Spatny tah vzduchu pri nekureni

Zdravim, chcel by som sa poradit. Znami maju problem, pocas chladnych mesiacov ked nekuria v krbe im cez noc tlaci studeny vzduch cez komin do miestnosti. Komin je exterierovy - obrazok ilustracny. Viem si celkom prestavit, ze by to mohlo nastat, vzduch vonku sa ochladi a pada dole do miestnosti. Ale predpokladam, ze to malo byt nejako vyriesene pri monazi, alebo to nenastane vobec? Viete prosim nieco poradit? Kominar, ktory robi servis povedal, ze sa s tym este nestretol. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@creasy Dakujeme, ze ste pouzili obrazok nasej spolocnosti. Spatne prudenie by nevzniklo, ak by bol spotrebic tesny. Ten exterierovy komin je kovovy?
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko dakujem za odpoved, ano. Da sa to nejako vyriesit?
Odpovedať
Profilova fotka
@creasy Vymena spotrebica je podla mna jedinou moznostou. Klapku do komina nesmiete dat taku, ktora by plne uzavrela prieduch. Norma STN EN 15287-1 uvadza, ze: 4.3.29 Komínové klapky Na oddelenie spalinového hrdla spotrebiča od spalinovej cesty sa môžu použiť iba komínové klapky, ktoré sú súčasťou spotrebiča alebo ak inštaláciu ostatných klapiek povoľujú národné predpisy alebo národne stanovené parametre, musia byť klapky prispôsobené dymovodu a sú ovládané prostredníctvom spotrebiča palív. Ak sú komínové klapky použité na reguláciu ťahu, musia byť zablokovateľné v nastavenej polohe a musia mať možnosť nastavenia minimálneho otvoru podľa pokynov výrobcu spotrebiča. Teda by mala byt sucastou spotrebica. "Stara" norma STN 734210 upravovala/upravuje (pre stare kominy), ze musi zostat 25 % prierezu volneho. To plati pre technolog.zdroje a centralne zdroje. Zmysel to ma vsak aj pri normalnych spotrebicoch, kedze brani to spatnemu prudeniu a ohrozeniu bezpecnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@creasy Takze sa staci opytat vyrobcu spotrebica, ktory je tam napojeny a pouzit klapku podla jeho odporucani.
Odpovedať
Moderná vložka v novostavbe by mala byť tesná, s externým prívodom vzduchu, najaký ten priefuk okolo tiahlov sa dá tolerovať, ale žeby padal studený vzduch a ochladzoval teleso? Ked dlhšie nepoužívam krb, uzavriem externý prívod vzduchu zvonku, elektrická klapka na vzduchovode je tiež v OFF polohe, na čidle vo vnutornom výmenníku mám v zime 22 st. a pri vstupe do komína bolo 19-20 st.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?