Schiedel Absolut - montáž

Ahojte, svojpomocne som postavil Schiedel Absolut. Vsetko nice and easy, jednoducha skladacka. No teraz som sa zasekol s napojenim sopucha. Na otvor komina sa prelepila izolacna folia, cez ktoru ma ist sietka a ma sa to zarobit lepidlom. Cervenou fixkou je oznaceny sopuch pod foliou. Tu je navod na montaz http://www.schiedel.sk/uploads/media/... Ako je aj v navode vidiet, po presietkovani a zarobeni lepidlom, ta folia je stale kompletna. Ako do pekla tam mam napojit sopuch? Za 10 dni mi maju prist stierkari a chcem to zarobit do roviny, aby sa v tom mieste stierka nemusela dorabat dodatocne. Vopred dakujem za rady. Ak robim nejaku riadnu koninu, kludne otvorene napiste a z chuti sa na mne zasmejte :)
Odpovedať
Par sekund po nahodeni temy som nasiel clanok, kde je pisane: Čelní deska Blower door frontplate uzavírá komínový průduch, což jistě ocení stavebníci, kteří osadí spotřebič na komín v budoucnu. Proříznutí této čelní desky je nutno provádět těsně před vlastním osazením spotřebiče. Takze to je zhruba asi aj odpoved na moju otazku. Presietkovat, vyrezat otvor a napojit teleso.
Odpovedať
Prosim poradte da sa rozobrat uz postaveny komin schiedel ?
Odpovedať
@zuzkmetova vsetko sa da rozobrat , a preco ho chces rozobrat ?
Odpovedať
@gsbs Lebo mi do neho jedna otrasna stavebna Firma zapustila drevenu hradu, nosny prvok stropu. --- vid foto... Tazko na toto nieco slusne povedat...Samozrjeme ze to zakryli aby sme si to nevsimli .... plus zabudli urobit dvierka na popol....
Odpovedať
@zuzkmetova ruky im olámať a zrušiť živnosť a ohlásiť ich do komory kominárov
Odpovedať
paneboze, sak ste mohli vyhoriet ! inak nasi strechari sa tiez neparali, a hranol nam dali 2 cm od komina, esteze sme chodili na stavbu a povedali im, nech to prerobia, kludne by to tak nechali. co si dnes neodsledujes, na tom ta ogabu.
Odpovedať
Profilova fotka
kokos to je fakt sila to by ma nenapadlo ani nahodou, hod nazov firmy nech sa zasmejeme :)
Odpovedať
@authorka , aj my sme tam chodili. ale oni to zakryli aby sme si to nevsimli.
Odpovedať
@lupus Firma Stanislav Bezak - Kremnica
Odpovedať
@cernula Ano, ano. ruky im otať.. PROSIM O AKUKOLVEK RADU.....
Odpovedať
@zuzkmetova rozobrat sa to urcite da, ale kedze sa jednotlive vonkajsie diely lepia a taktiez aj vnutorny samot sa lepi , opetovne pouzitie bude asi komplikovanejsie. asi by som sa skusil spytat priamo v schiedli, co by vam nato poradili
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkmetova ak dobre vidim ten tram tam je len par cm. Ruky odtat to ano, ale podla mna by bolo DALEKO jednoducsie a hlavne lacnejsie vyriesit staticky ten tram. urobit mu predpisovu podperu 5cm od komina a vzniknute miesto vyplnit keramzit betonom, alebo nejakym doporucenym materialom. Ten komin sa sice da rozobrat, ale poskladat uz nie. A kedze mam Absolut viem co to bola za palka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
skor by som riesil uchytenie toho tramu, ako rozoberanie komina. Mozno nejakym dodatocnym prekladom z vrchu zo zeleza, alebo tak nejak.
Odpovedať
@majkoj Dobry den, Ano toto je predchadzajuca firma, ktora nas teda riadne dobehla. Terajsia firma to uz riesi, a chcu to urobit prestne takymto sposobom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Otazka ako dlho schne schiedel rapid tmel -- ak je vychnuty je uplne tvrdy? ako keramika? alebo nevyschne do tvrdosti?je mozne ze schne aj tri dni?
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 Tmel vytvrdne na tuhost keramiky. Po 24 hodinach ma byt spoj pevny. Schnut 3 dni moze na ukonceni komina, pokial je vlhke pocasie.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Dik za info,hadam bude ok,zalezi asi aj od mnozstva aj ked pri spajani tvarnic sa tam toho vela neda menit,ale asi to bude pocasim ako vravite,na ukonceni komina nebol ani po dni a pol uplne tvrdyale bolo vlko hadam to vytvrdne casom :)
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 Je problem s tmelom na spajanie rur? Alebo s maltou na spajanie tvarnic?
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko malta ok,tmel neche nejako sa zmenit na keramiku,ale ako si pisal moze to byt vlkym pocasim ze schne pomalsie bo ked som daval klobuk hore po dni a pol odlepila sa zatmelovana poslednazrezana vlozka ta kratkaale som ju vycistil a opet zatmelil hadam to stuhne poriadne nechal som aj na dreve bundzu tmelu a nebol po dni tvrdy hadam to zmakne stvrdnut za 3 -4 dni
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 Takze prekryt komin, ked teraz prsi. Ked zase zasvieti slnko odokryt a popalit dole v dvierkach zopar novin alebo casopisov ... Dobra rada nad zlato :-) Treba tomu tmelu nechat cas, pri zvysenej vlhkosti sa mu nedari tvrdnut.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko oki dik :-)
Odpovedať
Ukotvenie komína (napr. http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:AN... ) realizovať ešte pred zateplením alebo po...? plánujem zatepliť 5 cm. ďakujem
Odpovedať
@jymmitooo pred zateplenim...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@schiedel_maros_plsko @reward @rikaskcz Rozhodol som sa pre komín SCHIEDEL ABSOLUT. Poraďte mi aká bude lepšia výška kominu 5 metrový sa mi zdá že bude nízky a 6.33 metra nebude moc vysoký? Môžem založiť komín na dosku z lisované ho penoskla aby som odizoloval pätu komína. Aké napojenie je lepšie? 45/90 stupnov.Kachle budú tieto. https://www.mountfield.sk/krbove-kach...
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@filipmaria Dobry den. Na projekte vidim 5,45. Ale rovnych 6 metrov vyzera lepsie :-) Pre prerusenie tepelneho mostu do zakladovej konstrukcie je mozne pouzit penove sklo, je sucastou ponuky k kominovemu systemu Schiedel Absolut. Vzhladom na charakter spotrebica odporucam 90 °napojenie, je ho menej vidiet a neprenika do priestoru ako 45°napojenie. Priemer komina pre dany spotrebic a ucinnu vysku odporucam pouzit 160 mm. Ak to bude komin Schiedel ABSOLUT, tak dakujeme za doveru a nech sluzi k spokojnosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?