne to ide opravit aj paskou soundband (samolepiaca lemovka ) od soudalu?
Odpovedať
Prípadne to hneď dať preč a dať tam normálne oplechovanie :)... prípadne. Veď keď sa na to človek pozrie, tak je jasné, že ďalšia "oprava" je na "čakačke" a potom ďalšia a ďalšia atď. Výrobcovia týchto systémov ála wakaflex majú v paži nejakých zákazníkov, inak by uvádzali všetky ich obmedzenia, prípadne dodávali príslušenstvo, ktoré je nevyhnutné pre akú-takú funkčnosť týchto pásov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
S klampiarmi je problem, celkovo s remeselnikmi...bud si pytaju majland alebo su obsadeni....tak clovek voli riesenia ako wakaflex....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Co je to wakaflex?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?