Upevnenie komina o nosne murivo

Ahojte. Moze byt komin kazdu xy tvarnicu lepidlom pripevneny o murivo? Alebo by mal byt zasadne samonosny s diletaciou? Bude samonosny len chlapi maju v plane o do vysky 3m kde je murivo este prichytit o murivo.
Odpovedať
Profilova fotka
@truly Komín je v budove samostatný dilatačný celok nemá byť pevne spojený z ničím. Preto ak aj budeš robiť omietky a chceš aby ti nepraskali je ho lepšie obmurovať priečkovími tehlami.
Odpovedať
Je na to nepripevnenie nejaky dovod? Ved nemal. By sa ani mur ani komin hybat nie? Nikede robia komin ako súčasť mura alebo hore pripvenuju specialniu konzolou komin o krokvy
Odpovedať
@truly dôvod - to ti vysvetli asi nejaký kominár :-) súčasť múra dnes nie, to bolo niekedy konzola o krokvy sa robí "klzná"
Odpovedať
Profilova fotka
@truly Komin Schiedel je samonosny a nesmie byt sucastou statickeho systemu budovy. Takze chlopi nech si setria maltu, lepidlo na iny ucel ako na spajanie komina so stenou alebo stropom. Komin musi mat moznost dilatovat po zvislici a mat zodpovedajucu bezpecnu vzdialenost od horlavych casti budovy. Nie , nie je potrebne vynechavat medzi stenou z nehorlavych materialov 1-3-5 cm a vyplnat tuto medzeru mineralnou vlnou, alebo nedajboze PPS, EPS a inym styrenmi.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko mam komin tuma. Cize ho len daju do roha a postavia cca 2cm od steny. Tajze po celej vyske ho nikde neprichycovat?
Odpovedať
Profilova fotka
@truly Na pravidla vystavby uvedeneho komina sa spytajte na ich technickom oddeleni, pytajte si pana Adama Roota.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?