Skúsenosti s Komíny Ďurčík z Brezna alebo AA správa s.r.o?

Dobrý deň. Chcela by som sa informovať. Prišiel nám leták. Že si môžeme dať vyčistiť komín. Tak som si objednala. Dnes boli u nás dvaja páni. Neviem kto bol kto. Kto pomocník kto kominár. Nechali neskutočný mrdník. Sadzu mam na komplet celom čalúnenom nábytku na celom prvom podlaží. Od suseda som si musela požičiavať reber, lebo prišli bez rebra a bolo treba ísť napraviť striešku čo zhodili kefou keď čistili z dola cez dvierka. Sadze vôbec nevysali vysávačom, ktorý som ale v aute videla, že majú a len pozametal jeden narýchlo. Vraj sa ponáhľajú ku ďalšiemu zákazníkovi...ja chápem, že za 25€ sa nedá čakať žiaden zázrak no i tak som platila 60€ lebo vraj velmi bol špinavý. 40 bolo za tuhé palivo a 20 za plyn - ten bol v poriadku ani špina nebola velmi. Máte podobné skúsenosti, alebo to bol len deň blbec? A samozrejme za 10min všetko hotovo. Nechali mi v komíne na spodu sadzu, že to nemajú kam dať. Že keď ich zavolám budúci rok tak to vyberú a vynesú na záhradu. Som z Graniara. Chodia mi aj letáky zo spoločnosti AA správa s.r.o tých mi zase neodporučil sused - podobná skúsenosť, preto som volala týchto. Nechcem robiť zlé meno, ale som dojatá pretože už 2 hodiny riadim a nemám sa kam posťažovať. Vysať sa to nedá, vyprášiť tiež nie...umyť absolutne, len sa to rozmaže. Na koho sa obrátiť? Dom som zdedila a som z bytu čiže nemám veľa skúseností. No jednu vedomosť mám, že sa o komín musím postarať aspoň raz ročne. To budem toto prežívať každý rok?
Odpovedať
Profilova fotka
@vierkamojmirova Zial ste narazila na pracovnikov, ktorym profesijna cest nic nehovori. To co urobili a tiez slubili a aj neurobili svedci o tom, ze su hanbou fachu. Kominar, ktory vykonava cistenie a kontrolu ma podla vyhl. 401/2007 § 19: Čistenie, kontrola a preskúšanie komína (1) Čistenie a kontrola komína sa vykonáva a) posúdením umiestnenia materiálov triedy reakcie na oheň B, C, D, E alebo F a horľavých predmetov v nadväznosti na konštrukčné vyhotovenie komína, dymovodu a spotrebiča, b) kontrolou telies komína, dymovodu a spotrebiča najmä z hľadiska ich protipožiarnej bezpečnosti a z hľadiska spoľahlivej funkcie spalinovej cesty, c) vykonávaním čistiacich prác najmä so zameraním na odstránenie pevných usadenín spalín v spalinovej ceste vrátane lapača iskier a v priestore prestupu spalín od spaľovacej komory k dymovému hrdlu, d) kontrolou voľného prístupu a bezpečného prístupu ku komínu a k dymovodu, ich čistiacim miestam a k spotrebiču. K tomu samozrejme patri odnos sadzi, vycistenie spodku komina a zanechanie objektu bez znecistenia. A urcite nic nemozu nechat znecistene.
Odpovedať
Profilova fotka
@vierkamojmirova Este doplnim o "stanovisko" kominarov z KKS z daneho regionu ...
Odpovedať
ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď, a koho teda volať? Lebo keď som volala keď som nevedela o letákoch tak mi nikto nedvíhal...
Odpovedať
konkrétne rausa, hlavacik sudny znalec, abc kominár, kominarbb, mojkominar a tak ďalej, nikto nikdy nezdvihol...
Odpovedať
Profilova fotka
@vierkamojmirova Dajte vediet a vybavime ;-) Minimalne 2 z menovanych dokazeme ku vma dostat. V ktorej obci byvate?
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko priamo v BB časť Graniar
Odpovedať
Profilova fotka
Pôvodne som sa nechcel vôbec vyjadrovať k danej problematike s "konkurenciou" ani k tomu, že pán Plško nepriamo "ohovoril" cech ktorého som súčasťou. Ani to, že komora nechcela ešte pár rokov do zadu prijať do svojich radov nových učňov (ak áno tak za nezmyselných podmienok hraničiacimi s 3 ročným otroctvom) a tak sme hľadali cesty ako sa vyučiť "inak". Ani o tom, že som tvrdo a dlhodobo pracoval pre jedného z najváženejších kominárov v BB za almužnú, no prax by mi nikdy nepotvrdili, aby som mohol žiadať o odborné preskúšanie, pretože by som ohrozil ich lokálny "biznis". Nebudem tu teda rozpisovať celú problematiku komináriny na Slovensku. No poviem Vám, že aj keď tu nemám predplatený status "PRO" verím, že adminom stránky modrá strecha to vadiť nebude a pokojne sa na mňa milá pani môžete budúci rok obrátiť. Ak som nedvíhal, tak ma to veľmi mrzí, ale bol som september-október maximálne vyťažený. Mrzí ma, že nemôžem naplniť očakávania o rýchlej reakcii počas 3 mesiacov hlavnej sezóny, všetkým mojim potenciálnym zákazníkom, nakoľko mám sám problém stihnúť tých stálych - dlhoročných. Tam treba hľadať aj spojitosť, prečo niekto musí roznášať letáky stále a prečo niekomu stačí občas, alebo vôbec. Nerobím síce za 25 eur, ale verím, že to množstvo každoročne sa opakujúcich zákazníkov Vám dáva signál, prečo bude cena asi vyššia. Cena je totiž priamo úmerna kvalite vykonanej práce. Prajem pekný zvyšok víkendu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kominarbb sorry... ale presne na takéto reakcie slúži profil PRO... ak by mala každá firma alebo podnikateľ veriť v to, že mu admini za v podstate reklamu z vašej strany (mimo toho, že reagujete aj na danú problematiku) odpustia, aj keď nemá platený profil, tak si to tu nikto nemusí platiť... takže by to možno chcelo tiež trochu serióznosti..
Odpovedať
Profilova fotka
@kominarbb Ale brrr. A este hohoho! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak sa teda osprevdlnujem a zvazim kupu pro 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Je mi ľúto,že ste mala takú skúsenosť ale ja som osobne spokojná s AA správou. Pán to robí dôkladne. Bol u nás dva roky po sebe a skôr ako za hodinu neskončil. Ja si dávam čistiť kotol. Každý má svoj názor a možno záleží na koho človek natrafí. Monika z Martina.
Odpovedať
Profilova fotka
@monidiba 8.1 zalozeny profil jediny prispevok a hned ten jediny je chvalenie zrovna hanenej firmy ..... prave som videl Elvisa :-D K AA sprava... ich text:Komín, ktorý používate je nutné čistiť a urobiť jeho revíziu raz ročne. Pricom podla Vyhl. 401/2007 ste povinni vykonat reviziu - kontrolu a preskusanie komina, ked: - uvadzate komin do prevadzky - zmenili ste typ paliva - zmenili ste spotrebic - ked spalinova cesta nebola v uzivani viac ako 2 roky. Cistenie na tuhe paliva do 50 kW - kazde 4 mesiace a cistit moze kazdy so zodpovedajucim vybavenim a stoji neporovnatelne menej ako uvadza dana firma.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Pane.Je moja vec kedy som si založila účet. Nebudem nadávať na spoločnosť s ktorou som ja problém nemala. 🤔Ak máte komplexy á málo zakaziek tak ohovaranim niekoho to nevyriesite. Ja a je to môj názor som bola spokojná ❗Myslím si,že pána ktorého spomínate nechodí po celom Slovensku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Dobry den. Reagujem na pani ktora tu vychvalovala firmu aasprava.Žial ja mám opačnú skúsenost s touto firmov.Robili my čistenie plynového kotla,ktoré netrvalo ani hodinu.Nie som odborník plynár ale rad by som poznal odborníka,ktorý dokáže urobit čistenie kotla tak aby som bol ja laik s tým spokojný.Celé čistenie spočivalo v odobratí krytu kotla a spalovacej komory.Čistenie horáka prejdením zubnou kefkou po zmiešavacích komorách s vysatím vysávačom.Čistenie výmenníka prejdením kefou na flaše a vysatím vysavačom.Žiadne čistenie filtra,žiadne nastavenie výkonu,žiadna kontrola thermostatov,žiadna kontrola el.inštalácie.Dotlakoval expanzku hoci mám otvorenú expanznú nádrž na povale.Všetky tieto nedostatky som oznámil firme aasprava,ale doteraz som žiadnu odpoved nedostal.Viete mne su figu platné ich protokoly a potvrdenia o prevádzkovej schopnosti kotla ked my vybuchne dom.Ja potrebujem mat istotu o prevedenej údržbe a nie nič nehovoriaci papier.Už nikdy nie aasprava. Pekný den.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?