Vývod na kondenz

Dobrý deň, zistili sme že sa "zabudol" spraviť vývod z komína na kondenz do odpadu. Máme hotové stierky aj podlahy zaliate. Ako to teraz riešiť ? Rozkopat to a urobiť vývod von alebo sú aj nejaké "nádoby" ktoré by sa dali použiť poprípade stalo sa toto už niekomu ? Ďakujem
Odpovedať
Vyvod kondenzu z kotla priamo do nadrzky cerpadla pre kondenzat a vyvod z cerpadla potiahnut hadickou napr 10mm k hociakemu pristupnemu sifonu.moze aj do kopca. Ak chcete nadobu pocitajte aj viac nez 10litrov denne,podla pocasia(ekviterm). napr Conlift1.
Odpovedať
Ďakujem za odpoveď no to asi nebude riešenie, nakoľko je vývod v obývačke hneď vedľa krbu v tom prípade bude asi jednoduchšie spraviť niekde vývod von
Odpovedať
@adrika9 aha pardon,ja som myslel kotol. Tak to uz bude komplikovanejsie.. Nniekto ale nema takmer ziadny kondenz z komina,zalezi na komine,vyske,izolacii.
Odpovedať
No my máme bungalov a ide sa strop izolovať na 40cm ak myslíte to. A nieje taká možnosť že by sa tam namontoval len nejaký ventil alebo niečo také a pravidelne by sa to "odpustalo" ?
Odpovedať
@adrika9 podlozit pohar ku vyvodu a kontrolovat vylievat, ak nemate ani vyvod zatila len sledujte a suchov handrou cez revizne dvierka, ono moc toho nebude. Stretol som sa s tym ze firma prevrta zakladovu dosku a pichne tam hadicku z kondezu pod urovnou podlahy este.
Odpovedať
Profilova fotka
@adrika9 na pevné palivo krb, nemajte starosť, dobrá meidingerka hore, sem tam kúriť a kondenz nebude žiaden. Hlavne no stress.
Odpovedať
Áno krb bude na pevné palivo viac menej bude len na to aby sme si v ňom sem tam v zime zakúrili nebude to hlavný zdroj tepla ani nič podobné.
Odpovedať
Profilova fotka
@kominarbb Podmienkou "no stress" stavu bude tiez pripojenie tesneho spotrebica, teda aby teply a vlhky vzduch z interieru mimo prevadzky zariadenia neprechadzal do komina, kde bude mat moznost kondenzovat. Urcite pomoze zateplenie komina v ochladzovanej casti.
Odpovedať
Profilova fotka
@schiedel_maros_plsko to beriem ako samozrejmost šéfe
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?