Umiestnenie cistiaceho otvoru pre komin a turbokomin fasadou

Ahojte Nikde neviem dohladat info ohladom umiestnenia cistiaceho otvoru komina, vsade su len utrzkove informacie s odvolavkou ze to urcuje norma STN. na vacsiene stranok sa pojednava ze nesmie byt nikde v miestnostiach ktore sa pouzivaju ako skladisko horlavych resp vybusnych latok. a na jednej som nasiel ze nemal by byt ani v obytnych miestnostach ak je tomu tak ako tam pisali tak rovno asi viem ze reviziu nedostanem na komin kedze ho mam v obytnej miestnosti. druhy problem ktory riesim je ci turbokomin s nasavanim moze byt vyvedeny von cez fasadu a zatepleny nobasilom a tak hore na strechu? Dakujem M.
Odpovedať
Reviziu dostaneš,pokial je podla predpisov,čiže trojzložkový musí byt odizolovany od drevennych konštrukcii ,čistiace dvierka kludne aj v obyvačke, a ten turbo,priamo hore nad strechu
Odpovedať
horsie je asi ze mne to robotnici spravili cistiace dvierka do spalne. a turbo komin podla projektu mal ist priamo hore, ale chcu mi ho vyviest von podfasadu a potom schovat vo fasade (12cm izolacia cize cca 2cm nobasil pojde cez neho kedze ak sa nemylim rura ma priemer 100) a tak ho vytiahnut cez strechu von.
Odpovedať
Profilova fotka
Par. 17 - Vyhl. 401/2007, ods (4) Priestory, v ktorých sú umiestnené otvory na kontrolu a čistenie komínov, na ktoré sú pripojené spotrebiče na tuhé palivo, nesmú sa používať na skladovanie, ukladanie alebo na manipuláciu horľavých kvapalín s nízkym bodom varu, horľavých kvapalín, horľavých plynov alebo horenie podporujúcich plynov. Tolko k urceniu pozicie dvierok. Mozu byt pokojne, zial, aj v spalni, ale urcite by som v danom pripade nedoveroval plechovym dvierkam ako je casto vidat na kominoch za 400 € s DPH a dopravou alebo dvierkam z domacich potrieb a potrieb pre kutilov. Plastovu ruru vyfuku by som urcite neschovaval pod omietku. Nikto totiz nepovie, ze plast je material schopny degradacie. Prikladam foto plastoveho komponentu z turbokotla po 4 rokoch prevadzky. Nikto nepovie, ze gumove tesnenie degraduje .... K tomu vyusteniu este tolko, ze priamo na fasadu nie je mozne, musite ho vyviest minimalne 4 metre nad teren a isiel by som dostatocne vysoko nad strechu, aby ste nemuseli vymienat skridlu okolo takeho vyfuku po 2,3,4,5 rokoch.
Odpovedať
je to komin schiedel absolut, s dvojitymi dvierkami kde uvadzaju vraj to dobre tesni no ja som to stale chcel vnutrom tahat turbo komin oni zabudli spravit dieru v strope teraz im to dam prerobit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?