Vertika

Profilova fotka
ZdravimMam skladany komin s vlozkou vnutry tvarnic. Otazka znie co dat na podkrovie okolo komina. Rozmyslal som ze vertikalne podsunut pod parozabranu nehorlavy sdk a prilepit ho na komin. Potom uz staci utesnit sdk a je to hotove. Co sa normalne pouziva? Pripadne je vhodny aj sdk?? Moj problem je ze nemam ako napojit parozabranu na komin, teda dookola komina
Odpovedať
Profilova fotka
@alkex môže sa použiť i sdk na tieto účely, dôležité ale je aby komín mal zachované bezpečné vzdialenosti od krovných konštrukcií (krokvy,pomúrnice,hrady atd.) podľa doporučenia výrobcu. Sádrokartón neslúži ako požiarna clona.
Odpovedať
Zdravím alkex. Sdk nieje parotesné. Takže, ak sa vám to tam neako podarý aj nalepiť, účel parotesnosťi to nesplňí... Skôr by som chcel vedieť akú značku komínu máťe? Pretože niektorý výrobcovia ako napr. Ciko a myslím že aj Schiedel majú tento detail pre nýzkoenergetické a pasývne domy profesionálne vyriešený...
Odpovedať
Profilova fotka
je to schiedel, klasika cize betonove tvarnice a v nich vlozka. neviem ako to maju vyriesene, mne ten komin stavali cca. pred 6 rokmi takze neviem ci by sedel ten tech. detail s mojim kominom. rozmyslal som ze prilepim parozabranu ku kominu tmelom. to je asi najlepsie riesenie a co sa tyka tej protipoziarnej clony tak by som zvolil nejaku cementovu dosku alebo nieco zancne nehorlave a vertikalne to prilepim ku kominu protipoziarnou pur penou. myslim v mieste kde sa dotyka min. vlna a komin. je to spravne?
Odpovedať
V židnom prípde, by som nelepil parozábranu priamo ku komínovému telesu. To určiťe nie je správne... Myslím si že, Schiedel rozmery svojich tvárnic počas šiesťich rokov nemeňil. Takže by som sa v prvom raďe obráťil na Schiedel a prekonzultoval by som to s nimi ako to vedia vyriešiť... A ak by my s tím náhodou pomôcť neveďeli, čo nepredpokladám, až v tedy by som špekuloval nad podobnými riešeniami... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?