Tipy na kúpu kvalitnej krbovej vložky za rozumnú cenu

Profilova fotka
Dobrý deň! Chcem sa Vás opýtať na Váš názor a skúsenosti ohľadom kúpy krbovej vložky. Mala by mať výkon do 12 kw, teplovzdušná, uvažujeme nad prieduchmi. Ďakujem Vám za Vaše názory a postrehy...
Odpovedať
1
2
10
@prachy21 skúste napísať cenovú reláciu, takto vám niekto len ťažko poradí
Odpovedať
@prachy21 To ešte dnes niekto kupuje krbové vložky? Som myslel, že už je to za nami...
Odpovedať
Profilova fotka
@beginner7 zabudni... v civilizovanej Európe trend budúcnosti... ;-)
Odpovedať
@beginner7 ???
Odpovedať
@beginner7 a co je zle na krbovej vlozke?
Odpovedať
@pomiuk pre relax je výborná, ale nie je na nonstop kúrenie, v civilizovanej Europe už dávno jazdia el. lokomotívy , parná tak raz do roka
Odpovedať
No vsak to si mylsím aj ja ako nezavislý zdroj tepla je výborna lebo obcas aj elektrika vypadne preto som nechapal tvoj príspevok.
Odpovedať
@pomiuk Teraz nekritizujem krbovú vložku, to fakt nie :) Ale otázka : Koľko krát ty vypadla elektrina na tak dlhú dobu, že by sa dom stihol vôbec ochladiť ?
Odpovedať
@beginner7 ze to este niekto kupuje ? ? ? To myslite vazne s taku otazkou ? Vy zijete v nejakom roku 13 tisic paäť ? :) nechapem preco by si normalne clovek nemohol kupit krbou vlozku ked chcem mat ako kazdy normalny clovek v dome krb, kozub.. Je to normalna vec..
Odpovedať
V kazdom druhom novom dame chcu krb. Aj ja budem mat a rozmyslam aky. Chcem rohovy s velkym ohniskom v cene od 1000- 2000€ za vlozku.
Odpovedať
@originalx To mas pravdu. Ale aj kazdy druhy majitel,ho po prvotnom ohureni pouziva coraz menej. Krb je pekna vecicka,ale okolo krbu a dreva je dost prace,kurenie krbom je dost prasne atd.... Vyhodu maju majitelia,ktori maju moznost ziskat lacne drevo.
Odpovedať
Profilova fotka
nejeden majiteľ krbu ho použije max. na Vianoce a to je realita...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Krb nepouziva len lenivy clovek.... Neexistuje na svete lepsi program v obyvacke ako pozeranie na plapolajuci ohen s poharom cerveneho vina v ruke. A ked je k tomu ten spravny komin ....
Odpovedať
@majki555 vyrastal som na dedine a aj tam zijem tak viem co obnasa kurit s drevom. Teraz mam krbove kachle a je parada sa vecer pozerat na horiaci plamen. Ci ho pouzijem raz za rok na vianoce, alebo budem v nom kurit kazdy den je uplne nepodstatne. Ludia kupuju vacsie somariny za velke prachy a nepouzivaju ich. Presne tak krb nepouziva len lenivy clovek ☺
Odpovedať
@originalx nejde len o lenivost,ludia mozu mat rozne priciny. Poznam aj ludi byvajucich aj na dedine,ktori radsej vyuzivaju iny druh vykurovania. Bud zo zdravotnych dovodov,z nedostatku casu,ale aj z financnych dovodov. Nie kazdy ma na to,aby si objednal hotove drevo na paletach. A na nachystanie dreva na zimu treba vynalozit aj fyzicku namahu,co niekomu zdravie nedovoluje. A kvoli prasnosti krb prestavaju vyuzivat hlavne mladsi ludia v novostavbach.Alebo z nedostatku casu,lebo prichadzaju z prace neskoro vecer... ;-)
Odpovedať
No :) A je to tu :) Miluje tie "žvásty" o lenivom človeku :) Od predajcu komínov to ešte pochopím, ale inak ? Nie každý má čas a chuť kúriť drevom v krbe, je to o komforte, tak ako je o komforte milión ďalších vymožeností a nemusí to znamenať lenivosť ... Niekto svoj volný čas vynaloží inak, ako riešením dreva, prenášaním do obývačky, rozkurovaním ohňa a čistením krbu, vysávaním popola atd :) Realita a to naozaj drvivá, je popísaná vyššie ... S nadšením sa do nového domu vystavá krb, ktorý sa po prvotnej euforii používa už len 1-2 krát do roka ... A koľko takýto špás (1-2 krát si do roka zakúriť) stojí ľudí, čo by bez krbu ani komín nemuseli stavať, už ani spomínať nebudem :) @originalx Aké kraviny ľudia kupujú drahšie ako komplet výstavba krbu a nepoužívajú ich ? :) :) Nebavme sa o "boháčoch", bavme sa o normálnych ľuďoch ...
Odpovedať
@majki555 Slovo "prestavaju" mi tam v casoch renesancie krboveho kurenia nejako nepasuje :-.
Odpovedať
Profilova fotka
O tej lenivosdti by som mohol rozpravat, z vlastnej skusenosti. A teraz sa neviem dockat vykurovacej sezony. Nie preto, ze by som bol predajcom kominov, som len technik ;-) . Faktom je, ze podiel komina na krb neklesa, stupa. To nebude tym, ze chce niekto vyhodit peniaze. To nebude tym , ze je krb povazovany za blbost. Na "zvasty" ze krb je blbost, si clovek musi urobit nazor sam. Pochopi potom, ked vypadne dodavka elektrickej energie. To uz potom v dome nefunguje nic. Iba ten krb a komin.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko pri výpadku energie je lacnejšia a efektívnejšia elektrocentrála, 3kW dnes za 300Eur na TČ a ostatné menšie spotrebiče , alebo 5kW za 500
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 no predstav si, je jedna obec na SK, kde cely november (!!!) elektrarne idu menit kable, udrzba a taka kazdy den od rana do 19tej (!!!) budu domacnosti bez elektriny, uplne.. Fakt pravda. nechapem, ze si toto dovolia urobit v zime, kedy uz o 17tej je tma ako v rohu a je zima .... tak ludia , co maju krby, si budu vykurovať a tí co nemaju, taka max. v noci.... a to nehovorim o chladnickach/ mraznickach a vareni, lebo to je mimo temu, ale kto ma el. sporaky, tak smola... a decka sa budu ucit pri sviečkach.
Odpovedať
Profilova fotka
pre mňa je krb najlepšia televízia. teplo z krbu je pre mňa oveľa príjemnejšie ako z čohokoľvek iného. a chystanie dreva? u mamy na chalupe to riešime rodinnou akciou, kúpi sa drevo v celku, zavoláme bratrancov, sesternice, švagrov, švagriné..ženy varia, chlapi režú rúbu.. za deň máme nachystané drevo na 2 zimy, rodina stretne, večer posedíme, popijeme, zabavíme sa, takže u nás v rodine je práca s drevom spájaná so zábavou a nikto to neberie ako niečo namáhavé a obtiažne.
Odpovedať
V podstate sa tu rozvinula zaujímavá diskusia, ale pre zakladateľa otázky pravdepodobne jalová
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu Kabliky po dome a nastartovany motor? Potesi ;-) @janulikk Preco jalova? Ma moznost si nechat potvrdit svoje spravne rozhodnutie, alebo si nechat hlupo vyhovorit :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja dufam, ze sa dozijem roku 2021 ako sa tu budu vsetci predbiehat v udajoch o obratoch pri krbovych vlozkach a kominoch :) .
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko pretože sa diskutuje, komu sa chce a komu nie chystať drevo, ale poradenie konkrétnej vložky nepadlo. Ja predsa nebudem niekoho presviedčať, či je vložka dobrá, alebo nie, keď ju niekto nechce. A naopak, mňa o tom, že vložka je zlá voľba, nepresvedčí tiež nikto, chcel som ju, mám ju, fantastická voľba, okamžité sálavé teplo s fajn atmosférou, neľutujem.
Odpovedať
@janulikk :) Z krbovej vložky sálavé teplo? :) Tak potom je pre teba krbová vložka ozaj to pravé :).
Odpovedať
@beginner7 presne takúto odpoveď som čakal, gratulujem :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@prachy21 asi vám skôr poradia v špecializovanom obchode, prípadne pohľadať v podobných témach :-D ešte by sa do témy mohli zapojiť nejakí dýchači stien a radopp
Odpovedať
@cuthalion radopp zmenil identitu ale nik mudrastrecha sa mu dost podobal obsahovo :D
Odpovedať
Profilova fotka
@campanol podľa mňa sa ešte ukáže. možno si len odbehol pomudrovať na modrého koňa alebo moju svadbu, aj tam má asi čo povedať :-D
Odpovedať
1
2
10
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?