Spalovanie nebezpečného odpadu v domácnostiach

Ahojte, nevedel som, kam umiestiť temu tohto typu, tak som vybral sekciu komínov. Moj problém spočíva v tom, že mám dvoch susedov, ktorí vo svojich kotloch/pieckach nemajú problém spalovať počas večerných hodín veci ako plasty, pneumatiky, x-krát nafarbené/nalakované drevo, laminátové parkety atd. Dnes to došlo do takého extrému, že som vonku nedokázal stáť ani 3 minúty, odporný neopísateľný, hnusný smrad všade naokolo, až mi zostalo zle. Žijeme tu s malými deťmi s obavami, kedy nás tu kto udusí. Moja otázka, existuje nejaká organizácia alebo orgán, na ktorý ked sa obrátim, tak mi vie reálne v tomto pomocť? Vďaka
Odpovedať
Sused tiež spaľuje iba drevo ale je čerstvé mokré z tohto roku a tiež to smrdí,dym mu ide po zemi ,nemôže byť vtedy otvorené okno. Pritom nie je na to odkázaný ale machruje s krbom. Kde sa nasťažuješ,skús ísť na výbor.Lepšie by bolo keby vás bolo viac. Odkiaľ berú toľko odpadu ,to nemôže byť vlastný zdroj.
Odpovedať
@jean2 z mokrého dreva je smrad, neviem či toxický. To, že si ničí komín je jeho problém. Ja ale píšem o vyslovene neznesiteľnom štiplavom smrade, ktorý z dreva byť nemože.
Odpovedať
@danielvalentin treba vymeniť zmrda na čele životného prostredia, ktorý len kšeftuje s drevom, za človeka, ktorému naozaj záleží na ochrane prírody a potom sa to bude dať veľmi rýchlo vyriešiť. V ČR už chodia po domoch odoberať vzorky z vnútra kotlov, aby zistili, čo sa v nich spaľuje...
Odpovedať
@jakino skromna poznamka - ono ti spalovaci toho vsetkeho svinstva budu podla mna vacsinou zmrdovi volici :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Prva insstancia Obecny urad.Dasia Okresny urad zivotneho prostredia a pri kazdom takom kureni volat statnu policiu. Uviest pri podani, ze dochadza k spalovaniu materialov, ktore vypustaju toxicke latky. Dochadza k znecistovaniu zivotneho prostredia a ohrozovaniu zivota vdychovanim toxickych splodín horenia. Obrnte sa trpezlivostou a pocitajte s nechutou statneho organu no a samozrejme reakciou susedov.
Odpovedať
@jean2 to co je "vybor"?
Odpovedať
@gashtaan ty nevieš čo je to MNV, teda miestny národný výbor? :-D
Odpovedať
@jakino ale hej, len som si myslel, ze uz si hadam kazdy uvedomil, ze za poslednych 30 rokov sa par veci zmenilo :)
Odpovedať
Prosím ja mám v ponuke aj tento vinyl je nalepený už na podložke takze už nič netreba lepiť dakujem za radu
Odpovedať
@endusko nie, ani tento vinyl nie je vhodny na kurenie v krbe.
Odpovedať
@gashtaan nič sa nezmenilo , len pribudlo darmožráčov a rozbujnel sa štátny aparát...a to isté sa volá inak...
Odpovedať
@gashtaan Výbor je výbor,Národný výbor je to ,všetko je tak ako bolo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@virnik27 Jak neprejde ,tak hadam tie čo sa predávajú musia mať takú skúšku hotovú. V česku aj po domoch chodia a skúmajú popol.
Odpovedať
http://www.tvnoviny.sk/domace/1935946...
Odpovedať
@virnik27 A čo také obyčajné kachle na drevo a uhlie,peterky ,tie sú stále rovnaké aj teraz ako pred rokmi.
Odpovedať
Riešili sme so susedom. Ale on to dlhodobo spaluje na dvore... Išlo sa spisanim "sťažnosti" , podpísali to susedia dookola/ aj ďalej keďže smrad a dym neskutočný, na obecny úrad a ten to rieši so životným prostredím atď. Políciu sme ešte nevolali 😁 ale máme ak neprestane . Zatial to vyzerá že je klud.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?